Zaterdag 13 november om 20.30 uur begint HEPRO/GIJS Groningen de strijd in de Eredivisie in het eigen Kardinge. De tegenstander is nog niet bekend, maar de kaartverkoop is al wel van start gegaan. Na de eenvoudige zege tegen Zoetermeer II van afgelopen weekend (16-2) zal het niveau van de tegenstanders in de Eredivisie een stuk hoger liggen.

In de Eerste Divisie Noord zijn de kaarten inmiddels geschud. Amsterdam Tigers, OG Capitals Leeuwarden en HIJS HOKIJ Den Haag II vormen samen met HEPRO/GIJS Groningen de top-4 en plaatsen zich daarmee voor de Eredivisie. IJCU Dragons Utrecht en Zoetermeer Panters II eindigen als vijfde en zesde. De uitwedstrijd van GIJS bij IJCU Dragons Utrecht is zaterdag 6 november nog een formaliteit. Bij winst eindigen de Groningers minimaal derde op de ranglijst van de voorrondepoule.

In de Eerste Divisie Zuid is het nog ongemeen spannend. Yeti’s Breda heeft zich inmiddels geplaatst voor de Eredivisie. Vier clubs strijden om de drie overige tickets: Eindhoven Kemphanen, Tilburg Trappers II, Dordrecht Lions en Nijmegen Devils. Smoke Eaters Geleen en Red Eagles ’s-Hertogenbosch zijn de afvallers en zullen met Utrecht en Zoetermeer Panters II in de Eerste Divisie blijven spelen.

Competitieopzet
De acht ploegen in de Eredivisie werken een volledige competitie af, dus zeven thuis- én zeven uitwedstrijden. De eerste thuisspeeldag voor GIJS is zaterdag 13 november 2021. De nummers 1 tot en met 4 na veertien speelronden plaatsen zich voor de play-offmaand maart, die begint op 4 maart 2022. Uiterlijk 27 maart 2022 is de kampioen van de Nederlandse Eredivisie bekend.

De verkoop voor het eerste thuisduel op zaterdag 13 oktober is inmiddels begonnen via deze link:
https://secure.ticketunie.com/widgets/408/302/OrderActvity/97863
Meer informatie via: https://www.gijsgroningen.nl/tickets