Geduld is een schone zaak, mooi gezegd, maar niet altijd effe makkelijk. Want wie heeft er nou als ijshockeygek niet met verlangen uitgekeken naar het vervolg van de wedstrijden? Jawel, velen van onze supporters die maar al te graag naar HEPRO GIJS willen kijken en aanmoedigen. Maar joepie de poepie, op zaterdag 5 februari 2022 was het dan zo ver. GIJS mocht de Dordrecht Lions ontvangen in het eigen Kardinge. Er was al weer wat getraind, dus kom maar op leeuwen. Alzo de instelling was prima. Wel staan de Lions tot nu toe wat hoger op de ranglijst, maar een kniesoor die daar op let. Het zou trouwens geen latertje worden, want de wedstrijd begon om half zeven in de avond uiteraard, want de lol mocht maar uiterlijk tot 22 uur duren.

De toeschouwers waren wat uitgedund vanwege de corona maatregelen, max 300 en QR gecodeerd, maar voorzichtigheid gaat voor alles immers. Echter het stemvolume der aanwezigen telde voor, nou ja, heel veel. Zodoende was de aanmoediging uitstekend. Echter alvorens de wedstrijd begon werd nog een minuut stilte in acht genomen vanwege het trieste overlijden van Zinnia Boelen, iemand die heel veel voor de club en de supportersvereniging heeft betekend.

Daarna kon de wedstrijd beginnen. In het doel van GIJS kon men Tom Korte vinden. Kortom de spanning steeg.

Dus de eerste periode en GIJS ging er met de puck vandoor. Even later echter de andere kant op. Er bleek iets met het doel van GIJS, dus kwam de boor er aan te pas. Alles oké en de goalie van GIJS mocht redden, en nog eens ging het net goed. Oei, toen ging  opeens het doel der Lions omver en weer overeind natuurlijk. Er moest opnieuw wat gered worden. Bij het retourtje schot richting goede doel, en hoera 1-0, geschoten door nr. 38 te weten Bjorn de Haan met assist van Tim Bartels. GIJS verwierf even later een straf, maar weliswaar een paar reddingen. Nog een straf erbij die niet iedereen helemaal kon volgen. Even later weer vier spelers, weer straf want men kon niet tellen, dus too many. Het liep goed af, tenslotte schadeloos compleet. Een paar schoten op het goede doel leverden niets op. Ook de Lions oogstten nu een straf, GIJS oogstten hiermee niets. Nog een straf voor GIJS en een redding.

Al snel in de tweede periode was er weer een straf voor GIJS, maar hun keeper wist aardig wat schoten te houden. Compleet en een pracht kans. De puck ging hemelen. Een schot op het goede doel leverde slechts de lat op. Omgekeerd mocht GIJS weer redden. Opnieuw een straf voor GIJS, en even later ook voor de Lions, dus vier tegen vier. Een schot op het goede doel was gehouden, maar tenslotte maakte GIJS er toch ( een PP-tje???, kan het nog niet terug vinden)  2-0 van,  een schot van nr. 25??? (sorry weet ik niet helemaal zeker en kan ik ook nog niet terug vinden), assist nr. 70, Wesley Zoutman. GIJS was inmiddels compleet en wist er PP 3-0 van te maken, een schot van Vianius Jankauskas en opnieuw assist Wesley Zoutman. Lions compleet en een redding van GIJS. Nog een paar schoten op het goede doel brachten geen punten in het laatje.

En zo belandden we in de derde periode en GIJS aanvankelijk aan de puck. Puck verdween haha, maar een nieuwe was weer voorradig. De keeper van GIJS wist een paar schoten te houden. Straf voor een Lion en schot op het goede doel, doch het werd latwerk. Hoera, het werd toch 4-0, een schot van Radovan Rusnak met assist van Joop Uchtman en Dylan Foks. De keeper van GIJS had nog wel wat werk te doen en hield heel wat tegen, doch tenslotte werd het wel 4-1. Daarna nog een schot en een redding. En de eindoverwinning was in de broekzak.

Tja, een boeiende wedstrijd en een mooi resultaat. Dus GIJS