Nu was ik lekker gemaakt over de prestaties van ons GIJS 2 spelend in de eerste divisie en dan ga ik over stag. Daarbij genomen een ‘vrije’ zondag, dus ik spoedde mij richting Kardinge. Nou spoedde is ook overdreven, na tien minuten poetsen teneinde door de ruitjes te kunnen kijken van mijn blik. Een blik er op werpen bleek niet genoeg. Oh en voor ik het vergeet, het speelde zich af op zondag 4 december 2016 en GIJS 2 moest het opnemen tegen UNIS Flyers Heerenveen Toekomstteam. Verwachtingsvol zette ik mij op de bovenste rij van de tribune, want ik heb graag breed overzicht. Tot mijn grote blijdschap bleken ook mijn rookvriendinnen aanwezig en dat leukt een en ander natuurlijk zeer op. Wij plegen graag te lachen namelijk. Verder waren er heel wat supporters en dat scheelt ook een slok op een borrel.

Het Flyerteam was niet erg groot uitgevallen, negen spelers en twee goalies, maar dat moet kunnen. GIJS 2 daarentegen barstte zowat uit zijn voegen.

Stefan Vespa stond in het Groningse doel.

Op naar de eerste periode en de goalie der Flyers mocht gelijk aan het redden. Er brak een stick in het enthousiasme en GIJS nam het voortouw na 2.18 minuten met het eerste doelpunt, 1-0 gescoord door David Vespa, assist Hugo Heeres en Maree Dijkema. De kop was er af. Nog een poging raakte slechts de lat, daarna nog een missertje. Er gingen heel wat spelers bij liggen, tja jongens, ijs is glad. GIJS kreeg straf. Nou en daarom kun je nog wel een poging wagen en tegen de lat keilen of in het Flyerhandje schieten. Schadevrij compleet. Nu mocht Stefan ook even redden. Aha en het werd 2-0 door een schot van Bas Snijder, met behulp van Mike en Damian Groenhof. Meer kansen, maar vlak ook de Flyers niet uit. Echter zij konden niet voorkomen dat het 3-0 werd, een punt door Guy Kunst met assistentie van Ronald Koops en Wesley Zoutman. Een Flyer ging er met de puck vandoor en maakte er 3-1 van. Een andere Flyer naar de strafbank, de scheids onderuit (haha), nog een Flyer stout (hihi). Toen de tegenpartij weer met vier man speelde, vond Bas Snijder het welletjes en scoorde PP 4-1, samen met Mike Groenhof en Jeroen Oosterwijk.

Tjongejonge, 33 seconden gaande in de tweede periode en Dylan Foks maakte er 5-1 van, assist Bas Snijder en Wesley Zoutman. Er volgden meer pogingen, een straf voor GIJS, SH deed GIJS een leuke uitval, maar net niet raak. Zonder narigheid compleet, uh… op volle sterkte heet dat dan hè. Halverwege de periode een keeperwissel voor GIJS, nu kwam Bo Ossewaarde het Groningse doel verdedigen. Even dachten wij dat het raak zou zijn, in het goede doel hoor, maar de puck bleef net voor het lijntje liggen. Nota bene daar schoten de Flyers raak, 5-2. Even later leek het op 5-3, maar nee dat keurde scheids af, dus gewoon 5-2. Wat rollebollen en een mooie kans gemist. Maar het werd toch 6-2, in het juiste doel geschoten door Mike Groenhof, met assist van zijn broertje Damian, een familie aangelegenheid dus. Nog een straf voor Groningen bracht geen schade en het werd weer pauze.

Zo en dan nu de derde periode. Het duurde en duurde en tenslotte kwamen de Gijsies naar de bank. Maar waar bleven die vermaledijde Flyers nou???? Nou die kwamen niet meer. Wat????????? Nee, ze kwamen niet!!! Waarom niet? Plotsklaps bleken er teveel blessures deed de ronde. Echt waar? Echt waar. Maar je kunt toch ook met 8 of desnoods 7 spelers doorgaan, meende men zeker te weten. Nee, ze waren weg en bleven weg. Een wedstrijd zonder derde periode, dus eigenlijk een wedstrijd zònder staartje!