Je kunt toch voor heel wat verrassingen komen te staan in dit aardse bestaan. Eerst zouden ze natuurlijk komen, zo had de NIJB dat bepaald. Toen kwamen ze niet, hadden ze waarschijnlijk helemaal zelf bedacht en wij hoorden dat zaterdagavond. En toen, en toen, kwamen ze toch, hoorden wij zondag rond het middaguur………

Ik spreek hier van de SaniDump Dordrecht Lions. Alles eigenlijk dus niet naar hun wens verlopen, maar zij komen naar Kardinge om een spelletje te spelen met de Gijs Bears. Oh ja, en het speelt op zondag 12 januari 2014.

Nu kwamen mij verontrustende zaken ter ore als daar zijn: 1e ze, de Lions dus,  brengen eredivisie spelers mee en 2e onze jongens, de Bears wel te verstaan, hebben de nederlaag van zaterdag gepast gevierd en liggen misschien tot zeven uur op bed, ’s avonds bedoel natuurlijk. Ach als er te weinig spelers zijn trek ik mijn kunstschaatsen wel aan, dan zal je nog eens kunsten zien! Dat had ik tevoren allemaal bedacht. Het eerste bleek niet te kloppen, het tweede scheelde niet veel naar ik begreep.

Hoe dan ook de tribune was niet zo vol als anders, doch men kon wel van een redelijke opkomst spreken, zeker vergeleken met andere ijstenten. Na een rustige doch zorgvuldige dweil traden de heren aan. Dat wil zeggen de Bears in volle omvang, doch van de Lions schaatste slechts één jongeman naar binnen. Dit was ongetwijfeld hun symbolische ‘protest’, maar getuigde ook van humor en wij lachen natuurlijk. Enfin, er bleek nog wel een handje vol voorradig en de voorstelling kon beginnen.

Ja hoor, Tom Korte stond in het doel.

Aardig als er gelijk in de eerste periode een schot op het goede doel wordt afgevuurd. Netjes gevangen wat natuurlijk niet het beoogde doel was. Nog een kans, mis. Heel even de verkeerde kant op, herstel en na 2.50 minuutjes 1-0 voor de Bears, gescoord door Jasper Huizenga, assist Tim Bartels. Zo begon het feestje vertelde de muziek. Toch trachtten de Lions ook wat op te rukken, maar dat hielp niet. Het ging een tijdje door met kansen en mis poes. Een komisch valpartijtje, de een probeerde in de ander te klimmen, meer het circuswerk als het ware. Een Bear kreeg straf. Heel even mocht Tom aan de slag. Compleet en hè, hè, daar werd het

2-0 op naam van Daan van Fessem, geassisteerd door Zahir Hup en Klaver Jan Middelweerd. Nog niet bekomen van de triomf en 3-0, Zahir Hup met Tim Bartels als assistent. Na een kwartier volgde een goaliewissel, Tom maakte plaats voor Jeff Honebeeke. Sebastiaan Snijder zorgde ervoor dat de periode met 4-0 werd afgesloten.

Dat ziet er goed uit constateerden we en zetten ons opnieuw op het hout voor de tweede periode. Af en toe passeerde mij de snoepzak. Ik doe daar niet aan mee, ik ben geen snoeper, zelfs geen oude, dat zijn alleen maar mannen.

Kansen te over en het leeuwenkeepertje had het maar druk. Tot het niet meer mis ging, voor de Bears dan, en Sebas Snijder er 5-0 van maakte met behulp van Danny Kerstholt. Heel even mocht Jeff wat doen, heel even maar, want het werd al snel 6-0, gescoord door Tim Bartels, met medewerking van de beide Kevins,  Kuiper en Keijzer. Een paar straffen voor Groningen, o.a. werd er een Lion platgelegd en dat mag niet op die manier. Geen probleem, shorthanded scoren kan ook en Danny Kerstholt zette 7-0 op het bord, assist Sebas Snijder. Een straf voor Dordrecht leverde niets op. Wel werd hun goalie ook gewisseld, ach hoop doet leven en deze kon inderdaad iets beter vangen zo bleek. Een dame op de tribune gaf de order te scoren en Arjan Peters was gehoorzaam, 8-0, samen met Danny Kerstholt en Kevin Kuiper. In de laatste minuut van de periode redde een Lion de eer, met 8-1 pauze.

In de derde periode mocht Jeff aan het redden slaan tot en met een rebound. Keurig jongetje! De goede kant dan maar op, doch met ware doodsverachting wierp de Lionkeeper zich op de puck en daar bleef het niet bij, hij redde nog meer. Mogelijk dacht Sebas Snijder ‘nait soezen maar deurbroesen’ (waar haal ik het vandaan hè), hij fabriceerde  9-1,  Danny Kerstholt assisteerde. Een gestrafte leeuw dreigde zijn broek te laten zakken, ach zolang het de moed maar niet is. Een andere soortgenoot mocht douchen, hij abusede wat af. Time out voor Dordrecht. Hun goalie redde weer prachtig dat moet gezegd. Met gezag riep ik ‘scoren’ en Rodney Kuiper maakte er onmiddellijk 10-1 van, assist Danny Kerstholt en Arjan Peters. Bij 11-1 paste Sebas Snijder opnieuw zijn trucje toe van om het hoekje van het doel, wij lachen. Assist trouwens van Kevin Kuiper. Een komische act van Jeff, alweer lachen. Dordrecht wist er shorthanded 11-2 van te maken. Het werd snel afgestraft door een PP doelpunt van Mike Groenhof samen met Zahir Hup, 12-2. Nog wat gedoe, vallen en opstaan. En dat was het voor vandaag.

Een mooi resultaat temeer daar wel enige supporters een hard hoofd erin hadden gehad vanwege de korte nachtrust zullen we maar zeggen. Hoewel als je veel bier in de benen hebt, sta je natuurlijk steviger of niet soms?

Weliswaar na dreigende ernstige straf kwamen de Lions dus toch. Of ik de volgende keer weer kom staat nog in de sterren………….