En waar kon je me zondag 22 november 2015 vinden? Goedzo, in Kardinge! Waarom? Drie keer raden…………. Juist, omdat daar GIJS Seahawks speelde tegen Zoetermeer Panters Bigfields en ik wilde de dierbaren mijnerzijds toch aanmoedigen. Wees gerust, ik hou het gewoon op Hawks en Panters. Komisch hoor een zee arend die het opneemt tegen een panter. We zouden het wel zien hoe dat afliep.

Om te beginnen leken er bijzonder weinig pantertjes op te dagen en er was al helemaal geen goalie te bespeuren. De Panters waren in lichtblauw gehuld, het leken wel de oude Seahawks. Trouwens er hing zo’n shirt als ‘gedenkmonument’ boven de officialbank. Heel aandoenlijk en ik pinkte een traan weg.

Echter, ik moet toegeven gezien de kleding der Panters was het nieuwe GIJS shirt een uitkomst, want anders hadden de scheidsen een probleem gehad. Hou lichtblauw maar eens uit lichtblauw.

Het spul kon beginnen en stond in de aanslag. Oh nee, toch maar niet, er was nog geen panterse keeper. Gezellig de spelers weer op het ijs. Tenslotte kwam de snuiter opduiken, draven was overdreven. Het kon beginnen…..

…..met de eerste periode. Die verrekte Panters schoten gelijk de verkeerde kant op en losten een schot op Arjan Eijer, die het Hawks doel verdedigde. Dat liep goed af, maar die dekselse gasten bleven aandringen, maar dat hielden ze nog geen drie minuten vol. Tjalling Stellema vond het welletjes en samen met Igor Shumlyanskiy scoorde hij 1-0 voor de Hawks. Er volgende meer kansen, maar dat hielp niet. Ook een straf voor de Panters bracht niets voort. Sterker nog ze maakten er 1-1 van. Dat liet Kris Snijder niet op zich zitten, gesteund door Ronald Koops werd het 2-1. Dezelfde combinatie van net, dus Kris schoot en Ronald gaf de pass, bracht de stand op 3-1 voor de Hawkies. Nog een mooi schot, gevangen. Er naderde een straf voor de Panters, Arjan kwam uit zijn doel en bijna ging het mis, doch de fluitist floot net op tijd. Er mocht nog een Panter gaan zitten voor 2 minuten. Pauze.

Drie minuten pauze, enfin het bekende verhaal. Ik probeerde expres te laat te komen, want dat scoort zo lekker. Zie je wel, het klopte weer. Bij binnenkomst was het 4-1, alweer een punt van Kris, nu met assist van Edwin Pijl. Straf voor de Hawks en nog een erbij, het kon niet op, niet dat de Panters er wat mee konden gelukkig. Edwin Pijl schoot de stand naar 5-1, met behulp van Sabri Edskes. Nog een bijna, doch het doel der tegenpartij schoof ongeveer naar de andere wereld. Een kleine onenigheid leverde straf op voor de Hawks. Er ontstond duidelijk wat irritatie. Welja, zet er nog maar een Hawk naast, wij snapten het niet. En nog een Hawk, toe maar dat past niet op het bord! Beide scheidsen moesten nodig even. Ja babbelen bedoel ik, ze deden het niet in hun broek, neem ik tenminste aan. Na innig overleg kon het spel doorgaan. Mooi schot op het goede doel, puck zoek, misschien in een broek? Hawks weer compleet en toen, en toen, schoot een Panter op een ‘schoen’. Ja het werd een doelpunt en Arjan was zijn stick kwijt, 5-2. Weer kansen, de verkeerde kant en knokken. Twee Panters tegen één Hawk op de bank en Kris Snijder greep de kans, PP 6-2, assist Vincent Orfgen. Arjan mocht nog wat redden, maar een keer lukte het niet, 6-3. Bij een schot op het goede doel, hielp een Panter door met zijn schaats de puck erin te schoppen. Een beetje hulp is nooit weg volgens mijn buurvrouw en het was dus 7-3.

In de derde periode nog een restje straf voor de Hawks. Geen probleem SH kan ook immers. Daar ging iets mis en Vincent Pieters mocht een penalty nemen, en die zat! Dus 8-3! Een vangbal werd afgefloten, dat duurde te lang en ballen cq pucks moet je wel gelijk weer loslaten. Een straf voor de Hawks bracht 8-4 tot stand. Wat aanvallen op het goede doel, mis. Omgekeerd stond Arjan in de weg. Rutger Havinga maakte er in zijn uppie 9-4 van. Zoetermeer nam wraak, 9-5. En ze kregen straf, waardoor het 10-5 kon worden. Ronald Koops maakte dit punt met assist van Kris en Igor. Nog een kans, mis. Even later lag alles onderste boven en twee Panters straf met 2 + 10 minuten en een jongeman 20 minuten, die mocht gaan douchen. In de laatste minuut beide partijen weer straf en in de laatste seconde, let op hoe knap, scoorde Igor 11-5 samen met Vincent Pieters.

En daarmee was royaal en verdiend gewonnen door de GIJS Seahawks. Toen spoedde ik mij huiswaarts, want daar zat nog zo’n harige vriend op mij te wachten. Hij deed het bijna in zijn broek van het lachen toen ik vertelde hoe een vogel een roofdier had verslagen.