Een beetje laat mijn verhaaltje, doch ik heb heden twee verjaardagen bij te wonen kinderen en kleinkinderen gaan voor toch? Maar hier komt het dan.

Als je de vierde plek verspeelt, zoals zo lyrisch in de krant werd gemeld dan moet er toch nog wat gebeuren. Niet dat het onoverkomelijk is, gewoon nog een mooie kans voor GIJS HEPRO Groningen versus OG Capitals Leeuwarden. En dat vond plaats op zaterdag 5 maart 2022 in Kardinge. GIJS liet het hoofd niet hangen en ging er fiks tegenaan. Om een lang verhaal kort te maken, ook zondag 6 maart 2022 zal er nog een wedstrijd plaats vinden tegen de Capitals en wel in Leeuwarden dit keer. Enfin beste Gijsies, het beste beentje, nou liever twee beentjes voor. Oh vergeet niet de schaatsen er onder te binden anders wordt het wat lastig. In Kardinge was de bak weer goed gevuld. Ons aller Kees Lok werd tot erelid verheven en in het kader van de politieke verwikkelingen werd het Oekraïense volklied gespeeld, men stond rechtop hiervoor. In het GIJS doel vonden wij Matyas Dana

In de eerste periode gingen de Capitals er wel gelijk met de puck vandoor maar dat duurde niet lang. Een schot op het goede doel werd helaas gehouden, en nog eens. Een paar mooie kansen brachten geen punten op voor GIJS. Oei een straf voor GIJS, een paar reddingen en compleet zonder schade. Het duurde 9.35 minuten en hoera Danny Kerstholt scoorde met assist van Tim Bartels 1-0. Een straf voor de Capitals leverde niets op. Veel kansen, maar ook de goalie van de Capitals wist een paar maal te redden. Toch werd het 2-0 voor GIJS, een punt door Radovan Rusnak geassisteerd door Joop Uchtman. Na wat kansen en wat reddingen werd het 3-0, een punt van Dylan Foks met assist van Fenno Mulder. Twee Gijsies werden gevloerd en dat bracht straf voor de Capitals, doch geen punten voor GIJS.

Een Capital oogstte o.a. in de tweede periode een forse straf van 20 minuten. Een mooi schot op het goede doel, doch gehouden. Jammer hoor vonden wij. Toen de Capitals compleet waren scoorde Senna Miller 4-0 met behulp van Patrick Kiezebrink. Een schot op de lat. Alles plat bij het goede doel. Capitals weer straf, doch ook weer compleet. De puck ging hemelen. Straf GIJS bleef schadevrij, idem voor de Capitals. Wat knokkerij, beiden straf. Het werd 5-0 door een schot van Radovan Rusnak, assist Tim Bartels. Tweemaal een redding en tenslotte in deze periode 6-0 door Tomas Krukovski, samen met Dylan Foks en Danny Kerstholt. Nog een straf voor GIJS, geen schade.

Op naar de derde periode. Gelijk een schot op het goede doel, gered. Gemiste kansen, weer een paar reddingen, geen straf voor GIJS, weer reddingen en compleet. Weer straf voor GIJS. Geen schade, nog wat kansen, straf voor Capitals. Kortom, het lukte niet er meer dan 6-0 van te maken, maar toch een pracht resultaat. Dus wat kun je anders zeggen dan Joepi!

Op naar zondag 6 maart in het Friese land, in Leeuwarden.

P.S. Helaas zal ik daar in Leeuwarden dus niet tegenwoordig zijn. Want wees eerlijk een zoon en een kleinkind jarig, niet naast de deur, dat moet wel voorgaan immers. Maar ik vlieg bij thuiskomst achter de computer teneinde mogelijk nog een stukje mee te pikken van hopelijk een zogenaamde stream. Duimen doe ik in ieder geval, dus dat scheelt. Maar een verhaaltje zal wel niet lukken. Het moet tenslotte wel over de wedstrijd gaan!