Als dit geen zwaar weekend voor onze GIJS boys was dan eet ik mijn hoed op (ik vond er nog een op zolder!). Nota bene vrijdag 18 januari naar Tilburg waar een leuke winst werd binnengehaald en zaterdagavond 19 januari 2019 thuis, tegen Nijmegen Devils. Maak je borst maar nat, dacht ik vol medeleven. Tenslotte was het vrijdag een latertje, eigenlijk moet ik dan spreken van zaterdagochtend in de vroegte eer de Tilburg gangers thuis waren. Daar val ik zelf ook onder, alleen met een groot verschil. Ik hoef niks, nou ja,  tegen  Nijmegen hoef ik niet te presteren, hooguit dus wat krabbelen en niet eens op het ijs. Nu is 19 mijn lievelingscijfer, dus die dag straalde ik dat richting ijs uit. Je weet tenslotte nooit of het helpt. Tenslotte ‘kan niet ligt op het kerkhof’. Er was weer een flinke groep supporters en dat helpt om te beginnen ook flink. Dus blijf zitten waar je zit, opstaan was plaatsje vergaan, nou ja zo ongeveer. Na het in het zonnetje zetten van een oudgediende ijshockeyer, volgde het voorstellen der spelers en men kon de hand aan de ploeg slaan, nou ja figuurlijk uiteraard.

Tom Korte verdedigde opnieuw het Groningse doel.

Nu is een goed begin het halve werk, dus was ik sneu toen de face off gewonnen werd door de Devils. Gelijk merkte men ook dat ijs glad was haha. Een paar leuke kansen voor GIJS en wat heen en weer, waar ik ook het heen en weer van kreeg. Oei nog geen twee minuten aan de slag of GIJS kreeg straf. Of het nog niet genoeg was, nog een GIJS er naast, op de bank bedoel ik dan. En Tom maar redden. En weer vier spelers en weer vijf, alles zonder schade. Nog net geen zes minuten of… ja echt waar, Danny Kerstholt schoot 1-0, assist Renze ten Hoeve en Dion Kunst. Wat raar gedoe voor ons doel, Tom niet helemaal meer op stee en 1-1. Hevige verbazing, want wij meenden te horen dat Tom Korte een assist had, hoe kan dat nou?? Echter wij kwamen uit de droom, want de Devils hadden een Tom Kokke ter beschikking en dat leverde spraakverwarring. PP deed GIJS niks mee, maar heel sportief gewacht tot de Devils compleet waren en toen pas 2-1 door Bas Snijder, assisten Jasper Huizenga en Fenno Mulder. De koek kon niet op, want 3-1 deed David Bartos in het potje, hulpjes Danny Kerstholt en Tim Bartels. GIJS speelde juffertje nooit genoeg en  Bas maakte er samen met David 4-1 van en dat was leuk pauzeren vond ik en vast velen met mij.

De tweede periode begon met een mooie kans, maar die moet je ook benutten, nee dus. Omgekeerd kon Tom aan de slag. Kreeg een Gijsie nota bene straf en Tom weer in actie. Schadevrij compleet. Tom kon geen duimen draaien. De pogingen van GIJS om te schieten waren ook legio. De lat deed geen duit in het zakje. Kansen om te zoenen. Wat wrijving en Tom weer redden. Weer onenigheid. Een kans mis en een kans raak, Bas Snijder maakte er 5-1 van samen met Danny Kerstholt. Straf Devils, dus PP wat doe je er mee. Nou dat viel mee, PP 6-1, geschoten door Tim Bartels, assist Romeo Stroosma. Devils dus compleet, maar gelijk weer straf, dus PP in de herhaling, PP7-1 door Rodney Kuiper, assist David Bartos en Danny Kerstholt. Wat onmin en hevig overleg en het regende straffen. Wat rollebollen, want ijs is glad. Zo en dat was dat, weer pauze dus.

Nog een restje straf Devils begin derde periode. Netjes gewacht tot ze compleet waren en toen schoot Bas Snijder de 8-1 in het doel, samen met Danny Kerstholt en David Bartos. Meer kansen en ook wat reddingen van Tom. De Devils probeerden wel wat, maar het zette geen zoden aan de dijk. Bas Snijder oogstte wel en in zijn uppie, 9-1. Afwisselend goede en verkeerde kant, wat glijpartijen. Tenslotte maakten de Devils gebruik van een PP-tje en zetten de eindstand op 9-2. Nou ja, gun ze ook wat, meenden wij sportief op de tribune. Een straf voor de Devils leverde niets op.

Het zat er op en een luid applaus was het deel voor GIJS. Wij hadden nog wel gefluisterd op de tribune ‘wij willen er tien’, maar we zijn natuurlijk ook dik tevreden met deze uitslag. Weer winst immers net als vrijdagavond en ik las ooit:  ‘één keer is geen keer’!