Jullie zullen het niet geloven, maar zondag had ik het niet meer. Een mislukking op vrijdag 23 januari 2015 met 4 minuten en 6 seconden ijs, daar kan ik niet op overleven. Dus na enig snuffelwerk ontdekte ik dat het tweede GIJS team in Kardinge speelde op zondag 25 januari 2015. Alzo repte ik mij naar ons ijspaleis teneinde gerechtigheid te vinden. GIJS Groningen 2 nam het op tegen IJCU Dragons Utrecht.

Dit stukje schrijf ik trouwens wel met enige afleiding, want loodgieters staan intussen te boren om mij van nieuw zink te voorzien. Dat alles opdat het niet meer zal lekken. Op mijn dak hè, ik had nergens last van, nou ja behalve van lekkage natuurlijk. Allemachtig wat een herrie………..

Enfin, aangekomen bij de voorstelling bleek ik niet de enige te zijn en wat vooral leuk was, dezelfde shirts. Dus waande ik mij helemaal thuis. Daarbij kwam tevens dat er enige bekende smoelen over ons prachtige ijs schaatsten. Mijn avond kon niet meer stuk, zou hooguit gelardeerd kunnen worden met een overwinning voor GIJS.

Ik was nieuwsgierig naar de naam van de keeper voor Groningen en daarop werd mij verzekerd dat het een man was. Voor GIJS Groningen stond Stefan Vespa in het doel, steek dit compliment dus in je zak.

De eerste periode liet enthousiaste jongelieden zien die gelijk de goede kant op fietsten, sorry schaatsten. Het spel golfde heen en weer, doch voor ik zeeziek werd scoorden de Draken, 0-1. Zij hadden de bedoeling niet begrepen, namelijk dat de doelpunten uitsluitend door Gijsies dienden te worden gemaakt. Men ging dan ook prompt richting goede doel en creëerde een pracht kans. Een mooie redding op de terugweg. Ha, een straf voor Utrecht. Even later ook voor Groningen.

Er vond een botsing plaats van twee knieën heb ik me laten vertellen, het kraakte. GIJS straf, maar Stefan redde keurig. Een uitbraak der Groningers liep stuk. Veel erger was even later 0-2, vind je het gek? Er zaten inmiddels twee Gijsies een straf uit te zitten en dan durven ze wel! Even later nog gered van een wisse dood.

Utrecht straf, maar het bekende refrein, ‘powerplay wat doe je er mee’, waar heb ik dat toch meer gehoord………..

Maar dan eindelijk gerechtigheid, Sebastiaan Snijder scoorde 1-2, geassisteerd door Guy Kunst en Mike Groenhof. Nog een straf voor Utrecht, mooie kansen en pauze.

In de tweede periode zetten de leuke kansen gewoon door. Even een eng moment, maar het liep goed af. Minder was een straf voor GIJS, echter Sebastiaan Snijder trok zich daar niets van aan en maakte er SH 2-2 van. Zo gaat ie goed! Even later schadevrij compleet. Een mooi schot helaas gevangen. Wij meenden af en toe icing te constateren, doch het bleek geen icing te zijn. Een schot in het goede doel, maar zit ie of zit ie niet. Hij zat dus niet. Nog wat beeldige kansen, die de eindstreep net niet haalden. Er vond een keeperwissel plaats bij Groningen, Bo Ossewaarde mocht het overnemen. Het werd al snel 2-3 en na een aardige redding werd het toch nog 2-4. Weer in de weer en gered. Toen oogstte Utrecht twee lieden op het schavot en dat was mazzel. Romeo Stroosma maakte er dankbaar gebruik van, geholpen door Fenno Mulder en Guy Kunst.

Het werd zo maar weer pauze.

Om in de derde periode te belanden. Een goed begin is het halve werk, dus een leuke kans, nog wat gepor voor het doel, maar neen driewerf neen, het lukte niet. Weer een poging, noppes. Zal je alles afzakken, gingen die lummels de verkeerde kant op en dat resulteerde in 3-5. Mike Groenhof vond echter dat er grenzen zijn aan de groei en maakte er 4-5 van met assist van Romeo Stroosma en Sebastiaan Snijder. Er volgde een partijtje rollebollen en dat werd een straf voor een draak. Laten die draken nou gewoon SH scoren, 4-6. Een andere draak stortte neder, doch kwam na enige aandacht toch overeind, luid applaus zoals dat hoort.

De straffen begonnen te rollen. De heren raakten slaags, twee lieden lagen bovenop elkaar, pure liefde natuurlijk. Zoals iemand op de tribune opmerkte ‘berenliefde’. Beide heren moesten het doen met 4 minuten, na hevig overleg. In het veld mochten ze met vijf tegen vijf door, zo hoort dat. Verder afwisselend goede kant, verkeerde kant, tot Amos de Vries het welletjes vond en er 5-6 van maakte, met assistentie van Ronny Weima. Komisch, beide goalies waren hun doel uit in de veronderstelling dat de tegenpartij een straf had opgelopen. Utrecht oogstte nog aardig wat straffen, maar het hielp niet. Zij vroegen een time out, nou dat mag natuurlijk wel. Iemand op de tribune merkte op dat Tilburg erom had gevraagd, de grapjas.

Te elfder ure wisselde Utrecht ook van goalie. GIJS timede ook nog out. Kans, leeg Gronings doel en dat was een makkie, 5-7. Foei!

Hoe dan ook, ik had ijs geroken, bekende gezichten en helmen gezien. Haastje-repje naar huis alwaar mijn harig monster mij verontwaardigd aankeek waar ik zo lang was gebleven. Hij had hoge nood, geen lekkage. En ik had gelukkig toch ijs gezien, met ons ijs was niets mis…..