Het was op zaterdag 13 januari 2024 een stampvolle tribune in Kardinge. Uitverkocht zoals werd vermeld. Dat is natuurlijk een prachtige melding, want dat betekent veel aanmoediging voor de spelers. Maar eerst nog een minuut stilte vanwege het akelige verlies van Bert Suurd. Ons eigen GIJS HEPRO Groningen speelde in Kardinge tegen de Capitals uit Leeuwarden. Min of meer de buren dus. Maar het was in het algemeen best duidelijk dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. De Capitals stonden behoorlijk hoger in de standlijst tot op dat moment dan onze GIJS HEPRO spelers. Maar daar om niet uit het veld geslagen, hoop doet leven. Het scheelt natuurlijk een slok op een borrel als je door je eigen publiek wordt aangemoedigd.

Zoals te doen gebruikelijk eerst de feestverlichting en dan ook nog de vlaggen jongetjes. De spelers werden door de spreker op de bank bij name genoemd en toen kon de wedstrijd beginnen. Danylo Douma verdedigde het Groningse doel. Tja, ole’, de Capitals namen in de eerste periode gelijk de puck mee. Gelukkig ging het net goed. Effe later opnieuw en er vond gelukkig een redding plaats. Er volgde een kans voor GIJS, helaas ook gevolgd door een redding aan die zijde. Retourtje en opnieuw een redding van de GIJS goalie. En toen ging het mis na 11.46 minuten, dus 0-1. Een mooie kans voor GIJS maar snik, snik voor het publiek. Nog een paar reddingen volgden. Maar ook nog een kans, schot gehouden en nog eens gehouden. Even wat aan het doel ‘gerepareerd en het kon weer verder. Opnieuw een redding door de goalie van GIJS. Een schot op het goede doel werd ook gehouden. Haha een straf voor de Capitals.

Pauze.

Zo begon de tweede periode met nog een restje PP voor GIJS, doch wat doe je er mee? Oeps in tegendeel, de Capitals scoorden SH 0-2.en schot op het goede doel door GIJS werd gehouden. Leeuwarden compleet zonder schade dus. GIJS kon blijven redden, maar er waren ook kansen. Kortom heen en weer. Het Groningse doel ging omver, weer recht gezet en vooruit met de geit. Redding GIJS goalie en weer en nog eens. Wat gerotzooi, beide partijen straf. De GIJS goalie kon weer wat redden. Na een mooie kans retour en redding GIJS goalie. Na nog een pracht kans en wat heen en weer, opnieuw gedoe een straf voor GIJS en gelukkig schadevrij compleet. Jammer maar waar werd het daarna toch 0-3 voor de Capitals. De goalie van GIJS had wel flink wat te doen, toch lukte het de Capitals er 0-4 van te maken. Na nog wat reddingen werd het weer pauze. In de derde periode wist GIJS de eer te redden,1-4, Vianius Jankausas was de scorer met assist van Toms Breikss. Het werd al weer een heen en weer spel met reddingen en kansen. Helaas wist GIJS een straf te veroveren, nou ja veroveren??? De Capitals maakten er gebruik van en zetten zo de eindstand op PP1-5. Kortom, de gasten konden vrolijk naar huis. Helaas GIJS niet, maar daarom niet getreurd, wie weet wat de toekomst nog brengt. Maar voor bovenstaand verlies nu, snik, snik…..