Op zaterdag 1 februari 2014 vond de wedstrijd plaats van de Hotwings Panters Zoetermeer tegen de Gijs Bears uut Grunnen. Als zij tegenwoordig een mondje over de grens willen spreken, laat ik zien dat ik het ook kan! Leergierig als ik ben, dook ik gelijk in Google teneinde de juiste betekenis te vinden van hotwings. Laten dat nou lekkere kiphapjes zijn. Logisch dat een vegetariër dat niet weet. Ach en als je dan verder filosofeert kun je ook nog bedenken dat Bearen best een smakelijk kiphapje lusten, rauw misschien wel…………

Dit keer niet in de spelersbus, niet omdat de toegang ontzegd is, doch omdat bezigheden binnenshuis, Kardinge in dit geval, Kees en mij verhinderden de bus te halen. Het begint allemaal bij de jeugd, dus begonnen wij daar ook deze middag. Tenslotte hoop ik over 15 à 20 jaar die kinders in het eerste team te zien spelen en dan ga ik hopelijk nog steeds met de bus mee. Oh en als het effe kan, met ook nog een kleinzoon van mij, twee mag ook. Even een oproep: Zoons doe er wat aan en een beetje opschieten, want ik word maar honderd.

Dan nu maar een keertje eigen vervoer. Ook Rene was van de partij. Ik zal jullie maar niet inlichten over de babbels die door de auto vlogen……… Ik hoor vanzelf wie rode oortjes had(den)!

Aangekomen begonnen we weer met stuk slaan, van tijd welteverstaan. Meer supporters voegden zich bij ons en het was dolle pret. Hoogstpersoonlijk mocht ik de bandjes uitdelen. Een persoon liet zich helpen en zo hadden we dus een geholpen kater in ons midden.

Mijn lieve vakantievrienden kwamen met vijf man/vrouw sterk de Groningse supporters versterken en mij geestelijk ondersteunen vanwege mijn opgewonden natuur betreffende ijshockey.

Net op tijd voor de eerste periode. Er reden heel wat kippenpoten op het ijs, dus maakte ik mij al gelijk zorgen. Zij gingen dan ook onmiddellijk de verkeerde kant op. een deskundige supporter riep de Bears toe vooral rustig te blijven. Ik probeerde die goede raad ook tot mij te nemen. Een mooie kans, dat wel en Tom Korte even uit zijn doel, doch tijdig terug op honk om een aanval te stoppen. We waren net twee minuten gaande, nou meer ‘zij’ natuurlijk, of Danny Kerstholt maakte er 0-1 van, assist Rodney Kuiper. Hoera! Nauwelijks op adem gekomen en 0-2, Ricardo Dijkema was de componist, geassisteerd door Klaver Jan Middelweerd en Zahir Hup. Wouw of is het wauw? Een straf voor Groningen was geen beletsel. Kevin Kuiper scoorde achteloos SH 0-3 in zijn uppie. Het ging wat heen en weer. Een Bear werd lelijk onderuit gehaald, dat leek aanvankelijk niet zo best, maar later was hij gelukkig terug op het ijs. Wel straf voor zo’n kippenpoot uiteraard. PP kun je ook scoren vond Danny Kerstholt, zijn hulpje was weer Rodney Kuiper, 0-4. Een goaliewissel voor Zoetermeer. Ach wie weet helpt dat…..

Wat later 1-4. Even lachen want er werd een scheids omver gereden en de periode werd afgesloten met 2-4. Nou ja……….

Met nog een klein restje straf voor een Bears naar de tweede periode. Een mooie kans en dat resulteerde in 2-5, op naam van Zahir Hup, assist Sebas Snijder. Veel te veel aan de verkeerde kant bracht 3-5 op het bord. Onzin vonden de Bears terecht, een paar kansen en tenslotte 3-6, een punt van Mike Groenhof, assist Zahir Hup en Daan van Fessem. Precies 24 seconden later, 3-7 door Zahir Hup, assist Ricardo Dijkema. Ga zo door, jubelde ik van harte. Een opstootje, beiden straf. De Pantergoalie haalde een Bear onderuit. Echter behalve straffen voor de kippensnacks en slechts een straf voor een Bear, wat reddingen van Tom en wat aanvallen zonder resultaat, viel er in deze periode niets meer te beleven.

In de derde periode leek het wel of de hotdingesen er een schepje bovenop wilden leggen. Tom kreeg het even druk. Helaas wist de goalie van de tegenpartij ook van wanten. De kansen vlogen om de oren als het ware. Een opstootje leverde geen straf op. Toch nog even door het oog van de naald. Mijn jeugdige buurvrouw was optimistisch, echter juich bij ijshockey nooit voor de laatste seconde voorbij is, heb ik geleerd. Maar het werd 3-8, Sebas Snijder was de maker, met behulp van Kevin Kuiper en Danny Kerstholt. Even later werd het 4-8. Nog wat ruzie op het ijs, een strafje her en der en het hele Groningse doel foetsie. En dat was het dan wel.

Met een riante overwinning mochten de Bears en alle supporters natuurlijk vrolijk naar huis. Opgewekt koutend reden wij in luxe vervoer huiswaarts.

Je moet het altijd afwachten bij een wedstrijd en al ben ik dan niet alleen een dom  blondje maar ook nog zo’n vreselijke vega, ik vond het wel knots, want de Bears lustten ze inderdaad rauw!