Op zaterdag 19 maart 2016 vond een hele bijzondere wedstrijd plaats in Kardinge. De Assen Rams namen het op tegen de Martini North Stars om een zieke Max te gunnen zijn vader te zien ijshockeyen. Het goede doel namelijk Kika stond hierbij in de schijnwerper. Alle opbrengsten zouden ten goede komen aan dit prachtige doel.

De tribune van Kardinge puilde uit van enthousiaste supporters voor dit mooie initiatief.

Alvorens de wedstrijd startte werd een en ander toegelicht en werd Sander Nijboer (nr. 27), de vader van Max, voorgesteld.

De Rams waren in oranje shirts gehuld, de Martini North Stars, in de wandeling MNS genaamd, deden het in gemêleerd roze. Ik moet mij wel even excuseren voor het feit dat ik niet alle namen goed kan hebben, noch dat ik de keepers kan benoemen, maar ik hoop dat het de pret niet mag drukken.

In verband met de wedstrijd hierna liep de tijd door.

De eerste periode om te beginnen en dat ging gelijk van dik hout zaagt men planken. MNS had na 34 seconden het doel der Rams gevonden en het werd 0-1 door een schot van Marco Beukeveld, assist Martin de Wilde en Klaas van Dijk. Bijna zat ie weer, maar dat feest ging niet door. Omgekeerd wilde het nog niet vlotten, maar dat kwam wel goed. Peter Kearnan wist het MNS doel te vinden, 1-1, geholpen door Theo Kruger en Ronald Trip. Toen kreeg Assen straf, dat liep goed af. Een MNS-je ook op het schavot, maar ook dit leverde geen doelpunten op. Wel mooie kansen voor Assen. Toch zat de goalie der Rams ook niet zonder aandacht en had het soms hard te verduren. Nog een straf voor de Rams, goed afgelopen.

Pauze, nu kon het publiek zich te goed doen aan aankopen e.d. voor het goede doel.

In de tweede periode raakten de Rams duidelijk goed op dreef, de goalie stond ook zijn mannetje. Over en weer vlogen de kansen om de oren. MNS besloot tot een goaliewissel en ik ving op dat het nu Theo Mertens werd. Men schaatste van de ene naar de andere kant in de hoop te scoren en dat lukte Assen inderdaad, 2-1 door Arjan Peters met behulp van Theo Kruger. Behalve pogingen in deze periode door geen van beide teams nog een punt gescoord.

Op naar de derde periode en toen was het al snel 3-1 voor de Rams. Theo Kruger was de componist, ter zijde gestaan door Arjan Perters en Peter Kearnan. Ook MNS waagde een poging, maar aanvankelijk mispoes. Na een mooie redding moest Assen er toch aan geloven, het werd 3-2 door een schot van Ricardo Dijkema met assist van Martin de Wilde en Marco Beukeveld. Een straf voor MNS werd benut door een PP doelpunt van Peter Kearnan, 4-2, geassisteerd door Arjan Peters en Theo Kruger. Kansen en reddingen, een valpartij voor het Rams doel, doch geen schade. Toen kreeg Assen straf en dat werd benut door (?), PP4-3, de assist moet ik ook schuldig blijven. Het duurde niet lang of Peter Kearnan wist er 5-3 van te maken, zijn hulpjes waren Theo Kruger en Sander Nijboer. Een hevige belasting voor de Ram keeper toen Assen straf kreeg, doch het liep goed af. Even later kreeg Assen een penalty shot toegewezen. Sander Nijboer mocht hem nemen. Dat lukte niet. Nog een poging, idem dito. Echter de klok liep door en tenslotte wist Sander Nijboer wel het laatste doelpunt voor Assen Rams te scoren, 6-3 en dat werd de eindstand.

Na nog enige mooie woorden van de spreker en vooral foto’s van Max en familie kon de opbrengst in de vorm van een cheque worden overhandigd aan Sander Nijboer. Tot dat moment was er een bedrag van € 3500,00 in de pot. Een prachtig doel en een prachtige wedstrijd.