De laatste wedstrijd in de reguliere competitie, nou ja da’s oud nieuws. Het was, verleden tijd want ik schrijf logischerwijze altijd een dag later tenslotte ben ik maar een gewoon mens, het was dus zaterdag 21 februari 2015. Mijn verjaardag ligt al weer enige dagen achter mij en ik rechtte mijn oude rug om vrolijk verder te gaan richting honderd. Nou ja wat heet oud, de duvel is oud en dat is volgens mij een kerel, alzo gaat het niet op voor ‘dames’. Oh, ik dwaal weer af, kan ik niet helpen, ben een dom blondje. Op eigen wielen (van de auto hoor, ik heb nog geen rollator) dit keer, tuften zowel het team als ondergetekende naar Heerenveen. Daar mocht GIJS Groningen laten zien dat zij de UNIS Flyers Heerenveen konden verslaan. Weliswaar met een uitgedund team vanwege de blessures.

Kom ik daar aan, neem een peukie tot me omdat er al zo gezellig wat mensen stonden te peuken, krijgen we toch een slecht bericht! Onze vertrouwde, puckwerende goalie Jeff Honebeeke was niet van de partij omdat werkzaamheden hem gekluisterd hielden, dus geen vrij gekregen met andere woorden. Ik kreeg onmiddellijk trillende knieën, de tranen sprongen mij in de wakkere kijkers enz.

Nu werd het doel overgenomen door Stefan Vespa en niets ten nadele van deze jongeman, doch het is geen Jeff en een zware taak stond hem te wachten. Daarbij al die Groningse blessures nog die van lange duur blijken.

Een vorstelijk aantal Groningse supporters bevolkte de tribune, velen meer dan Friezen ons inziens. Laten we maar beginnen.

De eerste periode dan. De eerste indruk was dat de Flyers niet bang waren, het spel golfde wat heen en weer. Wat kansen voor GIJS, maar de Flyerende goalie ving handig en ook Stefan kon aan het redden slaan, wat ie ook deed. Het eerste doelpunt was voor GIJS, Kevin Kuiper maakte er 0-1 van, assist Klaver Jan Middelweerd. Maar……. nog geen halve minuut later 1-1 en wij steunden en kreunden. Nou ja, kans, mis, kans, gevangen, kans, verkeerde kant, kans en toen eindelijk 7.53 minuten gaande 1-2 gescoord door Klaver Jan Middelweerd, geholpen door Kevin Keijzer en Zahir Hup. Ook dat werd snel afgestraft, 2-2, neeeeeeeeeee. Ja dus, gewoon doorgaan. Stefan kon nog wat redden en toen, en toen….. 2-3, een doelpunt van Tjalling Stellema (die ken ik ergens van…) met assist van Mike Groenhof. Dat werd weer afgestraft, 3-3, zijn ze nou helemaal van Lotje getikt! Een paar kansen en ja hoor, 3-4 door een schot van Klaver Jan Middelweerd, assist Kenneth Keijzer. Nog een straf voor Groningen en pauze om op adem te komen.

De eerste vijf minuten van de tweede periode kenmerkte zich door straffen voor de Flyers. Niet dat er iets met PP werd gedaan. Het leverde pracht kansen op, maar nul komma nul doelpunten. Volgens een supportster moest een der Gijsies meer wippen bij de poging tot scoren. Heel sportief gewacht tot de tegenpartij compleet was en toen, hoera, scoorde Mike Groenhof 3-5, assist Kevin Keijzer. Halverwege de periode nam Theo Mertens de plaats van Stefan Vespa in. Het liep niet helemaal naar mijn zin en ik zei een erg lelijk woord van drie letters, en dat voor een dame, allemachtig van een hilariteit. Een opstootje, een straf voor een Gijsie. Ze bleken ook al niet te kunnen tellen, weer straf. Theo mocht nu redden, doch even later vond Zahir Hup dat je ook SH kunt scoren, dus 3-6. Bijna weer goed, nee toch niet. GIJS eindigde deze periode met een straf.

Gelucht en wat opgelucht kwamen we weer binnen. Het bekende heen en weertje, compleet en binnen drie minuten maakte Kenneth Keijzer er 3-7 van, geassisteerd door Danny Kerstholt. Zo gaat ie goed dacht ik inmiddels opgewekt. Haha lachte een Flyer, 4-7. Het werd nog erger namelijk 5-7. Theo Mertens had het wel gezien in het Groningse doel en Stefan Vespa mocht verder. Oh, en er kan zoveel gebeuren in bijna 16 minuten……….. Juist, straf voor Groningen. Gelukkig schadevrij compleet, maar inmiddels gierden de zenuwen door mijn oude lijf. Maak je geen zorgen vond Zahir Hup, 5-8 met assist van Tjalling Stellema en Kevin Keijzer. Inderdaad dat gaf een beetje lucht, maar er zat nog meer in de lucht. Twee Friese boeven op de strafbank bood een prachtige kans voor Kenneth Keijzer om er 5-9 van te maken, geholpen door Kevin Kuiper. Een paar minuten later, hij was toch bezig, maakte Kenneth er 5-10 van, helemaal alleen. Nog een straf voor Groningen en dat bracht de eindstand op 6-10.

Gelukkig met winst in de zak mochten we naar huis. Nog even een aardige opmerking van een slimme Groningse dame, op het Friese scorebord staat een ‘h’ en een ‘g’ alwaar wij in Kardinge het woord thuis en gasten hebben staan. Zij vertaalde dit spontaan in ‘hullie’ en Groningen. Knap denkwerk.

Verder even over de titel van dit stukje ‘pak em’! Kijk, ik probeer regelmatig zinnige aanwijzingen richting de ijsbaan te sturen. Volgens mij worden de mensen om mij heen tureluurs van mijn ‘pak em’, ik bedoel de puck hoor. Laten de kerels maar over het ijs schuiven.