Nu had ik al uitgelegd waarom ik niet helemaal naar het einde van de wereld was meegereisd, vanwege die Seahawks immers, maar gezien het feit dat ik op de hoogte ben gehouden van de gedragingen van GIJS Groningen 1 in Geleen zal ik toch een poging wagen wat op ‘papier’ te zetten. Tenslotte hoeft niemand het te lezen, doe je het toch? Eigen schuld dikke bult.

Op zondag 13 maart 2016 speelden GIJS Groningen 1 en Smoke Eaters Geleen 1e divisie tegen elkaar in de tweede wedstrijd van de halve finale en dat is ook geen kattenpis (foei!). De wedstrijd begon al om 16.00 uur en het was een lange reis. Dat weet zelfs iemand die er niet naar toe was.

Stefan Vespa bevolkte het Groningse doel en zijn enige doel was dat doel leeg te houden of desnoods zo leeg mogelijk, zolang hij er zelf maar in bleef natuurlijk.

Over de eerste periode kan ik kort en bondig zijn. Afgezien van een paar straffen, waarbij alweer bleek dat ook Groningen soms niet tellen kan, vielen er geen doelpunten.

Dus gaan we gelijk naar de tweede periode, want dat was andere koek. De Eaters kregen wel snel een straf, maar daar vloeide geen voordeel voor GIJS uit voort. Een dikke drie minuten later scoorde Bas Snijder het eerste doelpunt voor GIJS, 0-1, joepie! Assist Tim Bartels en Mike Groenhof. Het duurde wel een tijdje voor er weer wat nuttigs gebeurde. Gill Göbel maakte er 0-2 van geassisteerd door Wesley Timmermans en Bas Snijder. De laatste had de smaak te pakken en wist er PP3-0 uit de slaan, in te slaan bedoel ik eigenlijk. Zijn assistent in deze was Gill Göbel. De koek was nog niet op en Zahir Hup zette de stand op 0-4, geholpen door Mike Groenhof en Jasper Huizenga.

Dan tenslotte de derde periode, want dat hoort zo. Een stoute Eater abusede, een Gijsie was gewoon stout samen met een Eatertje, maar dat leverde natuurlijk geen PP-tje op. Wel een heel gewoon doelpunt 0-5 van Wesley Timmermans, assist Fenno Mulder. Een Groninger slashde en een Eater chargingde. Dat hielp allemaal niet aan meer punten. Twee Eaters kregen nog straf, geen voordeel mee gedaan. Maar toen kwam Tim Bartels los met 0-6, geassisteerd door Gill Göbel en Bas Snijder. David Bartos maakte er 0-7 van, met hulp van Danny Kerstholt en Zahir Hup. Met nog wat straffen voor beide partijen kwam het einde in zicht. En de hele koek was op.

En dat betekende dus een 0-7 overwinning van GIJS Groningen 1 en op naar de finale! En dat heb ik allemaal meegekregen op afstand!