Zondag 6 november 2016 vond de laatste wedstrijd van de Bekercompetitie plaats in Kardinge, alwaar GIJS Groningen 1 het zou opnemen tegen Hijs Hokij Den Haag, een geducht tegenstander. En van die gelegenheid zou iets bijzonders gemaakt worden. Wel de praktijk wees uit dat het een wedstrijd zou worden die op tweeërlei wijze bijzonder werd.

Het allerbelangrijkste was het goede doel natuurlijk, zielige kindertjes. Het aantal knuffels dat werd aangeleverd was fenomenaal. De gang lag vol en veel mensen brachten ter plekke nog knuffels in. Het was me een geknuffel! De bedoeling was bij het eerste doelpunt van GIJS de knuffels op het ijs te gooien, waarna ze natuurlijk weer bij elkaar gegrabbeld zouden worden, teneinde de wedstrijd verder te doen gaan. Het was een volle bak publiek en allen werden goed bedeeld met knuffels zodat men te gelegener tijd kon laten zien hoe goed men kon gooien. Precies, ook een beetje gymnastiek erbij. De tribune was bomvol en daarnaast dus ook nog met knuffels. Oh, er waren werkelijk schatjes bij. Ongetwijfeld ook bij het publiek, maar ik heb het hier even over de knuffels hoor.

De strijd kon beginnen en Jeff Honebeeke verdedigde het Groningse doel.

De eerste periode begon met de puck richting verkeerde helft, effe goed en retour. Hijs er weer met de puck vandoor en Jeff kon gaan redden. Al snel kreeg GIJS straf, tja en daar maakten de ‘Hagenarenezen’ gebruik van, PP 0-1 na ruim 2 minuten nota bene. Wel compleet, maar een schrale troost. En weer straf en Jeff de handen vol. Schadevrij compleet, doch helaas, circa 5 minuten onderweg en 0-2. Goede kant op en de Hijs goalie stond in de weg. Dan Jeff maar weer redden, eng moment liep goed af, maar daarna toch 0-3. Lieve hemel fluisterden wij op de tribune al ‘zo komen we niet van onze knuffels af’. Nou ja, het werd 0-4, 0-5, 06, de verdediging was zoek werd mij verteld. Even een kans, Hijs straf, niets mocht baten. Het werd 0-7, alweer een straf voor GIJS en Jeff ging verder met redden, achter elkaar door. Toch werd het 0-8 en 0-9.

Tjongejongejonge, wat moedeloos paften wij een paffertje en bespraken een en ander. Als die ene puck maar in het goede doel wil. Ach vast nog wel……….. Dus zo naar de tweede periode. Nu vonden wij Tom Korte in het doel, want Jeff was in de eerste periode geblesseerd geraakt. Pet af voor het feit dat hij die periode had afgemaakt, want het bleek niet zo best. Hersenschudding hoorde ik verluiden.

Gelijk bij het begin, Groningen straf, doch het lukte nu toch niet voor Hijs om te scoren. Tom kreeg ook flink werk aan de winkel, even later een kansje en nog een, maar gevangen helaas. Het werd wel 0-10. GIJS weer straf, maar liefst 4 minuten, knap hoor om te slashen en hooking tegelijk. Hijs kreeg ook wel straf, doch slechts 2 minuten. Alzo maakte Hijs er PP 0-11 van. Tom aan het redden. Weer een straf voor GIJS, nu zelfs 5 + 20 minuten. Het kon niet op, dus 0-12. Tom weer aan de slag. GIJS compleet, Hijs straf, da’s leuk dacht ik positief. Bijna zat ie goed, de puck dan in het juiste doel. Nee hoor, Tom was weer aan de beurt, een straf voor Hijs. En het was weer pauze

En de knuffels maar wachten! En wij ons maar afvragen wat als er helemaal geen doelpunten voor GIJS komen???????????? Nog even PP voor Groningen bracht niets op. En ja hoor, het was weer raak, voor Hijs dan, 0-13. Hijs kreeg straf, wij hoopvol maar tevergeefs. Het werk lag weer bij Tom. Wel een paar kansen, maar de goalie was goed in het vangwerk. Ook kleurenblindheid sloeg soms toe GIJS. Enge momenten, goed werk van Tom kon niet voorkomen dat het 0-14 werd en we waren al over de helft van de laatste periode……. Oh en het werd 0-15 en 0-16. En toen ging de beer los! 24 seconden voor het eindsignaal vlogen de knuffels richting ijs. Hijs deed enige moeite om hen naar de GIJS helft te krijgen. De spelers van GIJS hielpen de knuffels in zakken te doen teneinde het ijs weer leeg te maken. De Haagse heren zagen het aan, vast met lede ogen omdat ze naar huis wilden.

De periode werd vervolgd en beëindigd met een eindstand van 0-17.

Jammer dat het zo was afgelopen en dat de eer net niet gered kon worden. Echter de Teddy Bears zullen ongetwijfeld wel hun goede doel bereiken en we hopen dat veel kinderen daar plezier van zullen hebben. 

En voor Jeff, van harte beterschap en dank voor je inzet!