Zaterdag 27 december 2015 overpeinsde ik mijn pekelzonden. Nou da’s niet gering. Een er van zou kunnen zijn en die wil ik wel met een iegelijk delen, een weekend zonder ijshockey zitten. Gelukkig hoefde ik deze pekelzonde niet te begaan, er bleken toch dames, vrouwen genoemd door de NIJB, te spelen in Kardinge. Dus GIJS Racoons nam het op tegen het Regio Team Midden Nederland. Een mond vol, maar dan heb je ook wat.

Kortom, op naar Kardinge en niet te laat want stel dat er geen plaats meer is. Je verwacht toch dat het storm loop als er dames te zien zijn……. Nou, we konden breeduit zitten. Een handje vol toeschouwers was eigenlijk al enigszins overdreven. Wat niet wegnam dat ik met veel plezier heb gekeken en gelukkig een buurvrouw had om mee te kwebbelen.

Maaike Stuiver verdedigde het Racoonse doel.

Let op! De eerste periode. Gaan me die vermaledijde Midden Nederlanders toch gelijk op het Racoonse doel af. Haha, ze dachten zeker niet aan Maaike, dus dat werd een flop.

De Groningse dames namen onmiddellijk wraak op deze brutaliteit en vlogen richting goede doel, eerste keer mis, doch na anderhalve minuut was het al raak, 1-0. Een doelpunt van Bianca Schipper. Goed zo dames, ga zo door. Nog een poging, maar die lukte niet. Nog maar eens proberen, gatsie weer niet gelukt. Die Regiodingesen deden wat eng, maar lauw loene gelukkig. Mijn buuv merkte op dat hun keeper verkeerd in het doel stond, zij moest meer ruimte maken voor de gastvrouwen.

Maar José Luikens vond het geen probleem en scoorde moeiteloos 2-0. Nog wat kansen en het was kleine pauze.

Na drie minuten werd vervolgd met de tweede periode. Ik geloofde mijn ogen niet, na zes seconden, ja je leest het goed na zes seconden dus scoorde Maree Dijkema 3-0.

Weer een kans, en nog een en alweer, enzovoorts. Een krachtloos poginkje door de tegenpartij, het werd niet eens echt gevaarlijk. De Regio’s bekwamen een straf, zij waren het er volgens ons niet helemaal mee eens, doch de scheids heeft altijd gelijk. Het leverde een penaltyschot op en dat betekende 4-0, geproduceerd door José Luikens. Nog een mooie kans tegen de paal. Alweer een stoute Regiodame straf en even later nog een. Na wat pogingen werd het 5-0, een punt van Maree Dijkema, assist José Luikens. Knap hoor.

Lange pauze en gelukkig was ik niet de enige zondaar, je weet wel vanwege die peuk.

De Regio’s begonnen met een serieuze poging om te scoren, doch Maaike stond haar vrouwtje. Mooie kansen aan de goede kant liepen nergens op uit.

De tegenpartij wist de eer te redden, 5-1. Nou ja gun ze ook wat, vonden mijn buuv en ondergetekende. Een Racoon kreeg straf, dan zakt je toch alles af. Het werd nog erger, er mocht er nog een naast gaan zitten. Nu bleek dat José Luikens een salamiworst en zij scoorde gewoon 6-1. Even speelden de Racoons met vier dames, maar potverdriedubbeltjes er kon er weer een naast gaan zitten. Dat nam niet weg dat er kansen waren voor de Racoons. Ze raakten schadevrij compleet. Een beeld van een kans voor een bijna open doel liep op niets uit, jammer vonden wij. Hebberige tiepjes hè! Nog wat kansen, nog wat probeersels van de tegenpartij en warempel ze maakten er 6-2 van toen er een Racoon op de strafbank zat. Compleet,

en Maree Dijkema zette de eindstand op 7-2, assist José Luikens en Ilse Dijkstra.

Zo, dat was tenminste weer ijs ruiken en een leuke gewonnen partij gadeslaan. Ik geef het ruiterlijk toe, mijn buuv en ik hebben aardig wat afgepraat tijdens het schouwspel, maar wat wil je, dat heet toch niet voor niets vrouwenpraat en het was toch ook bij een vrouwenwedstrijd.