Zaterdag 28 oktober 2017 ontving GIJS Groningen 1 de heren uit het Haagje, te weten Hijs Hokij Den Haag 2. Uiteraard der zaak moest ik daar met mijn eigenwijze neus bij zijn, dus repte ik mij naar Kardinge. Een druilerig dagje, maar dat mocht de pret niet drukken, het publiek had de weg wel gevonden om een en ander gade te slaan. Een plekje veroverd en wat vooraf gekwebbeld, de aanloop naar zo’n wedstrijd is bij uitstek geschikt om bij te praten. Maar ook tijdens de wedstrijd wil er wel wat uitgewisseld worden, behalve snoep dan. Een dame vroeg namelijk naar de naam van de zangeres zonder naam. Wij gieren natuurlijk, hihi want die had natuurlijk geen naam. Maar over namen gesproken, effe serieus, ene Jordan Metselaar zou trachten het Haagse doel dicht te metselen, Tom Korte bevolkte het Groningse doel.

Laten we maar beginnen met de eerste periode. Ik ben gauw verwend, want na anderhalve minuut merkte ik vinnig op dat er nog geen doelpunt was gevallen en dat waren we wel een beetje gewend eigenlijk.  Sterker nog het ging aanvankelijk de verkeerde kant op en we voorzagen dat het wel eens niet zo makkelijk zou kunnen worden. Maar hoera na 2.21 minuten scoorde Bas Snijder met assist van Daan van Fessem, 1-0. Pak van mijn hart….. Het ging wat heen en weer en Hijs kreeg straf, hetgeen leuke kansen bracht maar meer ook niet. Steeds bijna goed enzo. Het was spannend, want ook Tom diende te redden, wat ie ook deed hoor. Zo ging het een tijdje door, weer straf Hijs en nog een erbij, een kans om te zoenen zou je zeggen. Echter het leverde niets op en op naar de pauze.

Wij hoopten op wat minder rommeligheid en meer pit. Ach en als je het maar vriendelijk vraagt doen die Groningse snuiters gelijk hun best. Na 1.40 minuutjes maakte Danny Kerstholt in zijn uppie er 2-0 van. Dat haalde wat beter adem voor mij. Maar toen begon een ander facet, namelijk een robbertje knokken. Na hevig overleg rolden er gigantisch veel straffen uit, zes voor Hijs en drie voor GIJS. De kleedkamer mocht zelfs opgezocht worden. Van de notities op het bord kon ik geen chocola meer maken, maar er wordt soms gestreept werd mij uitgelegd. Nou ik zag streepjes! Ach ja, het spel ging verder met kansen, missers, een hemelende puck, een verloren helm. Hijs verkreeg opnieuw een straf en dat werd benut door Tim Bartels, PP 3-0, geassisteerd door Bas Snijder en Danny Kerstholt. Tom pleegde een redding en weer de goede kant op en nog een PP 4-0, een doelpunt van Bas Snijder, samen met Rodney Kuiper en Kenneth Keijzer. Opnieuw een  straf voor Hijs en opnieuw een PP 5-0, een punt van Kevin en Rodney Kuiper. Hijs wisselde de keeper in voor een dame. Het werd nog 6-0 door Danny Kerstholt met Kevin Kuiper en Kenneth Keijzer om de periode af te sluiten met 7-0, Joop Uchtman was de maker samen met Max Groeninga. Tom mocht nog een keer redden.

En tenslotte de derde periode. Kansen voor GIJS, maar de keepster was te bijdehand. Tom had nog wat werk te doen. De kansen bleven komen, de punten niet. GIJS kreeg straf, maar Hijs kon er niets mee, Tom redde gewoon door. Den Haag werd hevig gestraft en dat leverde dan toch PP 8-0 op, door Joop Uchtman helemaal alleen. Zo ging het verder met kansen, echter de lat telt helaas niet. Tom had niet veel meer te doen. Weer straf Hijs en weer PP 9-0 door Bas Snijder. De periode werd afgesloten met nog een straf voor Hijs.

Tjonge het was me een wedstrijd, heel wat onregelmatigheden, maar de winst was voor GIJS. Toch was er nog een kampioen……….. een straffen kampioen te weten Hijs Hokij Den Haag. Heel bijzonder hè, twee kampioenen in één wedstrijd.