GGD Groningen sluit na de zomer zes van zijn negen vaccinatielocaties. Alleen de priklocaties in Groningen (Martiniplaza), Veendam en Zuidhorn blijven na 1 oktober open. In de negen priklocaties van GGD Groningen zijn sinds januari ruim 550.000 prikken tegen corona gezet. Het hoogtepunt van de campagne lag in juni. Per dag werden toen 7000 vaccinaties gezet.

Nu worden nog 3000 à 4000 prikken per dag gezet. Omdat ruim twee derde van de Groningers zich inmiddels heeft laten vaccineren, zal dit aantal de komende weken verder afnemen. De verwachting is dat GGD Groningen vanaf oktober nog circa 500 vaccinaties per dag zet. Hiervoor zijn minder priklocaties nodig.

Nieuwe ijsvloer in Kardinge
De vaccinatielocatie in Sporcentrum Kardinge in Groningen sluit eind augustus als eerste haar deuren, omdat hier dan een nieuwe ijsvloer wordt gelegd. De vaccinatielocaties in Stadskanaal, Warffum, Scheemda, Hoogezand en Appingedam sluiten hun deuren 1 oktober. In de weken daarvoor worden de priklijnen afgebouwd.

Maatwerk voor buurten
De locaties in Veendam en Zuidhorn blijven voorlopig open, net als MartiniPlaza in Groningen. Daarnaast zet GGD Groningen vanaf september in op lokaal maatwerk voor buurten of doelgroepen die qua vaccinatiegraad zijn achtergebleven. Dat zal gebeuren met mobiele teams of in de vorm van verplaatsbare units.