Als het gevroren heeft is Nederland op zijn Nederlands. Schaatsen worden uit het vet gehaald, de kranten staan vol met verhalen over de Elfstedentocht en het schaatskoorts neemt bezit van de Nederlander. Wanneer de sloten dicht gevroren zijn kunnen we helaas niet bepalen, de natuur laat zich niet leiden. Wat we wel weten is dat er van 11 december tot en met 4 januari een ijsbaan ligt in hartje Groningen, op de Grote Markt.

Op de ijsvloer van 600 m2 kan iedereen deze winter onder het goedkeurend oog van familie vrienden of collega’s en natuurlijk van de Olle Grieze, zijn of haar schaatskunsten vertonen. Voor maar 7,50 huur je een stel schaatsen, heb je toegang tot de ijsbaan en krijg je na afloop een heerlijke kop warme chocolademelk. Een kaartje met alleen toegang tot de ijsbaan is 4 euro. Je moet dan wel je eigen schaatsen meenemen. Noren zijn i.v.m. de veiligheid helaas niet toegestaan op de ijsbaan.

Naast de ijsbaan vind je een nostalgische poffertjeskraam met een groot winterterras van waaruit je naar de schaatsende mensen kan kijken onder het genot van een hapje en een drankje. De poffertjeskraam en het terras is uiteraard in idyllische winterse sfeer gebracht met kerstbomen, versieringen en lichtjes. Schroom niet om even langs te komen en de proef de sfeer van de ijsbaan.


Meer informatie