Zaterdag 18 maart stond het laatste mini toernooi van het ijsseizoen op het programma. Ditmaal thuis in Kardinge.  Zoals het hele seizoen reeds met Leeuwarden en Heerenveen als tegenstanders. Het is een afwissellend seizoen geweest voor de U10; in het begin van het seizoen wonnen we nog wel eens maar ook een stuk of 3 toernooien met nieuwe spelers erbij gespeeld en dat was/is even wennen met iets mindere resultaten.

Ook nog eens met 6 spelers op het ijs gestaan en dus geheel geen wissels. Al met al een heel leuk en leerzaam ijsseizoen geweest. We zijn begonnen met een enkele U8 speler (Quinten) die noodgedwongen met Leeuwarden en Heerenveen meedeed (waarvoor nogmaals hartelijk dank, jullie lezen dit ook) en zaterdag zowaar met 16 U8 spelers op het ijs. En hopelijk blijft dit zo en zien we iedereen na de zomervakantie terug. Enkele U10 spelers zullen doorstromen naar de U12 en van U8 zullen er een paar in de U10 gaan spelen. Afgelopen zaterdag nog hebben twee U10 spelers heel verdienstelijk hun debuut gemaakt bij de U12. Dus er zit toekomst muziek in. Zo kan GIJS mooi weer eens landskampioen worden ergens rond 2025 met geheel eigen kweek.

Zaterdag hadden we bij de U10 15 spelers en daarmee 3 compelete offensive lines en 5 ‘blueliners’  (defensemen). Welliswaar werd de U10 aangevuld met enkele meer ervaren spelers maar ze waren allen speelgerechtigd voor de U10. En het ging heel goed. Er werd goed gespeeld, men was niet egoistich, er werd goed gepasst en Illias stond heel goed te keepen vandaag.  Er was ook lekker veel publiek  dus was het leuk dat we alles wonnen. Ter afsluiting kreeg iedereen een medaille en hebben we wat groepsfoto’s gemaakt met onze  vrienden van Leeuwarden en Heerenveen.

GIJS-Heerenveen            2-0          (Ingmar Slopsema, Bram Koops)
GIJS-Leeuwarden            3-1          (Nick Stol, Frieso van der Schuit, Ewan Wiersema)
GIJS-Heerenveen            4-1          (Ewan Wiersema, Nieck van der Schuit, Frieso van der Schuit, Nick Stol)
GIJS-Leeuwarden            2-1          (Nieck van der Schuit, Ewan Wiersema)

De U8 speelde eenmaal gelijk tegen Leeuwarden (0-0), verlies tegen Leeuwarden (0-3) en tweemaal verlies tegen Heerenveen (1-4 en 0-3).

De bedoeling is dat we het volgende seizoen weer op dezelfde manier gaan invullen met Leeuwarden en Heerenveen. Maar het seizoen is nog lang niet afgelopen; we gaan na zaterdag zomertrainen en binnekort begint het inline skaten (wanneer het ijs weg is).

IMG 20170318 WA0059