Nota bene alweer zaterdag 2 november 2013, plaats Kardinge, tijd 20.30 uur. De Gijs Bears Groningen mochten de Zoetermeer Panters een lesje leren. Nou ja, dat moet je nog afwachten, niet al te arrogant worden na die grandioze overwinning in Nijmegen!

Ik ben een misselijk vrouwtje, maar dat is bekend. Waarom dan? In vertrouwen vertrouw ik dit aan de computer toe. Ik hoopte dat Zoetermeer moe was van de reis, dat er veel spelers niet eens mee waren gekomen vanwege die lange rit, ze zijn het natuurlijk ook niet gewend, wij wel! Oh en desnoods dat verkoudheid een rol speelde. Je weet wel van die snotneuzen op het ijs die een extra dweil noodzakelijk maken.

Goed, aangekomen in Kardinge eerst maar even een frisse neus met een paar mede zondaren. Gezellig wat roddelen en aankomende supporters begroeten, tenslotte staan we bij de deur. Een jongeman die in het verleden de trom sloeg werd belangstellend gevraagd waar zijn trom was. Allang niet meer merkte hij fijntjes op, enfin als hij zijn fluit dan maar bij zich heeft vond een dame. Ik heb niets gehoord tijdens de wedstrijd, jullie wel?

Er wordt mij ook van alles gevraagd tijdens zo’n uitje. Nu heb ik een zoon die in de wijn zit, niet letterlijk natuurlijk, alleen van ezelinnenmelk word je mooier. Tussen twee haakjes,  ik vind hem al mooi genoeg. Maar goed, ik werd benaderd door een mevrouw die droog stond, tja mijn zoon was er niet.

Het eerste wat mij opviel was het grote aantal Panters, dus de lange rit was geen obstakel gebleken. Gelukkig staan er maar 5 tegelijk op het ijs.

Oh ja, en Tom Korte in het Groningse doel, maar da’s geen nieuwtje.

De eerste periode. We hadden nauwelijks door dat ie begonnen was of het was 1-0, na 22 seconden (alweer). Gescoord door Klaver Jan Middelweerd, assist Danny Kerstholt en Kevin Kuiper. Te gek jongens! De volgende puck ging trouwens hemelen. Bijna weer raak, en nog eens en weer en ga zo maar door tot na ruim vijf minuten de verlossende 2-0 (oehoehoe) werd gebakken door Fenno Mulder, assist Wesley Timmermans en Zahir Hup. De Bears kregen wel vlak daarop straf, echter geen schade. Een mooie aanval der Bears lokte een lichte schermutseling uit. Wat gedoe van de ene kant naar de andere tot er een echte vechtpartij ontstond. Die leverde voor beide partijen straf op, voor de Panters (toedeloe) gelukkig meer dan voor de Bears. Bijna weer oehoehoe en nog eens. Opnieuw een puck ins blauen hinein, nou ja blauw…. Het werd wat wild allemaal, of ze spaanse pepers in hun derrière travail hadden. Weg puck, nieuwe puck en zo holden we naar het einde der periode.

Een goed begin is het halve werk, doch de poging mislukte voor de Gijsies. Een Panter straf, toedeloe! Weg puck, haha. Bijna oehoehoe, kans op kans. Een wandelend doel. De Bears straf. Opnieuw weg puck. Schadevrij compleet. Opeens stond er 3-0 op het bord, heb ik wat gemist??? Nee, dat niet en het werd zo maar weer 2-0. En foetsie puck. Weer straf voor een Bear en nog een schandvlek ernaast. De Panters deden hun best, maar meer dan een tippelend doel kwam er niet uit. De Bears overleefden een en ander keurig met behulp van enige reddingen van Tom. Opnieuw het doel van zijn plaats. Een schot van de Bears zat wel maar na de fluit, er was immers wel degelijk iemand met een fluit……… Knokkerij en beiden straf, weer wat meer voor de Panters. Zo wist Zahir Hup er een PP 3-0 van te maken, daarbij geholpen door Gill Göbel en Ricardo Dijkema. Er vielen wat straffen aan beide kanten, weer wat meer bij de Panters natuurlijk tot ons genoegen. Een Panter haalde een lichtvoetige Bear onderuit en dat mag niet, alweer straf voor een Panter.

Je hoeft maar een kwartier stuk te slaan en je zit in de derde periode. Een straf voor een Panter ontlokte mij de goede raad er iets mee te doen. Niet luisteren dus. Wel kans, een kapotte stick en weer knokken. Alleen een Panter een dikke straf, hoera (dit is puur leedvermaak). Een Bear straf, zij ook nog een. Ik kon er geen touw meer aan vast knopen, wat niet hindert natuurlijk. Waar het om gaat is dat Zahir Hup 4-0 PP scoorde geassisteerd door Daan van Fessem en Ricardo Dijkema. De kansen bleven om de oren vliegen. Het spel werd mijns ziens steeds ruwer. Kans, kans, kans enz. doel alweer aan de wandel. Er werd wat gewipt, maar niet goed genoeg. Een Bear tegen het ijs gemept, een Panters fors straf en genoemde Bear een pleister. Het resulteerde in een PP doelpunt voor de Bears, 5-0 op naam van Sebas (je weet wel Sebastiaan Snijder), assist Ricardo Dijkema. De laatste assisteerde wat af.

Mooie kansen en ja hoor het werd 6-0 (oehoehoe), nu gescoord door Ricardo Dijkema zelf met assist van Mike Groenhof en Gill Göbel. Helaas enige straffen voor Groningen. Puck weg en voorbij was deze periode. Maar……….. een Panter maakte het bont door bij 60 minuten nog een straf te incasseren van 5 + 20 minuten. Moet ie nu in de bus op het strafbankje? In ieder geval toedeloe………

Het was een wedstrijd van lopende doelen, hemelende pucks, opstootjes en veel straffen met name voor de tegenpartij, de snotneuzen.

De avond werd besloten met nog enige plechtigheden zoals ‘Help Fenno helpen’, waar diverse sponsoren zich voor hadden ingezet. De man van de match, Klaver Jan Middelweerd, werd vereerd met een bloemetje. Mag hij zich dan bij de volgende wedstrijd in het goud hullen? Je weet wel die helm? Sommige mensen worden met de helm geboren maar da’s wat anders. Tenslotte werd de lieve ‘geadopteerde’ Dyon in het zonnetje gezet (de wedstrijd was toch voorbij dus enige warmte was niet verkeerd) en met het team gefotografeerd.

Zo kon iedereen, nou ja niet de Panters natuurlijk, tevreden naar huis. Ik jubelde en ik floot en dat terwijl ik geen fluit heb. Oh jawel, er ligt er nog een in de keukenla van de tijd dat mijn zoon heel even scheidsrechterde. Dus heb ík wel degelijk een fluit. Oehoehoe………