Ja daar gingen we weer op zaterdag 1 februari 2020. En natuurlijk naar Kardinge, wat denk je wel! Tegen de OrangeGas Capitals Leeuwarden. Voor GIJS Groningen 1 dus een thuiswedstrijd. Elders een thuiswedstrijd?………… nou ja dat is in het verleden wel eens een club overkomen vanwege werkzaamheden aan hun tempel. Maar Kardinge is Kardinge en ijzersterk denk ik. Weet je hoe dat o.a. zal komen? Nou ja dus afgezien van de bouw waar ik alle vertrouwen in heb, ook al die supporters van onze GIJS club dragen een steentje bij. Dat moet je dan niet letterlijk zien, maar de atmosfeer van vreugde en enthousiasme, ach dat doet heus wel wat. Daar kun je kastelen van overeind houden volgens mij. Ik moet toegeven, ik ben een positief denkend vrouwtje, nou ja besje mag je ook wel zeggen. Als ik denk aan het aantal jaren dat ik al op deze aardkloot rond stap………. En het dertigtal jaren dat ik op de tribunes zit, hier en in vorig onderdak, pffffffft, niet verder vertellen hoor. Hoe dan ook, ik zat weer met veel genoegen op deze tribune teneinde de wedstrijd van GIJS bij te wonen. Een bomvolle tribune zelfs. Tja en ook met een beetje spanning, want wat hangt je boven het hoofd tegen die heren uit Friesland en dan nog wel uit de hoofdstad? Wij zouden het zien! Wat wij wel grappig vonden was de mededeling dat de pucksponsor OrangeGas was.

In ieder geval verdedigde Dylan Tomas Koltai het Groningse doel.

De eerste periode dan maar. Gemakshalve noem ik de Friezen maar Caps. Zij gingen er nota bene gelijk met de puck vandoor, maar dat zette geen zoden aan de dijk. GIJS had een pracht kans maar mis en nog een schot mis. Maar toen, slechts 3.53 minuten onderweg, 1-0, gescoord door Bas Snijder met assist van Rodney Kuiper en Mike Groenhof. Straf voor GIJS bracht geen schade. Onze goalie redde waar nodig. Nog meer kansen, geen punten. Ook de straffen voor enige Caps brachten niets in het laatje, dus niet tijdens de PP’s. Op naar de eerst pauze.

Al snel in de tweede periode loerde er een mooie kans om de hoek, maar daar bleef het ook bij. De straffen vlogen om de oren, nou ja om de helmen natuurlijk en voor beide partijen trouwens. Er volgden geen punten door. GIJS had wel mooie kansen, maar ja die moet je ook grijpen. Ook onze goalie had de handen vol met reddingen, zelfs een keer driemaal achter elkaar. Het doel ging nog een keer tippelen, maar daarmee was alles gezegd over deze periode. Pauze om uit te blazen.

Dan maar naar de derde periode. De spanning steeg, want het kon in feite nog alle kanten op. Het enige wat geoogst werd waren straffen over en weer trouwens. Mooie kansen liepen op niets uit. Valpartijen zorgden voor wat afwisseling, want dat was effe lachen natuurlijk. Tot eindelijk Bas Snijder 2-0 wist te schieten, met assist van Rodney Kuiper en Joop Uchtman. Wij juichten met overgave. Weer beiden wat straffen. Een time out Groningen, wie weet zou dat helpen. Zelfs vier Gijsies tegen drie Caps. Mooi schot gehouden helaas. Wat reddingen, wat kansen. Haha, daar zaten we op te wachten, tijdens een straf voor de Caps, PP 3-0 door Romeo Stroosma, assist Fenno Mulder en Jasper Huizenga. Tjongejonge in de laatste minuut wisten de Caps er 3-1 van te maken. En nog een schot goede doel mis en een redding.

En zo werd de eindstand dus 3-1 voor GIJS en hoewel wij graag die 0 aan de kant der Caps hadden gelaten voor wat het was, wij waren heel blij met de overwinning. Al met al was die wedstrijd toch wel spannend!