Zondag 8 maart 2015 vond de confrontatie plaats van GIJS Groningen 2 tegen Tilburg Trappers 3 in ons aller Kardinge. Ik schrijf niet voor niets ‘confrontatie’, want ik hoorde al vreselijke verhalen over de wedstrijd de dag tevoren in Tilburg en na afloop snapte ik daar wel iets van.

Maar oke ik kwam de hal binnen, zette mij op het rode hout en daar kwamen nog meer supporters waaronder mijn rookvriendinnen en dat zorgt voor de maggi in de soep. Wij zagen wat bekenden in de officialbank zitten en begonnen uitbundig te zwaaien. Na een paar lamme armen kwam er respons, er werd terug gezwaaid. Behalve door één dame, zij zag ons niet, zo was ze verdiept in haar a.s. taak. Nou, laten we dan maar snel beginnen, want er valt heel wat te schrijven. Ik waarschuw van tevoren, het kan een lang verhaal worden, nu kun je nog terug…….

Stefan Vespa verdedigde het Groningse doel.

De eerste periode begon wel aardig, je weet wel de verkeerde kant op zonder schade, de goede kant op met een kans. Tja en toen weer retour, twee heren gingen rollebollen en dat betekende straf voor een Trapper, niet verkeerd dus. Er viel van alles, behalve een doelpunt. Tilburg compleet en toen ging het mis, 0-1. Dit ging gepaard met een uitgebreid commentaar van een der heren achter mij, die zijn energie niet kwijt kon in zijn gewoonlijk lawaaiige taak. Hij wierp zich nu op voor deze mooie bezigheid. Veel ruw gedoe en laten we het maar onenigheid noemen, echter beide partijen straf. Door het oog van de naald voor GIJS, en compleet beiden. Hoho, onmiddellijk kreeg Tilburg weer straf en nog een erbij, weer een en dat is drie. Breekt zo’n resterende schavuit toch uit, maar Stefan redde. Ook Groningen straf, kwam helemaal goed. Wel kansen geen punten. Er was veel discussie en dat wekte onrust bij een supporter, want hij had geen nachtpermissie, hij moest om half negen thuis zijn. Nog wat straffen voor de Trappers en eentje voor Groningen.

We mochten pauzeren.

Na twee minuten extra pauze vanwege drogen, van het ijs hoor, kon de face off in de tweede periode verkeerd beginnen. Onze commentator gleed van spanning van zijn stoel pardoes op de bank. Voor niet met Kardinge bekende lezers, wij zitten als gewone mensen op banken, doch de elite schuift stoelen daarachter aan en dan kan je er af glijden. Ohhhhhhhh een mooie kans, mis. Er werd veel gespuugd op het ijs, het leken wel lama’s. Enfin, maar weer door het bekende oog. Stefan redde een paar maal, maar toen ging het mis, 0-2 en een halve minuut later 0-3. Er leek ons eenvoudig gebleven supporters een overtreding, natuurlijk van een Trapper, maar er gebeurde niets. Nou ja, er brak wel een oproer uit, dat leverde een Trapper twee minuten op en ze oogstten daarna nog een straf. Doch SH werd het 0-4. Er volgde al snel een hele mooie kans voor GIJS, geen tastbaar resultaat. Tilburg was nipt compleet of er mocht er weer een gaan zitten. Weer een leuke kans, gevangen helaas. Omgekeerd redde Stefan en nog eens en dan door het bekende oog.

Een kleine omhelzing leverde geen straf op. Nog meer kansen, mooi schot, mooi niks. Helaas de omgekeerde wereld, 0-5. Opnieuw een schavuit van Tilburg straf, maar liefst vier minuten. Van alles ging er weer bij liggen en nog een Trapper mocht zitten.

Wij pauzeerden en werden aangesproken door een speler die na onze wedstrijd zijn krachten moest meten. Hij verzocht dringend de stand op het scorebord te laten staan. Als dat zou kunnen…….

De derde periode dan maar. Eerst nog even drogen en toen kon ie los. Die twee schavuiten op de strafbank, dat ruimde lekker op op het ijs. Dus wel PP, maar…….. niets dus. Er gingen weer een paar liggen. Scheids miste een lelijke jens in het gezicht van een Gijsie door een schavuit. Opnieuw een samenscholing en Groningen straf. Het liep goed af. Er gingen weer enige jongelieden plat op het ijs, maar daar wen je aan. Ik zal nooit wennen aan punten voor de tegenpartij, PP 0-6. Opstand bracht voor beiden straf op. Een uit de kluiten gewassen GIJS werd tegen de boarding gekwakt, hij strikte zijn veters opnieuw en was weer van de partij. Een glijpartij leverde een penalty voor Groningen op, het ging mis, de jongeman was onderweg de puck al kwijt. Stefan werd flink belaagd. Tilburg kreeg weer straf en een mocht zelfs douchen. Toen werd de eer gered, Weijer van der Putten scoorde PP zonder assist. Nog wat mooie kansen, GIJS straf en daar werd misbruik van gemaakt, 1-7. Twaalf seconden later, 1-8. Nog een straf voor Tilburg, een paar kansen en de beker was leeg.

Jammer, maar niet onverwacht. De meneer zonder nachtpermissie had een probleem mijns inziens, want het was aardig uitgelopen en hij was vast niet op tijd thuis. Billenkoek?

De stand van straffen werd eveneens royaal door de Trappers gewonnen, 40 minuten tegen 10 voor GIJS. Ze waren ook niet altijd even fair merkten wij massaal op. Er valt nog maar één ding te zeggen, oh…….. wat een schavuiten!