De tijd vliegt, haha, de ijshockeyers ook natuurlijk , maar die dan over het ijs. En dat konden we op zaterdag 30 oktober 2021 weer aanschouwen in ons eigen Kardinge. De tegenpartij had ongetwijfeld een lange reis achter de rug, de heren kwamen maar liefst helemaal uit Zoetermeer. Nu zijn lange afstanden voor GIJS ook niets bijzonders vanwege dat hoge noorden. Tja en als er dan ook nog om half negen ’s avonds wordt gespeeld, wordt het een latertje voor de gasten. Oh, wie dat zijn? Wel, de Zoetermeer Panters mochten het opnemen tegen HEPRO GIJS. Erg jammer dat er een hoog ingeschatte import jongeman zich weer huiswaarts heeft begeven, maar het enthousiasme van GIJS steek je maar niet zo maar onder stoelen of banken. Die stoelen of banken zaten weer goed gevuld teneinde een bijdrage te leveren aan het enthousiasme.  Overigens vaag hoorde ik geruchten van nog wat aanvulling op onze jongens, maar het fijne is mij niet bekend, maar misschien zouden we dat wel op het ijs zien bij aanvang van de wedstrijd. Hoewel ik persoonlijk met al die gehelmde jongelui nog wel eens denk ‘wie zou dat zijn’. Natuurlijk staat het op hun rug, maar die keren ze je ook vaak helemaal niet toe of te snel. Maar goed, de officials houden alles keurig bij en dat is het belangrijkste immers. Maar ik geef toe, ik ben een slecht mens (en ook nog ijshockeygek!), ze mogen de punten van de tegenpartij wel over het hoofd zien (niet verder vertellen hoor), maar dat doen ze eerlijkheidshalve natuurlijk niet.

Hoe dan ook, voor zover ik het kon inschatten moesten onze Gijsies dit toch wel aan kunnen en de Panters met verlies naar huis sturen. Hetgeen betekent natuurkijk dat onze jongens met winst naar huis konden. We zouden het zien, dus opletten geblazen! In het doel van GIJS vonden wij Matyas Dana.

Periode één om te beginnen en die begon ongeveer met een icing. Toen een schot op het goede doel, gehouden. De Panters probeerden ook wat, maar idem. Kansen te over en hoera, na 5.44 minuten 1-0 voor GIJS, een punt van Thomas Krukovski met assist van Tim Bartels. GIJS kon wat redden, kreeg een straf, geen schade in tegendeel, SH 2-0 door een schot weer van Krukovski. Wat redding en schadevrij compleet. Schot goede doelgehouden, maar toen was het weer raak, 3-0 Björn Haan met assist van Dylan Foks. Heel wat kansen. Een straf voor de Panters leverde PP 4-0, een schot van Mike Groenhof, assist Radovan Rusnák. Nauwelijks bekomen van deze triomf of het werd 5-0 door Wesley Zoutman, assist Vainius Jankanskas en zo konden we vrolijk de pauze in.

De tweede periode begon met een mooie kans, maar noppes. Echter het duurde maar effe of Tim Bartels zette de stand op 6-0, geassisteerd door Danny Kerstholt. En zo ging het nog een paar minuten door met kansen om de oren, tot het 7-0 werd door een schot van Thomas Krukovski met assist van |Dylan Foks en Björn Haan. Een straf voor de Panters betekende PP voor GIJS, bijna goed, maar net niet helemaal. Panter compleet, kansen genoeg. Goaliewissel Panters. Straf Panters geen effect. Ook GIJS kreeg straf, dus vier tegen vier, nog een Panter erbij in de strafbank. Alles werd compleet tenslotte, bijna en bijna, maar niet helemaal.

In de derde periode ook een goaliewissel voor GIJS, Bo Ossewaarde nam het doel over. Wat kansen, wat missers, maar nota bene 7-1 voor de Panters. Geen probleem, maakt jongeman Jankauskas er gewoon 8-1 van met assist van Rusnák en Bartels. Een kleine knokkerij en GIJS straf en de Panters zelfs tweemaal. Alles compleet en jongeman Krukovski maakte er 9-1 van, geassisteerd door Björn Haan. Goed een minuut later10-1 gescoord door Patrick Kiezebrink met assist van Dante Latumakulita en Senna Miller. Niet genoeg vond Vainius Jankanskas, 11-1. Zoetermeer kwam ook om de hoek, 11-2. Nog meer kansen, wat overleg scheidsen.  En Thomas Krukovski vond het tijd voor 12-2.  Tim Bartels maakte er 13-2 van samen met Mike Groenhof. Jongeman Miller vond het niet genoeg, samen met nr. 24 G. Mulder werd het 14-2. Radovan Rusnák vond het niet genoeg, dus 15-2, geassisteerd door Dante Latumakulita. De wedstrijd werd afgerond met een schot van S. Miller 16-2. Nog een straf voor GIJS en dat was het dan.

Nou, met zo’n fraaie uitslag voor GIJS was het jofel naar huis rijden. Thuis gekomen heb ik mij een glaasje ingeschonken en dat  figuurlijk aan de Gijsies toebedacht vanwege het fraaie resultaat!