Zondag 26 februari zijn we op pad gegaan met  11 spelers. Het toernooi was ditmaal in Leeuwarden en wederom met de U10 van Leeuwarden en Heerenveen als opponenten. Van de 11 spelers waren er drie nieuwe jongens bij en de rest was ‘oude garde’.  Omdat we 11 spelers hadden konden we met twee volledige aanvals lijnen spelen. Lijn 1 bestond uit Marnix, Ingmar en Bram en lijn 2 uit Alice, Yves en afwisellend de nieuwelingen Storm en Merijn. De verdediging werd uitgevoer door Daniel en Moby waarbij nieuweling Mark beiden om de beurt afloste.

Op deze manier weten alle spelers na een eenvoudige teambespreking duidelijk waar ze aan toe zijn. Dit loopt stukken beter dan wanneer ze na elke wisselbeurt een nieuwe positie moeten innemen. Elke speler krijgt niet meer dan drie opdrachten mee (volgens het aloude KISS principe).
Het liep vandaag uitstekend;  de verdediging stond als een huis en ook Mark deed het heel er goed. Alhoewel  officieel nog niet toegestaan delen wij af en toe ‘per ongeluk’ toch een bodycheck uit hier en daar en de jongens in de verdediging blijven continue goed hun positie innemen. Zag er heel goed uit. Er werd niet geknoeid met de puck maar deze werd telkens gewoon zo snel mogelijk naar voren gewerkt (en vooral niet voor de eigen goal langs).
Onze eerste aanvalslijn deed het naar verwachting goed en zij hebben dan ook alle goals gescoord (8 in totaal). Maar onze tweede lijn deed het ook heel aardig en alhoewel zij niet gescoord hebben waren ze toch heel aardig bezig om Leeuwarden en Heerenveen goed bezig te houden met allerlei capriolen.

Tegen Heerenveen hebben we uiteindelijk met 4-2 gewonnen (over twee kwartier) en tegen Leeuwarden met 4-4 gelijk gespeeld.  
Al met al weer een heel plezierig toernooi. Dit maal met positieve resultaten die vooral te wijten waren aan uitstekend teamwerk en heel hard werken.  Zondag gaan we er weer tegenaan in Heerenveen.