Zo belandden wij in de ijskoude ijshal. Eigenlijk heel logisch, maar wij zijn verwend met een warme ijshal in Groningen. Wij zetten ons op de ijskoude stoeltjes om zo ongeveer vast te vriezen. Het inschaatsen was begonnen en wij keken onze ogen uit. De vele Panters waren erg in het zwart, maar dat zal wel voorschrift wezen. Vrolijk gebloesd schaatsten de Gijsies op hun helft.

En toen kon het feest beginnen. Er bleken nog meer noorderlingen de tocht te hebben ondernomen, dus supporters genoeg. Bovendien hadden onze trommels zich opgesteld, dus ook daarvan aanmoediging zat.

Wij vonden Jeff Honebeeke weer in het Groningse doel en los ging ie.

De eerste periode was nauwelijks begonnen, namelijk slechts 01.08 minuten of het was raak. Ja, aan de goede kant! Kevin Kuiper scoorde 0-1, geassisteerd door Danny Kerstholt. De Panters schrokken zich vast een hoedje en probeerden Jeff te verschalken. Mooi niet gelukt! En het regende kansen, alleen die vermaledijde Panterse goalie stond in de weg. Nou dan de puck maar ver weg, nieuwe puck aangerukt. Weer de goede kant op, een fraai schot van verre gevangen helaas en nog een kans. Toen belaagden de tegenstanders Jeff en nog eens, lauw loene. Wel een straf voor GIJS, doch Jeff redde gewoon en schadevrij compleet. Nog een paar magnifieke reddingen van Jeff. Kregen de Gijsies potverdriedubbeltjes een straf van 10 minuten aan de rode broek. De jongeman had wat lelijks tegen de officials gezegd. Damagnie. En zo ging het feest maar door, kansen, reddingen, wederzijds nog een straf. En wij stevenden af op de volgende periode.

Ook buiten niet opgewarmd zagen wij de tweede periode tegemoet. Inmiddels trilde ik van spanning en kou, een slechte combinatie, dat wel. Nog even PP voor de Panters, maar alles kwam goed. Jeff redde maar weer eens. Een Panter viel plat, doch kwam tenslotte overeind onder luid applaus, want zo hoort dat.

En daar gingen ze weer, kansen, reddingen, goede doel, verkeerde doel. Jongens hou je doel voor ogen mompelde ik rillend. Weer een puck verdwenen, nieuw puck. Een Panter straf juichte ik van harte toe, ik had er al meer op de strafbank willen zien, doch scheidmans had de pik op Gijsies vond ik, maar dat vind ik al gauw. Een te hoog schot miste doel. Wat rollebollen in het goede doel verschoof het doel. Kreeg GIJS toch twee straffen vlak na elkaar, maar dat richtte geen schade aan, want ook een Panter moest zitten en dat scheelt. Bovendien hadden we Jeff toch in het doel. Net voor het einde der periode wisten de rekels de stand helaas gelijk te trekken,1-1.

Even bijkomen in de pauze…….

Nou ja bijkomen? Brrrrrrrrrrrrrrrrr, het was zo koud. Weer straf voor GIJS, hielp de Panters niet gelukkig. Puck van links naar rechts, goed en niet goed. Er kwam niets uit voort. Beide goalies waren bij de pinken. De spanning steeg met de minuut. Nu kregen de Panters aardig wat straffen om de oren, maar helaas ook GIJS wat. Om 58.33 minuten zaten er aan beide zijden twee boeven vanwege een relletje.

Oeiiiiii, door het oog van de naald. Nog wat pracht kansen. Gered door de bel.

Tja en dat leverde overtime op. Heel slecht voor mijn koude zenuwen!

Jeff mocht weer redden. Omgekeerd dachten wij toch heus dat ie goed zat, maar scheids vond van niet. Wel leverde het een penaltyshot op voor Groningen. Zahir Hup mocht die nemen, maar het lukte helaas niet. Reddingen, kansen, de hele mikmak. Pantergoalie plat op zijn smoel in zijn doel, maar ook dat liep met een sisser af. Nog wat straf voor Zoetermeer. Niets mocht baten en dat betekende…………

Jawel penalties! Niet voordat de zambonirijder nog wat gedweild had, want ijs moet glad zijn. Tja en daar ging het mis. De Panters wonnen tenslotte met 2-1. Doch één puntje is binnen!

Ja, dan rest ons nog de terugreis. Het was natuurlijk door alle verlenging al wat later geworden, maar dat weerhield weinig mensen om nog eens in het glaasje te kijken.

Tenslotte kwam men compleet in de bus, doch een enkeling had al iets te diep in dat glaasje gekeken. Er was een monsieur die graag wilde stoppen om de bosjes in te gaan. Ik laat in het midden waarom.

Het was logisch dat de drankvoorraad werd aangesproken, want er moest op gedronken worden en zonde om het weg te gooien toch. Er werden wat woordjes in de microfoon gesproken, vooral ter aanmoediging van de doorstroming, als je begrijpt wat ik bedoel. En het logische gevolg van die doorstroming was natuurlijk, jawel goed geraden, een piespauze. Wij kwamen te staan naast een dikke oplegger met vermoedelijk schadeauto’s. Wie kent niet de uitdrukking ‘als de drank is in de man is de wijsheid in de kan’ en zo kon het gebeuren dat een supporter er op klom en zich ontlaadde tegen zo’n pechauto. Hij had wel de lachers op zijn hand, wij lagen in een deuk…….

Trouwens in de bus werd ook flink gelachen en gierend kwamen wij in Paterswolde terug. Gierend van het lachen, niet van busbanden. Nee, op zaterdag 17 januari 2015 klopte alles als een bus en de spanning was ontladen.