IJshockey Nederland heeft de knoop doorgehakt om alle competities per direct te beëindigen. Dat geldt ook voor de finaledagen voor de jeugd en senioren die voor later deze maand op het programma staan. Ook in de Eerste Divisie wordt de finaleserie definitief niet afgespeeld. De Beneliga valt niet onder de besluitvorming van IJshockey Nederland. Nieuws daarover volgt spoedig.

Eerder was al bekend dat al het ijshockey met Brabantse teams voor komend was afgelast, maar een dag later ziet IJshockey Nederland zich genoodzaakt om de maatregel fors uit te breiden. Bondsdirecteur Theo van Gerwen: ‘De ontwikkelingen gaan hard. De invloed van het coronavirus breidt zich uit. In Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk is deze maatregel al genomen en wij nemen nu ook onze verantwoordelijkheid. Het is natuurlijk een vreselijk ingrijpend besluit om te nemen, maar de gezondheid van alle betrokkenen en het voorkomen van verdere verspreiding van het virus staan voorop.’

Gisteren werd al duidelijk dat de finaleserie in de Eerste Divisie tussen Amsterdam en Eindhoven in ieder geval dit weekeinde niet voortgezet gaat worden. Als gevolg van het besluit van IJshockey Nederland wordt de finaleserie nu volledig geschrapt.

Voor later deze maand had IJshockey Nederland ook nog finaledagen op het programma staan voor de jeugd in Tilburg en de senioren in Breda, maar deze gaan ook definitief niet door. Van Gerwen: ‘Dat is echt een heel treurig besluit om te moeten nemen. Zoveel spelers, begeleiders en andere betrokkenen die een heel seizoen keihard hebben gewerkt om daar te komen. Maar de omstandigheden nopen ons om hier toch een streep door te zetten.’

De maatregel geldt voor alle wedstrijden die onder de supervisie van IJshockey Nederland vallen. De Beneliga is een aparte organisatie, die zijn eigen beslissingen neemt. Vrijdag begint de halve finaleserie tussen Den Haag en Herentals, terwijl zaterdag Heerenveen en Nijmegen tegen elkaar spelen. Op zondag staan de terugwedstrijden op het programma, met eventuele beslissende derde duels in midweek. Over de afwikkeling van de Beneliga wordt later vandaag meer informatie verwacht.