Nou dat was toch een fraai weekend voor ondergetekende. Zaterdag en zondag een wedstrijd. Zo komt Jan Splinter door de winter en zo komt Hedi door het weekend. Kijk, want het is niet eens zo dat ik alleen maar kijk naar de wedstrijd, nee er ligt nog een mooie taak voor mij doordat ik er een verhaaltje over mag schrijven. Kortom het houdt mij van de straat, dubbel dus. Waar het zondag 8 maart 2020 om ging, was de wedstrijd van GIJS Groningen 5 tegen Amsterdam Tigers Mustangs in Kardinge. Dus voor de Gijsies een thuiswedstrijd, de Amsterdammertjes moesten een eindje rijden teneinde de schaatsjes onder te kunnen binden. Aparte naam Tigers Mustangs. Wat zijn het nou Tigers of Mustangs, of is ooit een Tiger vreemd gegaan met een Mustang??? Wie zal het zeggen, we zullen er wel nooit achter komen. Zoiets hang je niet aan de grote klok immers.

Natuurlijk had ik al even naar de standen geloerd en de gedachte kwam bij mij op dat de Gijsies een Tigerse Mustang wel zou moeten lusten. Rauw desnoods. Er waren niet zoveel supporters. De buurvrouw waarmee ik een mooie band heb op het gebied van oei roepen, was er dit keer niet. Probeer maar is in je eentje oei te brullen, dat maakt niet gauw indruk hoor. Maar vooruit met de geit………….

Arian Eijer bevolkte het Groningse doel.

Je zal het niet geloven maar in de eerste periode na 54 seconden werd GIJS al bestraft voor too many players. Geen enkel probleem voor Cedric Bösch, dan scoor je gewoon SH 1-0 en dat zonder assist. Nog niet bekomen van de pret en ja hoor het werd 1-1. Slechts zes seconden waren nodig om wraak te nemen Patrick Blaauw maakte er voor GIJS 2-1 van met assist van Peter Visser en Jord Kiel. Een eng moment, meer was het niet. Klaas Lutgert draaide zijn hand, sorry stick niet om voor 3-1, samen met Michiel Waalboer en Marc Helsloot. Een nieuwe kans, mis poes, een redding, wat rollebollen. Schot tegen de lat hielp natuurlijk niet. Maar een schot in het goede doel wel, dus 4-1 voor GIJS gescoord door Ralph Heeringa, assist Weijer van der Putten en Berd van der Veen. Nog een paar straffen over en weer. En Jord Kiel wist de 5-1 op het bord te zetten, assist Cedric Bösch en Patrick Blaauw. En een echte pauze.

De tweede periode begon met een kans, mis en even later raak. Na 43 seconden 6-1, een punt van Peter Visser, assist Michiel Waalboer en Antons Prokopenko. Het werd de Mustangs te gek, 6-2. Haha dacht Ralph Heeringa vast en in zijn uppie 7-2. Patrick Blaauw maakte er al gauw 8-2 van, assist Jord Kiel. En het feestje ging vrolijk verder, 9-2 door Peter Visser. De Mustangs vonden het te gek worden, 9-3 en 9-4. Haha, Cedric Bösch maakte er in zijn uppie 10-4 van. Berd van der Veen vond dat 11-4 nog leuker was, een handje geholpen door Richard Krebs en Ralph Heeringa. Het werd nog 11-5. Straf voor GIJS, maar de periode eindigde met SH12-5, een schot van Richard Krebs, assist Ralph Heeringa.

Op naar de derde periode. Nog een restje straf voor GIJS. Ook een goaliewissel voor GIJS, Kevin Krebs nam het over. De Mustangs maakten er 12-6 van. Ze kregen nog een keer straf, doch daar deed GIJS niets mee. Wat reddingen. Een schot hoog over, dus nieuwe puck. En zo ging het door met kansen en reddingen. Ondergetekende merkte op een gegeven moment op dat ze 13 voor GIJS wilde. Haha, en de brave borsten deden dat in de laatste minuut. Een schot van Michiel Waalboer, assist Richard Krebs, dus 13-6. Binnen is binnen!