Hou mij eens binnenshuis als er een ijshockeywedstrijd in Kardinge is. Nou ja dat is geen nieuwtje natuurlijk. Het was zondag 2 december 2018 en de Black Spirits moesten het opnemen tegen de gasten genaamd de Capitals. Nee, niet die van de NHL, dit ter geruststelling, maar de Capitals Leeuwarden 5. Ook geen kattenpis natuurlijk, maar vlak onze Black Spirits niet uit, achtte ik.

Aanvankelijk zat ik ongeveer in mijn uppie op de tribune,  maar gelukkig voegden zich nog een paar bekenden bij mij en een paar onbekenden, maar het bleef magertjes. Dus moesten buuv en ongetekende flink aanmoedigen, maar gelukkig zaten wij op één lijn en joelden onafgesproken op dezelfde wijze, vooral oeiiiiiii.

Theo Mertens verdedigde het Black Spiritse doel.

Na 20 seconden in de eerste periode was er al een beeldschone kans, doch dat was teveel van het goede. Na 1.41 minuutjeswas het dan wel zover, overigens nadat Theo al een redding achter de kiezen had. Henk Keijzer scoorde 1-0, samen met Leo Brakel en Marcel Altepost. Oh je, overleg was nodig daar het systeem niet goed werkte. Vraag me niet welk systeem want mijn naam is haas. Enfin, het spel vond voortgang met leuke kansen en een sierlijke botsing van twee Spirits. Het circus was er niets bij haha. Die spelers zouden, naar mij werd ingefluisterd, samen meer dan 100 jaar zijn hihi. Misschien werd het daardoor wel 1-1??? Mooie kans, mis. De circus act werd voortgezet vanwege door de lucht vliegende spelers. Theo had ook heel wat te doen. Schot op goede doel en de goalie ging er bij liggen. Tenslotte na ruim 12 minuten scoorde John  Meiring 2-1, assist Henk Keijzer. Twee Spirits tegelijk op de strafbank vanwege ‘illigal hit’ en interference, foei! Tja en dat konden de Capitals niet laten, zij maakten er dus +2 PP 2-2 van. Wat een tweeën!

De tweede periode begon en al snel waren de Spirits weer compleet zonder verdere schade. Voor Theo werk aan de winkel. En potverdriedubbeltjes weer straf Spirit, hoera de Capitals konden er niets mee. Helaas later wel 2-3, gevolgd door een mooie kans voor de Spirits en nog een, maar daar bleef het bij. En nota bene ook nog 2-4. Je denkt dat je alles gehad hebt, nee hoor. Na wat leuke kansen scoorden de Capitals 2-5. Even dachten we 3-5, doch nee, het bleef bij 2-5. Wel nog een straf. Nog wat mooie kansen en dat was het voor deze periode. Lange pauze om op adem te komen.

In de derde periode restte voor de Spirits nog 39 seconden straf en toen compleet. Theo mocht weer redden en nog eens en weer. Straf voor de Capitals, PP wat doen je er mee. Nou niets natuurlijk. Maar nog een Capital met straf, tja en dan moet je wel +2 immers: 3-5 een doelpunt van John  Meiring, assist Henk Keijzer en Gerard Muus. Jakkes het werd later 3-6. Nog kansen, nog enge momenten. Met straf Leeuwarden werd niets gedaan. Ook Groningen oogstte nog een straf. Tenslotte wist John Meiring de eindstand  op 4-6 te brengen met behulp van Henk Keijzer en Gerard Muus.

Tja, we hadden natuurlijk op een betere wedstrijd gehoopt, maar wat doe je er aan als gering publiek??? Intussen had mijn buurvrouw met aanhang de wedstrijd ingeruild voor voetbal. Zover zal het met mij nooit komen, maar deze wedstrijd was niet om over naar huis te schrijven…..