Tja, ik val in herhalingen, want ik zat op zondag 6 januari 2019 natuurlijk weer in Kardinge. Waarom? Haha, uiteraard omdat ik ijshockey gek ben, maar bovendien verwachtte ik een van mijn stekkies te zien spelen in de wedstrijd van GIJS 3 tegen de Leiden Islanders. Sommige mensen krijgen er nooit genoeg van en ik ben dus een sommige. Ik heb nog wel meer aardige eigenschappen hoor. Over de slechte heb ik het maar niet……….

Eerst nog even een kleine correctie op een eerdere mededeling in een eerder verslag, waarin ik aangaf weer een kerel in huis te hebben. Ik werd op de figuurlijke vingers getikt door een meneer, want gezien de leeftijd van mijn huisgenoot moet ik spreken van een jongeman. Tja, dat is wel zo bij een hond met de leeftijd van een half jaar tenslotte, eerlijk is eerlijk.

Aangezien ik die jongeman bij een ander stekkie van mij kon onderbrengen, was ik in staat om eerder genoemd stekkie te zien spelen. Hoera!

Jari Nol mocht het Groningse doel verdedigen.

De eerste periode om te beginnen. Nauwelijks mijn kladboekje en pen tevoorschijn gehaald of het eerste schot op het goede doel trof doel. Na 1.05 minuutjes werd het 1-0 door een schot van Stephan Polnaya, assist Robert Eefting. Wat vallen en opstaan, potdorie wat is ijs toch glad, schot op de paal en dat telt niet. Jari had wat te redden en deed dat dan ook. Het duurde niet lang of het werd toch 2-0, Ricardo Dijkema was de schieter met hulp van Danny Meulema. Even later schoot Danny de 3-0 in zijn uppie in het doel. Oei, was me dat volgende punt bijna ontgaan omdat ik zat te babbelen met buuv, 4-0 door Linze van der Meer,met assist Danny Meulema en Mike Honebeeke. Leiden deed wat terug, 4-1. Haha, Danny deed nog een duit in het zakje geholpen door Ronald Koops, 5-1. En daarop 6-1 door Gijs Boddeús, samen met Andrew Dijkhuizen en Tjalling Stellema. Tot slot van deze periode 7-1 door Ricardo Dijkema, assist Danny Meulema.

Oei, als dat zo door ging was ik bang papier te weinig te hebben. En het ging door, na 38 seconden: 8-1 door Stephan Polnaya, assist Dennis Braker en Robert Eefting. Straf voor Leiden en PP 9-1 door Linze van der Meer, assist Fonyan Chan en Mike Honebeeke. Leiden maakte er 9-2 van. En Gijs Boddeús voor GIJS 10-2, assist Melvin Huisman. Wat straf over en weer  hielp niets. Compleet en 11-2 door Robert Eefting, assist Stephan Polnaya. Nog leuker 12-2 door Andrew Dijkhuizen, assist Tjalling Stellema. Het kon niet op, 13-2 door Melvin Huisman, assist Tjalling Stellema en Gijs Boddeús.

Op naar de derde periode. Nu stond Teun Hazewinkel in  het Groningse doel en mocht wat redden. Een scheids ging er even bij zitten haha. Er bleek nog meer in de pot, 14-2 door Robert Eefting, samen met Stephan Polnaya. Straf voor Leiden. Tjalling Stellma maakte er PP15-2 van, samen met Melvin Huisman. Ben je mal, 16-2 kan ook vond Robert Eefting, zijn hulpjes waren Dennis Braker en Stephan Polnaya. opnieuw straf voor Leiden bracht PP 17-2 door Ronald Koop geassisteerd door Tjalling Stellema. En toen was de koek op. Nog wat straffen voor beide partijen, wat glijpartijen en het was voorbij.

Dat was een makkie geweest. Jari en Teun hadden af en toe best wat te redden gehad en natuurlijk ook gedaan. Niet echt spannend, maar leuk al die punten. Tevreden op weg naar huis dacht nog verheugd ‘tjongejongejonge’!