Het mag duidelijk zijn dat ik de kans greep die zich voordeed op zondag 13 december 2015 en die kans was de wedstrijd van GIJS Black Spirits. Zij ontvingen UNIS Flyers 4 Heerenveen in Kardinge. Met nederige excuses voor mijn uithuizig gedrag naar mijn harige vriend repte ik mij erheen. Onderweg nog even een bezoekje afgelegd en op het nippertje besteeg ik de tribune. Nee nu jok ik, ik deed een stapje naar beneden teneinde het zo hoog mogelijk te zoeken. Hier snapt natuurlijk geen sterveling meer wat van. Om kort te gaan, om op de bovenste bank op de tribune te gaan zitten moet je even een stap lager gaan, zo blijf je toch bescheiden. Enfin, goed gezeten is het halve werk.

Theo Mertens verdedigde het Blackdoel.

In de eerste periode startte men met wat heen en weertjes en wat circuswerk. Om maar wat te noemen een mooie kans en een mooie redding. Echter al snel werd het wel 1-0, gescoord door Safan Pattiruhi met assist van Stephan Polnaya. Om bij een retourtje door Theo gered te worden enzovoort enzoverder, tot een Flyer er 1-1 van maakte. Geen probleem weer een kans voor de Blackies en jawel het werd 2-1, wie dit doelpunt maakte is mij ontgaan, sorry jongeman of jongedame. Hij of zij werd wel geassisteerd door Andrew Dijkhuizen. Wat gemiste kansen en een rake kans, 3-1 gemaakt door Corrie Muus, assist Joel Altepost. Een retourtje leverde de Flyers niets op, een redding door Theo en de handel ging weer de goede kant op en bracht 4-1 door een schot van Gerard Muus, geholpen door Stephan Polnaya en ? geen idee.

Haha, een Flyer kreeg straf en dat het werd een PP 5-1, het werk van Corrie Muus samen met Henk Keijzer. Ook een Black kreeg straf, maar Theo redde gewoon.

De tweede periode begon met een restje straf voor GIJS. Even later straf voor Heerenveen en daar kun je prachtig PP 6-1 van maken vond nr. 35 wie dat dan ook mag zijn. Flyers compleet en gelijk weer straf, dat herhaalde zich ook nog eens, zodoende PP 7-1 werk van Marcel Altepost met assist van nr. 98 naam onbekend. Ook de Blacks inden wat straffen, er werd wat gerollebold, ze raakten compleet doch de voorheen gestrafte struikelde het ijs op hetgeen op de lachspieren werkte. Er werd nog een soort zweefstandje gemaakt ter verhoging van de feestvreugde. Toen werd het 7-2 en nog niet bekomen van deze rotstreek, sorry ik ben partijdig, ook nog 7-3. De periode werd afgesloten met nog een mooie kans voor de Blacks en toen was het grote pauze.

Om maar gelijk te beginnen met een mooie redding in de derde periode. Een flinke valpartij en een Black plat, straf voor een Flyer. Ze raakten compleet en lieten Theo flink redden. Bijna goed heb je niets aan. Een misselijke overtreding zoals mijn buuv het met kennersblik noemde, bracht straf voor Heerenveen. Toch werd het SH 7-4, een dom doelpunt merkte genoemde buuv op. Zij heeft er meer verstand van dan ik snap je. Bovendien vond zij dat er meer gewipt moest worden. Dat werd ter harte genomen en John Meiring maakte er 8-4 van. De valpartijen waren weer niet van de lucht, maar wel op het ijs natuurlijk. Wat straffen over en weer, wat knokkerij, wat kansen en wat reddingen. Theo redde door een puck een enorme loeier te geven, zodat hij, de puck bedoel ik, midden op de tribune terecht kwam en dat mag ook al niet.

Het werd nog 8-5, nog een schot op het goede doel noppes, nog een redding en het was over en sluiten.

Persoonlijk vond ik het best een aardige wedstrijd om naar te kijken. Er zat wel vaart in en ik hou van opschieten. En hoera winnen, dat gingen ze doen!