Zo, dat werd weer een latertje. GIJS Groningen 1 mocht weer op reis en nu naar Utrecht maar liefst op zaterdag 18 januari 2020 en dan diende de wedstrijd om 20.30 uur te beginnen tegen de IJCU Dragons Utrecht. Je zou er haast bang van worden, draken…….. brrrrrrrr. Maar wie weet zou het meevallen, altijd positief blijven immers. Natuurlijk had ik inmiddels even naar de standen geloerd en dat gaf mij toch enige hoop op een goede afloop. Ja, voor GIJS natuurlijk. Tja alles heeft twee kanten, voor de draken is het eventueel wel weer sneu, maar daar heb ik dan geen boodschap aan. Nou ja, dat snappen mijn lieve lezers en lezeressen vast wel. Sterker nog ik denk dat de draken er net zo over denken, maar dan omgekeerd. En mocht heel toevallig een enkele draak dit lezen, sorry beste draak, het hemd is nader dan de rok! En voor alle duidelijkheid, onze Gijsies speelden echt niet in een hemd hoor, nee in een shirt en da’s heel wat anders.

Enfin, dus we zagen weer wat van de wereld. Onze eigen Harm achter het stuur, wat wil je nog meer? Nou winnen natuurlijk, dat zei ik toch al. Oh ik kan zo slecht tegen verlies althans stel dat het GIJS zou betreffen, verder zal het me een salami worst wezen zoals bijvoorbeeld bij klaverjassen, ik trek mijn jas gewoon weer aan. Nee, laat GIJS de draken maar een poepie laten ruiken! We zouden het zien……. Oeps wel effe schrikken vanwege de gemeen felle schijnwerper, die kennelijk de feestvreugde moest verhogen, maar meer deed aan verblinden.

In het doel van GIJS vonden we Dylan Tomas Koltai en er rustte een zware verantwoordelijkheid op zijn schouders. Namelijk de draken weerhouden ons dwars te zitten!

De eerste periode en gelijk de goede kant op, heel even maar. Een schot op het Groningse doel trof ook een doel. Toch waren er slechts 43 seconden nodig voor GIJS om er 0-1 van te maken, dat punt stond op naam van Bas Snijder met behulp van Kris Snijder. Tja een straf voor GIJS was de kans voor de Dragons, PP 1-1. Echter het duurde niet lang of Alexander Zimbelmann schoot samen met Kevin Zimbelmann 1-2. Een straf voor GIJS werd door de Dragons aangegrepen om er  PP 2-2 van te maken. Maar dat foefje kende Chris van der Vossen ook en hij scoorde PP2-3, assist Joop Uchtman en Kris Snijder. Even wat onenigheid op het ijs, geen schade. Anderzijds had Dylan ook aardig wat te redden en dat deed hij dan ook.

Een paar keer werd in de tweede periode een schot van onze GIJS jongens gehouden, maar na krap twee minuten was het raak, 2-4, gescoord door Tim Bartels met assist van Kevin Zimbelmann. Een paar mooie reddingen aan de kant van GIJS, maar ook de Dragon keeper wist wat te voorkomen. Na wat onenigheid kreeg een Dragon straf en daar kon Kris Snijder wel wat mee, PP 2-5 met assist van Joop Uchtman. Nog pogingen en reddingen, nota bene drie maal bijna goed. De puck ging hemelen. Straf voor GIJS, maar schade vrij compleet. zo ook voor de Dragons. En het was weer pauze om op adem te komen.

De derde periode was aan de beurt. Een icing, een redding, een schot gehouden. Echter een straf voor een Dragon bracht een uitweg, Mike Groenhof zette PP 2-6 neer, met assist van Bas Snijder en Joop Uchtman. Onze goalie kon niet duimen draaien en redde een paar maal. En weer bracht een straf voor de Dragon een mooie kans voor Chris van der Vossen, PP 2-7, met assist van Mike Groenhof.

En dat werd de eindstand.

Het was al met al een leuke wedstrijd om naar te kijken. Ik keek dan ook mijn ogen uit hihi. Ook mag niet onvermeld dat er zoveel supporters voor GIJS waren, zowel in de bus als op eigen gelegenheid. Dat helpt vast een heleboel. En op onze Gijsies ben ik apetrots!

Hedi