Tja, het zijn me lastige tijden. Nota bene wedstrijden zonder publiek. Ongetwijfeld de beste oplossing heden ten dage, maar het is wel apart. Kun je onze jongens, van GIJS HEPRO wel te verstaan, niet luidruchtig inspireren. Nou ja dat wil zeggen luidruchtig  kan natuurlijk ook achter de pc of beeldbuis, maar de positieve invloed op onze jongens is natuurlijk pleite. De jongelui dienden op zaterdag 20 november 2021 het op  te nemen tegen de Kemphanen Eindhoven en in Eindhoven en om 20.00 uur. Dus een flink eindje bussen voor hen en dan los. Uiteraard zat ondergetekende achter de buis en liet zich niet onbetuigd wat toejuichen betreft. Echter mijn stemgeluid haalde in de verste verte Eindhoven niet. Hooguit de buren, die ik voor zekerheid gewaarschuwd had. Zo iets van ‘geen zorgen morgen, er dreigt geen gevaar, er zit slechts een ijshockeygek te gillen en vannacht is het weer over’.

Nou ja, ik verheugde mij toch wel op een avondje ijshockey natuurlijk en dat vanuit de luie stoel meende ik, want een van mijn jongens (zoons hoor) had mij uitgelegd hoe ik dat op mijn tv beeldbuis kon volgen. Nou ja, het gemak dient de mens. Oeps en dat met een lekker glaasje leut naast mij voor het grijpen, dus mopperen is er niet bij. Nou ja, tenzij onze jongens er een potje van maken, maar dat  geloof ik geen moment. Maar ondergetekende is een behoorlijke oen op het gebied der techniek en het lukte mij wederom niet e.e.a.vanuit de luie stoel te volgen, dus maar achter de pc.   

OK, daar ging ie dan!

De eerste periode heb ik niet veel van mee gekregen behalve dat het 1-0 werd voor de Kemphanen nota bene, maar ik gaf de moed niet op dus op naar……..

De tweede periode, tjonge jonge het werd 2-0, de tranen sprongen mij in de ogen. Gelukkig wist Björn Haan er wat aan te doen, 2-1 zonder assist. De commentator was een realist en merkte op dat Groningers het nooit opgeven, een zeer terecht opmerking natuurlijk. Hij merkte tevens op dat de Kemphanen een foutje maakte en joepie dat bracht de stand gelijk op 2 – 2, weer een product van Björn Haan. Een PP voor Groningen bracht niets in het laatje, maar de opmerking van de commentator  dat Groningen een taai team was, deed mij goed. Een straf voor GIJS deed geen kwaad. Schot op het goede doel werd helaas gehouden. Een mooie kans bracht ook weer geen respons. Een straf voor de Kemphanen leverde hun zelfs SH 3-2 op. Pauze om op adem te komen, zelfs voor mij!

Nog een restje straf voor de Kemphanen in de derde periode en daarna schadevrij compleet. Ze poogden te scoren, maar de Groningse goalie, t.w. weten Bo Ossewaarde, wist er een stokje, nou ja een stick, voor te steken en dat nog een keertje. Er volgden leuke kansen voor GIJS, maar noppes. Helaas werd het 4-2 en in de laatste seconden werd de eindstand door de Kemphanen op 5-2 gebracht.

Tja, wel teleurstellend voor een hevige supportster. Maar daarom niet getreurd en fluks het hemdje opgebeurd, volgende keer beter want je moet positief blijven!!!