Zo dat was me het dagje wel! Aangezien ik weer een kerel over de vloer heb, moet ik een en ander wel regelen wil ik naar de wedstrijden komen. Denk nu niet, wat een lastpak heb ik mij op de hals gehaald. Hoewel………. het is mij niet vreemd, niet verder vertellen hoor!
Nee dit keer heb ik gekozen voor een nieuwe huisgenoot van het hondenras. Een bastaard herder, een fraaie jongen van een half jaar, aanbiddelijke maniertjes, al heel gehoorzaam. Ik zou hem bij wijze van spreken mee kunnen nemen naar de wedstrijd, ware het niet dat ik toch waarschijnlijk zijn enthousiasme niet in de hand kan houden. Maar zoals mijn lezers ongetwijfeld zullen snappen moet ik dus gewoon een soort babysit organiseren. Een uurtje is wat anders dan een hele wedstrijd en dat nog onder etenstijd nota bene. Dus een mijner stekkies bereid gevonden zo nodig en mogelijk natuurlijk, als zodanig dienst te doen.
Om nu maar even ter zake te komen, wij schrijven zaterdag 29 december 2018 en in Kardinge werden de Heerenveen Flyers ontvangen. Eigenlijk een uitwedstrijd, doch gezien de alom bekende problemen met de ijshal te Heerenveen, de uitwedstrijd dus thuis bij ons. Een beetje malle tijd, zo ongeveer etenstijd halverwege, doch een kniesoor die daar op let. Dat bleek wel, want het was bomvol publiek, waarbij vast ook Friezen, zover is het nou ook weer niet. De trommels trommelden er op los teneinde de sfeer nog meer te verhogen.
In het Groningse doel vonden wij Tom Korte.

In de eerste periode ging GIJS gelijk de goede kant op en op het Friese doel af, maar dat mocht niet lukken, dus retour heel even. En toen en toen was het raak na 1.38 minuutjes, 0-1 (want GIJS is immers de gast in eigen huis) gescoord door Rodney Kuiper met assist van Danny Kerstholt. Oei bijna verkeerd, maar gered. Tom had nog meer te doen. En even later bijna goed. De Flyers bleken niet voor de poes. Enfin kansen, kansen en straf GIJS. SH schot gehouden, jammer. Wat valpartijen. Schadevrij compleet. Kansen, puck hemelen. Straf Flyer en warempel Dylan Foks deed wat met PP en in zijn uppie, 0-2. De scheids stond een keer in de weg. Straf Flyers, dit keer geen resultaat voor GIJS. Opnieuw straf Flyer en nota bene eveneens GIJS en daar snapte ik niets van, maar ja wie ben ik……………. Dus maar pauzeren.

Zal je toch alles afzakken, figuurlijk hoor, GIJS kon niet tellen en dat betekende straf en dat betekende dat de Flyers een puntje gingen maken, PP1-2. Haha, Bas Snijder liet het er niet bij zitten en scoorde al snel 1-3, samen met Jasper Huizenga en Rodney Kuiper. Lieve hellup en toen begon het straffen te regenen voor beide partijen hoor. Tjongejonge, ik kon er geen touw meer aan vast knopen, gelukkig hoefde dat ook niet. Op een gegeven moment wist Jasper Huizenga er een PP puntje uit te wringen, 1-4, Danny Kerstholt was zijn assistent. De periode eindigde met 2-4.

Lest best? De derde periode dan maar. En de trommels trommelden dat het een lust was. Gelukkig gingen de Gijsies gelijk de goed kant op, doch het leverde niets op. Schoten dat wel, maar geen punten. Af en toe snapte ik de fluit niet, maar dat is geen nieuwtje. Tom kon geen duimen draaien en redde aardig wat af. Kansen, rollebollen. Flink wat straffen voor de Flyers, maar PP doe er wat mee was er niet meer bij. Een GIJS speler werd gevloerd en tenslotte naar de bank begeleid. Tom nog even aan de slag. Hihi, goalie Flyers uit het doel 11 seconden voor het einde. En time out Flyers eveneens op dat moment. Het bleef zoals het was.

Dus eindstand 2-4 voor GIJS. Pfffft, ik was bekaf. Nee ik had niet mee gedaan, niet op het ijs althans. Ik leef zo mee. Ooit zei iemand mij dat ik een hart van schokbeton had, nou dat moet dan wel. In ieder geval op naar de volgende wedstrijd zaterdag 5 januari 2019 in Kardinge tegen de Capitals uit Leeuwarden.
En van deze gelegenheid wil ik graag gebruik maken door iedereen een heel goed 2019 toe te wensen en kom vooral GIJS aanmoedigen!