De tijd vliegt, een bekend verschijnsel natuurlijk. Hoewel soms moet ik toch toegeven dat het een beetje lang naar mijn zin duurt voor het weer weekend is. Maar dat ligt geheel aan mij. Mijn bekende gebrek speelt dan een rol, je weet wel ijshockey. Hoe dan ook zaterdag 9 november 2019 stond op een gegeven moment voor de deur. Figuurlijk uiteraard, je zou je rot schrikken als er een echte zaterdag aanbelde. Nu heb ik van een mijner zorgzame stekkies een apparaat gekregen waardoor ik kan zien wie er aanbelt. En dan kan ik kiezen uit open doen of toefluisteren ‘rot op’ oh ja, of doen of ik niet thuis ben. Maar dit was effe tussendoor. Want ik trok dus de deur achter mij dicht die dag, snelde naar Kardinge teneinde de wedstrijd van GIJS Groningen 1 tegen Zoetermeer Panters gade te slaan en ook nog te verslaan, met de pen ter voorkoming van misverstanden.

De tribune was zoals te doen gebruikelijk bij een thuiswedstrijd van GIJS1 rijkelijk gevuld. Alvorens het feest zou beginnen, werd een trouwe sponsor nog in het zonnetje gezet, te weten Gjaltema.

Zo en toen was de tijd rijp voor het gebeuren op het ijs.

In het Groningse doel, ja jullie raden het al, Dylan Tomas Koltai.

Pfffffffffffft, sjezen die Panters gelijk de verkeerde kant op, heel even maar. Patrick Kiezebrink stak er een stokje voor, dus een retourtje oftewel hij schoot op het goede doel en zo werd het na ongeveer een minuut al 1-0 voor GIJS, assist Alexander Zimbelmann en Tomas Krukovski. Nota bene bijna weer, maar toen werd het schot gehouden. Omgekeerd een redding. Ha, een straf voor de Panters. En bijna goed. Ik zei nog PP doe er wat mee, en dat hielp niet. De Panters oogstten nog meer straf, niet naar mij luisteren uiteraard. Weer straf voor een stoute Panter. De Panters probeerden wel wat, doch een Panter in het doel telt niet. Enfin een redding, en zo ging het maar door met kansen en reddingen. Straf Panter. Tot het eindelijk (naar mijn smaak dan natuurlijk) lukte het, Mike Groenhof maakte er met assist van Kris Snijder PP 2-0 van. Panters compleet, weer wat straf Panters, ze konden niet tellen. En vlak voor het einde der periode mocht Kris Snijder de strafbank nog opzoeken.

Dus een klein restje straf bij het begin der tweede periode, zo ook voor de Panters. Alles compleet en na slechts 25 seconden 3-0 door Bas Snijder, assist Mike Groenhof. Nog niet bekomen van de vreugde, slechts 21 seconden later en Kevin Zimbelmann maakte er 4-0 van, samen met Max Groeninga. Wat kansen, wat reddingen. En Mike Groenhof maakte gebruik van een straf voor de Panters dus PP 5-0, met assistentie van Bas Snijder. Dus Panters compleet. Nog een schot leverde niets op. Weer straf voor een Panter. Nu mocht Jari Nol het Groningse doel gaan verdedigen. Tja en toen kwam het tot knokkerij en het regende straffen, vier voor GIJS en vier voor de Panters tegelijk. Het werd nog wel 5-1, maar Tim Bartels strafte dat snel af samen met Ronald Koops, 6-1. De periode eindigde met 7-1, geschoten door Demian Slopsema. Ook de Panters zetten een andere goalie in. Hevig overleg der scheidsen en op naar de pauze.

Zo werd het vanzelf de derde periode. Alles compleet op het ijs. Afwisselend mooie kansen, schoten gehouden, puck hemelen, bijna goed en ga zo maar door. Tot Kevin Zimbelmann zijn kans schoon zag, 8-1, assist zijn broer Alexander en Patrick Kiezebrink. Wat onenigheid, een straf voor GIJS, schadevrij compleet. Kijk eens aan, Tomas Krukovski scoorde 9-1, assist Dion Kunst. Een straf voor de Panters greep Mike Groenhof aan om PP10-1 te scoren, met hulp van Chris van der Vossen. De wedstrijd eindigde met een stand van 10-2 want de Panters wisten van een straf voor GIJS gebruik te maken.

Zo dat was het dan. Menigeen had wel goede verwachtingen gehad van een winst voor GIJS, maar ja ze moeten het toch maar weer eerst doen. En dat deed GIJS dus. Thuis gekomen, vond ik dat ik het een beetje moest vieren, en schonk mij een glaasje in en ‘proost op onze Gijsies!’