Zaterdag 19 maart 2022, de laatste wedstrijd ja, de tijd vliegt! Trouwens onze ijshockeyers vliegen ook , maar dan over het ijs. Op deze prachtige lentedag speelde GIJS 2 in ons aller Kardinge tegen de Ice-Hawks Eindhoven ’s avonds om half negen. Er was heel wat reclame gemaakt opdat onze tribune propvol zou zitten. Dat viel een beetje tegen, maar de aanwezigen waren enthousiast voor drie, dus wat wil je nog meer…. Nou ja een overwinning natuurlijk. Nou lees dan maar verder, want voor het geval men nog niet op de hoogte zou zijn, de doelpunten komen hier op papier, nou ja, bij wijze van spreken. Ondergetekende bofte maar weer, een oude bekende, nou niet echt oud, maar jullie snappen wel wat ik bedoel, zat naast mij en dan ook nog een leuke wedstrijd voor de kwebbelneuzen, wat wil je nog meer. Oh en de trommelaars verhoogden de stemming met enthousiast geroffel.

Het was toch wel wat spannend, vooral omdat je als eenvoudige kijker niet weet wat te verwachten. Nou die verwachting werd niet teleurstellend, lees maar verder. Eerst een ere rondje van jeugdigen gewapend met vlaggen en daarna kon het feest beginnen. Tom Korte verdedigde het Groningse doel.

De eerste periode begon met bijna goed, maar net niet helemaal. Een flinke botsing tegen de boarding, effe de verkeerde kant op maar het ging goed. Sterker nog bijna in het goede doel met die puck en zo volgden er meer kansen. Tot het raak was na 6.35 minuten, Linze van der Meer schoot de 1-0, assist Danny Kerstholt en Kevin Kuiper. Nog een leuk schot werd gehouden, jammer. Er volgde een redding door GIJS, een kans mis en een schot gehouden. Oeps en toen straf voor GIJS. Weer een mooi schot op het goede doel gehouden en nog eens. GIJS schadevrij compleet. Nog wat kansen en op naar de pauze.

In de tweede periode probeerde Eindhoven ook wat, doch een schot was mis. Omgekeerd lukte het ook niet voor GIJS. De puck ging wel hemelen. Nog een leuke kans, een knuffel van wat spelers hihi. Weer een kans, maar de Eindhovense keeper was wakker.. Toch werd het 2-0 door een doelpunt van Kevin Kuiper, assist Danny Kerstholt en Linze v.d. Meer. Een straf voor Eindhoven leverde niets op, zij raakten compleet. Maar Kevin Keijzer maakte er samen met Robert Eefling 3-0 van. Er volgden nog fraaie kansen, het spel ging heen en weer, een mooi schot werd gehouden door de Eindhovense keeper, maar even later hield ie er niets aan, het werd 4-0 door een schot van Kevin Kuiper, assist Danny Kerstholt en Linze v.d. Meer. Een straf voor GIJS leverde geen schade op.

De derde periode begon al snel met een redding van Tom. Kansen bij het goed doel, geen resultaat. Een redding omgekeerd en nog eens. Doch de handel draaide om en dat bracht 5-0 voor GIJS, een doelpunt gemaakt door Rodney Kuiper, assist Robert Eefting. Het kon niet op, even later 6-0 door Kevin Keijzer, assist Rodney Kuiper. De koek was nog lang niet op,  Robert Eefting maakte er in zijn uppie 7-0 van. Nog een paar goede pogingen van GIJS tot het Dennis Braker lukte er 8-0 van te maken, assist Hugo Luikens. Linze van de Meer scoorde 9-0 samen met Rodney Kuiper en Kevin Kuiper. Wat knokken, beiden straf. Tom kon nog wat redden en de eindstand bleef op 9-0.

Een makkie voor GIJS en een groot genoegen voor de supporters, tenslotte zijn beiden op winst belust! Enfin, dit was de laatste wedstrijd, dus lest best!