De eerste wedstrijd van het seizoen 2015-2016 was gepland en wel op zondag 27 september 2015. Daar keek ik natuurlijk reikhalzend naar uit. Laat ik nou mijn grote harige vriend niet bij zijn oppasbaas kwijt kunnen………. Maar een goede buurman is beter dan een verre vriend, dus mijn goede buurman mocht deze fraaie taak op zich nemen, t.w. enige malen uitlaten en de wilde dieren voederen.

Maar ik ben ook een diepzinnig denkstertje, niet gedacht hè! Ik had een artikeltje gelezen dat in de oertijd volleybal mogelijk zou zijn gespeeld met schedels. Logisch want ballen hadden ze nog niet, althans geen volleyballen. Toen kwam de gedachte in mij op of er eventueel in de ijstijd ook geijshockeyd zou zijn, misschien wel door ijskonijnen. Klinkt logisch toch met al dat ijs. Echter waarmee? Pucks waren er niet, met ballen kan het niet. Wie het antwoord weet mag het mij even mailen.

Sorry, maar zoals gebruikelijk weer afgedwaald en snel terug naar de bus die ons naar het Haagje moest brengen. Aldaar speelde Gijs Groningen tegen Hijs Hokij Den Haag. De bus was goed gevuld. Zelfs de voorzitter was mee en een soort ‘filmploeg’ van één vader. Een paar heren in Joure opgepikt en daar sjeesden wij door de polder. Oeps zo de file in, in de geest van langzaam rijdend en stilstaand verkeer. Postduiven zouden de oorzaak zijn meende de voorzitter. Maar het loste zich tenslotte op. Na een zeer korte pauze bij Hajé, een peukie van vijf minuten was het devies, vrolijk verder om vervolgens in de volgende file te komen. En dat terwijl wij nog niet eens voorbij Amsterdam waren. Enfin, om kwart voor vier bereikten wij ons doel. De heren maakten zich in een ijltempo gereed voor de strijd.

De vreselijkste ontmoedigende verhalen bereikten mijn oor, met name over de gigantische sterkte van de Hagenaars cq Hagenezen. We zouden het zien.

In het Groningse doel vonden wij Stefan Vespa.

De eerste periode bracht na 1 minuut en 51 seconden het eerste doelpunt en wel voor Groningen, Romeo Stroosma met een aangevertje van Zahir Hup. Een goed begin………. Ik had het nog niet af in gedachten of het werd 1-1, nee hè……. Dat was Zahir het helemaal met mij eens en hij scoorde 1-2 samen met Danny Kerstholt.

Icing, kansen, wat rollebollen, bijna raak, mooie redding, bijna verkeerde doel en ga zo maar door tot Danny het welletjes vond en er 1-3 van maakte, geassisteerd door Zahir en Romeo. Laten we de periode leuk afsluiten dacht David Bartos vast in het Engels en het werd 1-4, de assist was van Wesley Timmermans.

Toen even buiten lekker opwarmen.

Om vervolgens naar de tweede periode te gaan kijken. Goede kans, verkeerde kant en Groningen nota bene straf. Doch schadevrij compleet. Daarop vond Wesley Zoutman dat hij ook een duit in het zakje moest doen oftewel een puck in het goede doel, 1-5, met behulp van David Bartos. Nog een kans, maar de scheids stond in de weg. Even later herhaalde Wesley Zoutman zijn trucje en bracht de stand op 1-6, geassisteerd door Zahir. Weer een doelpunt meenden wij, doch het doel was gaan tippelen en dat mag niet, dus niks doelpunt. Wel kreeg Hijs Hokij straf, bijna raak, maar het lukte niet. Toen ze compleet waren lukte het wel, Zahir schoot de puck naar 1-7, samen met Romeo en David. Zeker weten 1-8, doch scheidmans zei ´nietes´! Wij zeiden ´welles´ maar dat hielp niet. Haha lachte Tim Bartels en maakte er toch

1-8 van, hulp van Bas Snijder en Fenno Mulder. Danny vond 1-9 mooier, assist Zahir en Romeo. Weer meenden wij dat ie zat, weer afgekeurd, weer waren wij het er niet echt mee eens. Maar ja, je moet niet te hebberig worden. Groningen weer een straf, geen probleem, shorthanded kan ook vond Bas, assist Wesley Timmermans, dus 1-10. Den Haag waagde ook een kans, maar nee. Weer straf voor Groningen en dat bracht hun wel op 2-10. Had je gedacht vond Bas, 2-11, hulp van Tim. En zo werd het weer pauze.

De derde periode brak aan en na ruim een minuut scoorde Bas 2-12, samen met David. Den Haag probeerde wat terug, maar dat lukte nog niet. Een Gijsie op de strafbank evenals de thuisclub, dus geen probleem. Er werd wat heen en weer geschoten tot het 2-13 werd door een schot van Zahir. Ook Stefan had wat in het Groningse doel te doen, maar dat lukte prima. Sterker nog het werd 2-14, weer door Bas en samen met David. Toen werd het 3-14, nou ja, gun ze ook wat dacht ik met mijn Haagse bloed (en een beetje Fries, niet verder vertellen hoor). Jasper Huizenga scoorde 3-15 met assist van Bouke Renze ten Hoeve. Ok, dat kan ik ook immers, vond Bas en zette 3-16 op het scorebord, assist ? (niemand kon mij dit soufleren). Na een vergeefse poging wist Den Haag er 4-16 van te maken en ook nog 5-16, maar toen was de koek op. Nog een kleine schermutseling die beide partijen straf op leverde en nog een Groninger er bij, maar Stefan redde en daarmee was de eindstand bepaald.

Toen natuurlijk naar huis. Konden we de chauffeur toch nergens vinden? Gehele Uithof uitgekamd, in de bus geloerd, nou ja, wat krijgen we nou. Tot ie plotsklaps achter het stuur zat en wij naar huis konden. Geen fileproblemen meer, wel magnetronproblemen. Ze konden het niet warm krijgen…………

Nog een kleine stop, toen de Jourestop en naar huis naar huis zei duimelot. Nagenieten van de prachtige overwinning, wie had dat verwacht…………