Allemaal de oliebollen te boven neem ik aan. En fluks aan het nieuwe jaar begonnen. Ongetwijfeld aan de late kant, maar mijn lezers en lezeressen nog de beste wensen. En om niet te vergeten onze Groninger GIJS 1 spelers daarbij ook nog vele overwinningen en mooie wedstrijden natuurlijk toegewenst. We zullen het zien……

Op naar Mokum op zaterdag 4 januari 2020 teneinde het om 18.00 uur op te nemen tegen de Amsterdam Tigers. Uiteraard met de bus en wie we achter het stuur troffen, driemaal raden……….. nee niet ons aller Harm dit keer. Echter een prima chauffeur dat wel hoor. De bus kwam zoals te doen gebruikelijk tijdig naar de plek aan de achterkant van Kardinge om een iegelijk inclusief bagage in te laden. Nu zou het vast geen makkie worden tegen Amsterdam, zij bevolkten tot deze dag de eerste plaats van de poule B en dat met een indrukwekkend aantal punten. Maar zeg nooit nooit………. de toekomst zou het leren. De voorzitter en nog een pappa mee in de bus. Leuk dat er ook supporters met eigen vervoer aanwezig waren, dus hele trouwe lieden, die we wel in de watten mogen leggen. Nou ja, watten……… er is vast wel iets aardigers te bedenken! Met hun gezelschap was ik zeer geholpen om de tijd voor het begin en de pauzes door te komen. Een gezellig babbeltje is nooit weg immers.

In het Groningse doel zagen wij dit keer Tom Korte en hij was vast tot de tanden gewapend. Nou figuurlijk gesproken uiteraard, want zijn wapen was vooral zijn stick natuurlijk. Hoewel die kwam wel ongeveer tot zijn tanden.

Er was redelijk wat publiek in de Amsterdamse hal.

Tjonge, het werd gelijk een redding in de eerste periode en nog eens. Ik schrok mij een hoedje (dat ik nooit draag tussen twee haakjes). Af en toe ging het de goede kant op en loerde een kans om de figuurlijke hoek. Ook een mooi schot leverde niets op, want die flauwe goalie van de Tigers hield de puck tegen. Er werd wat gekukeld en een volgende schrik althans voor mij, Tom ging effe uit zijn doel, dat had een doel natuurlijk, maar het hielp niet. Hoera, de Tigers kregen straf en PP wat doe je er mee. Daar wist Alexander Zimbelmann wel wat op, scoren. Juist PP 0-1 zonder assist. Nog een leuk schot gehouden, een redding van Tom. Straf voor GIJS ging goed. Doch de volgende straf voor GIJS werd snel gevolgd door nog eentje en dat leverde de Tigers +2PP 1-1. Nog een anderhalve minuut en het was pauze.

Na de dweil werd het laatste stuk van de pauze opgeluisterd door een beeldige kunstrij demonstratie van een tweetal jonge kinders. Luid applaus was hun deel.

En zo kon de tweede periode beginnen. Ging net goed en aan de andere kant gehouden. Een Tiger straf hielp geen barst. Een straf voor GIJS was ook geen voordeel voor de Tigers gelukkig. Maar toen maakten even later de Tigers er wel 2-1 van toen GIJS net een hele seconde compleet was. Beeldig schot goede doel gehouden. Weer straf GIJS liep ook goed af. Echter de Tigers wisten toch 3-1 te scoren. En behalve kansen en aardig wat reddingen liep de periode naar het einde.

Ach, dachten wij optimistisch, dit is nog wel in te halen. Een straf voor de Tigers hielp niets. Een straf voor GIJS even later hielp de Tigers aan PP 4-1. Wel compleet natuurlijk. En Tom maar redden tot er weer een straf voor GIJS aan de orde was en daar gebruikten de Tigers weer PP 5-1 van. Nog wat straffen voor de Tigers, maar het leverde niets op. Sterker nog de Tigers scoorden gewoon 6-1. Weer wat straf voor GIJS, toen een Tiger en toen weer GIJS, tja……… PP7-1. In de laatste minuut viel de eindstand 8-1.

Jammer, jammer, maar het mocht niet lukken er meer van te maken. Ondanks het feit dat wij nog een enthousiaste trommelaar bij ons hadden nota bene. Enfin, dan maar huiswaarts met de bus en op een redelijke tijd thuis. Oh en Harm, tot gauw hoor! Ondergetekende heeft een afzakkertje genomen als troost. Hoewel de Gijsies vast hun best hadden gedaan, de wedstrijd was eigenlijk al een afzakkertje, het was gewoon takkenbos.