Waar was dat feessie? Hier was dat feessie! Hier was in Kardinge en wel op vrijdag 5 april 2013. Een gecombineerd feest van de Gijs Bears en de Supportersvereniging Gijs Bears. Ieder apart een partijtje geven is natuurlijk malligheid, we streven allen hetzelfde doel na tenslotte, een seizoen dient feestelijk afgesloten te worden.

Nu kon ik wel een feessie gebruiken, want dat voorkwam in ieder geval dat ik al direct in dat diepe gat zou vallen…….. Nog even stilstaan bij het afgelopen seizoen onder de vrolijke klanken van René Sance en de opgewekte woorden van de opperstalmeester, ons aller Jacob van Gelder.

Vroeg de deur uit want ondergetekende mocht haar jongste stekkie ophalen. Hij wilde dat feessie ook niet missen als rechtgeaard ijshockeyer. Fiets achterop, op mijn auto vanzelfsprekend, jullie zien me toch niet lopend met een fiets op mijn rug sjouwen? Na het feessie kon nog wel een feessie komen en dan is achter het stuur kruipen niet verantwoord, vandaar mijn inzet daarbij. Of ik hem ook goed heb opgevoed. Tenslotte rij je met een fiets wat minder snel tegen een boom als met een auto. Je pakt hooguit een lantarenpaal en die geeft licht.

Bij Kardinge aangekomen volop parkeerplaats, da’s mooi meegenomen. Een babbeltje en een peukie buiten en we zagen met belangstelling het volk binnenstromen. Binnengekomen jasje uit en het feest kon beginnen. René Sance vulde de zaal uit volle borst tot Jacob het woord nam om allen welkom te heten en een en ander uit de doeken te doen, een iegelijk te bedanken voor alle inzet met name het team dat zo knap de finale wist te halen. Dat wil zeggen wel te halen, maar niet helemaal te halen als je begrijpt wat ik bedoel. Ditmaal geen tupperware avond, een specialiteit van Jacob, maar alles dus in het teken van ijshockey. De spelers mochten allereerst een shirt uitkiezen, rood of wit. Als klap op de vuurpeil was er een dvd van zijn hand, Jacob’s hand dus, over de twee finalewedstrijden verluchtigd met foto’s van onze huisfotograaf Stefan van der Spek.

Diverse lieden werden in het zonnetje gezet en dat verdienden ze uiteraard volkomen. Tom Korte nam het voortouw in deze en de ganse leiding van het team werd verrast met een attentie. Ook de Supportersvereniging, onder leiding van Kees Lok, fêteerde een paar lieden, zelfs ik mocht nog een duit in het zakje doen. En daarna ging het grote veilinggebeuren van start en in wiens handen of eigenlijk wiens mond lag dat beter dan die van Jacob! Hij werd geassisteerd door een hele jonge schone, die met grote willekeur een shirt in de aanbieding graaide. Of het nu aan de recessie lag, wie zal het zeggen. Aan de enorme aanmoediging om vooral te bieden kon het echt niet liggen. Jacob inspireerde met overgave hele maandsalarissen te bieden, helaas pindakaas. Toch gingen er uiteindelijk heel wat shirts over de toonbank, de meesten voor een koopje, doch een paar haalden een groter duik in de knip. Nu ben ik dol op koopjes, maar zo’n shirt past me niet en boven mijn bed hangt al wat, dus die verleiding liet ik aan mij voorbij gaan.

Na al deze feestelijkheden ging het feessie gewoon verder onder de vrolijke begeleiding van René. Iedereen had reuze zijn best gedaan. Er werd nog een vat bier geopend voor de bierzuipers, Kardinge trakteerde op schalen vol warme happen, iedereen had zijn figuurlijke feestneus op. Kortom door alle gezelligheid ging het bij mij van binnen een beetje zomeren. Niet lachen!!! De zomer komt echt wel en na die zomer zien we elkaar weer terug. Waar? Nou in Kardinge natuurlijk en maken we van het hele nieuwe seizoen een feessie!