Alweer een thuiswedstrijd op zaterdag 3 december 2016. Ik hoopte natuurlijk hevig op een sinterklaas cadeautje in de vorm van een overwinning van GIJS Groningen 1 op IJ.V. Amstel Tijgers anno 1963 uit Amsterdam. Natuurlijk weet ik wel dat ik eigenlijk de leeftijd niet meer heb om de belangstelling van Sint en Piet te hebben, maar je weet nooit hoe een koe een haas vangt immers. Bovendien zaten er zat kinderen op het hout. Hoe dan ook een oude kinderhand is ook gauw gevuld, vandaar dat ik toch vlaste op een overwinning.

Nu was het jammer dat de tribune niet uitpuilde, maar dat was de schuld van Lycurgus en Donar, die moesten zo nodig ook op ‘onze’ zaterdagavond spelen. Nou ja daarom niet getreurd en fluks het hemdje opgebeurd, zoals een fraai rijmpje zegt. Oh ja, toen bleken er ook nog geruchten te gaan over een nieuwe speler die mee zou doen. Nou mooi niet hoor, geen exotische naam gehoord bij het verwelkomen der spelers. Tom Korte verdedigde het Groningse doel.

De face off in de eerste periode werd keurig ingepikt door GIJS, helaas ging het snel daarna de verkeerde kant op, en weer terug en zo nog een tijdje door. Tom kreeg wel snel werk te doen en dat deed ie dan ook prima. Effe de goed kant op en bijna . Ach en zo kan ik nog wel even doorgaan. Tja en toen tripte er een Gijsie en dat betekende straf en daar maakten de Tijgers misbruik van, 0-1. Wel compleet natuurlijk en Tom kon gelijk weer redden. Dit in de herhaling met af en toe ook kansen. Bij een mooi schot op het goede doel, overigens gehouden, brak er een relletje uit. Beiden straf, zij een beetje meer dan wij na een ernstige discussie der bazen. Er werd uiteindelijk gespeeld met vijf Gijsies en vier Tijgers. Alles raakte compleet. Maar tegen het einde der periode kreeg er weer een Tijgertje straf en daar maakte Fenno Mulder dankbaar gebruik van, geassisteerd door Rodney Kuiper en Davids Bartos, PP 1-1.

Dat gaf hoop voor de toekomst, dus opgewekt en monter naar de tweede periode. Oh voor ik het vergeet, de vorige wedstrijd spraken wij toch van een banaan-achtige in het doel, de Tijger doelman maakte het nog bonter, geel overheerste overdadig, hij gaf bijna licht. Nooit verkeerd natuurlijk, licht in de duisternis, maar wij zijn heus goed verlicht. Tom kon weer flink aan de bak. Leuke kansen aan de goede kant. Een straf voor een Tijger mocht geen zoden aan de dijk zetten. De luidspreker was wel adrem en joeg ‘doe eens normaal man’ de ijsbaan op. Even later straf voor Groningen, dat leverde A’dam ook niets op. Toch viel er weer een doelpunt en wel in het goede doel, 2-1, gescoord door Danny Kerstholt, geholpen door David Bartos en Zahir Hup. Wij juichten het uit! Er volgden meer kansen echter zonder beloning. Helaas vonden de Tijgers het nodig de stand gelijk te trekken, 2-2. Wat onenigheid op het ijs. De periode werd afgesloten met een straf voor GIJS.

Met nog een rest straf startte de derde periode, maar Tom redde opnieuw en schadevrij compleet. Tom bleef redden, twee Tijgers gleden samen over het ijs, hihi. Oei het ging net goed en toen weer naar het goede doel onderweg en dat hielp. Joey de Jong maakte er 3-2 van, assist Gill Göbel. Nog een kans werd gevangen en nog eens in de herhaling. Toen ging het jammer genoeg mis het werd 3-3. Opnieuw van links naar rechts en omgekeerd. Weer wat geharrewar en beide schandvlekken kregen straf. Beide partijen raakten compleet. Even later een Tijger straf, dus het bekende PP, wat doe je er mee? Nou niks. Een schot op het goede doel ging hemelen, een ander schot gehouden, nog een kans. Kortom het mocht niet lukken. Nog wat straffen, niets hielp. En toen en toen, Tom kon er niets aan doen, het werd 3-4. Resteerden nog ruim twee minuten en zelfs een time out voor Groningen leverde geen doelpunt meer op.

Zo werd 3-4 de eindstand. Nou je wordt bedankt sinterklaasje! Dat is wat onaardig gezegd, geef ik ruiterlijk toe. Maar Tom echt bedankt, want hij heeft enorm veel reddingen gepleegd. Hopelijk komen er richting Kerstman wel mooie cadeautjes, om te beginnen vrijdag de 9e in Nijmegen en vervolgens zaterdag de 10e tegen Leuven thuis in Kardinge. Dus lieve Kerstman…..

Het had zo mooi kunnen zijn…….zelfs die kinderhand werd zaterdag jl. niet gevuld.