Het was zondag 12 januari 2020 en er stond voor de heren van GIJS 2 nog wat op het programma. Zij dienden zich te vervoegen in Heerenveen, Thialf dus, teneinde de strijd aan te gaan met de Frisian Flashguns Heerenveen en wel om 20.00 uur. Wat is GIJS dan toch bescheiden gebleven, gewoon een 2 er achter en je bent toch ook klaar. Daar hoef je dan niet eerst een cursus voor te volgen, want wat bedoelen ze figuurlijk met die Flashguns…. Kijk Frisian dat is wel duidelijk en daar draaien Groningse Gijsies en hun supporters hun hand, sorry stick, niet voor om. Maar Flashguns, moet je daar nou bang voor worden of niet serieus nemen. Enfin ieder zijn meug heet dat toch? Het ging nog verder die spreuk, maar dat schrijf ik liever niet op, komt mogelijk niet door de censuur. Zo neem ik altijd mijn schrijfblokje mee inclusief pen en noteer van alles. Geloof me, het is maar goed dat ik niet al mijn notities gebruik haha. Als jullie eens wisten………… Maar daarom niet getreurd, wat niet weet wat niet deert.

Een ritje dus voorafgaand aan de wedstrijd, dat gold natuurlijk ook voor de spelers. Gelukkig had ik gezelschap onderweg, anders vind ik het minder leuk. Zou het wel doen natuurlijk, want tenslotte speelt mijn stekkie mee en dat wil ik niet missen. Bovendien waren er wel meer supporters uit Groningen, altijd mooi meegenomen en toe te juichen. Het is nog vroeg in de morgen dat ik dit stukje schrijf, want ziggo gaat hier boren en dat betekent twee dagen geen internet. Sneu hè. Dus dacht ik, vroeg opstaan dan graven die heren nog niet. Gauw de sheet op de pc opzoeken en vooruit met de geit. Haha dat dacht ik, niks om acht uur in de morgen op de site. Dus weet ik echt niet wie er gescoord hebben, want er was geen speaker/scorer aldaar te bekennen. Tom Korte verdedigde het Groningse doel. Laat ik het dan als volgt doen. Nu de stand dan maar. Wie het er niet mee eens is mag zijn/haar vinger opsteken. Niemand dus?

Wel moet ik even opmerken dat een dame naast mij op de tribune een opmerking maakte die ik mijn lezers/lezeressen niet mag onthouden. Zij meende het en mijns inziens terecht. Er werden wel wat straffen uitgedeeld en die veronderstelling was dan dat er mogelijk in Friesland andere regels gelden, want snappen deden wij het niet allemaal. Ok, na een achterstand van 2-0, teruggebracht tot 2-1 inde eerste periode, tweede periode 2-2 en toen 2-3.De derde periode bracht 2-4, oeps 3-4, maar in die derde periode heeft GIJS2 tenslotte gewonnen met 3-5. Da’s binnen!