Laat ik beginnen met iedereen vast een gelukkig Nieuwjaar toe te wensen. De kerstdagen hebben we achter de holle kiezen en natuurlijk hoop ik van harte dat een ieder het naar de zin heeft gehad. Lekker gegeten, lekker gedronken en zo verder. En dat we allemaal rijp zouden zijn voor een nieuwe ijshockey wedstrijd. We hebben het over zaterdag 28 december 2019 met de thuiswedstrijd tegen de Smoke Eaters Geleen. Tja die Eatertjes hadden een flinke reis achter de rug natuurlijk. En die wedstrijd is dan wat GIJS 1 betreft letterlijk het staartje van 2019. Daarna gaan ze met frisse moed aan 2020 beginnen. Het publiek was weer flink aanwezig. Zat er nota bene een kier onderin de boarding, dus daar moest aan gesleuteld worden en dat werd kennelijk, want de volgende actie was boren om het doel wat vast te krijgen. Een wandelend doel is geen gezicht en het ijshockeyt ook niet handig. Enfin het werd opgelost en toen kon dus begonnen worden.
Wat zou GIJS gaan doen? Het mag duidelijk zijn dat wij noorderlingen maar één wens hadden en dat was winnen. Op het betreffende moment was de stand in de competitie niet onaardig voor GIJS, maar vergeet niet dat iedereen wel eens een zware pijp rookt, zoals de vorige thuiswedstrijd tegen Heerenveen. Tja………. wie in de lift zit, kan ook naar beneden gaan. Echter wij waren positief en dachten dus positief. Ik fluisterde hen in: doe je best en neem ze te grazen!
En in het Groningse doel? Haha en dat was dit keer, Jari Nol.

Gaat me daar in de eerste periode een Eater er gelijk met de puck vandoor, maar retour en een schot nou ja bijna. Een leuke kans mis en nog een en weer gehouden. Enige onenigheid en straf voor een Eater. Een paar schoten op het goede doel werden gehouden, jammer. Het werd weer hommeles en de straffen vlogen om beider oren. Dat gaf wat ruimte op het ijs toch? Kansen, reddingen en hoera daar werd het 1-0. Alexander Zimbelmann was de schieter, Tim Bartels de assistent. GIJS kreeg een straf, maar schade vrij compleet. Sterker nog even later en Bas Snijder maakte er 2-0 van, met als hulpje Kris Snijder. Kansen volop, geen punten meer. Nog een straf voor GIJS, geen schade en het werd vanzelf pauze.

Op naar de tweede periode en wat deed Romeo Stroosma? Na 1.30 minuut 3-0 scoren, geholpen door Rodney Kuiper en Tim Bartels. Daarna de ene na de andere straf voor GIJS en dat bracht de Eaters, PP 3-1. De straffenregen voor GIJS ging door. De op een gegeven moment gekwetste goalie van GIJS Jari Nol verliet de goal en Bo Ossewaarde nam zijn plaats in. De puck ging nog even hemelen en verder in deze periode alleen maar straffen over en weer en alles ook weer compleet.

Dan maar de derde periode, eerst wat rollebollen. Bas Snijder sloeg al snel de Eaters om de oren met 4-1, assist Kris Snijder. Oeps een Eater plat gereden of zo iets en dat leverde een stevige straf voor GIJS, waarop gedoucht kon worden. Maar er vielen meer straffen, eigenlijk hield het straffen nauwelijks op. Bas Snijder wist wel gebruik te maken van PP, dus 5-1 met assist van Kris Snijder en Romeo Stroosma. Een fractie later scoorde Max Groeninga 6-1, geholpen door Dion Kunst en Femke Bakker. De lol kon niet op, 7-1 door Alexander Zimbelmann en Jasper Huizenga. Na beide partijen nog een straf geoogst, werd het 8-1 door Romeo Stroosma, assist Mike Groenhof. Een knokpartij en straffen. Overleg, niet de eerste keer trouwens. Straf op straf. Kansen, weer overleg oftewel ‘ouwehoeren’ zoals ik hoorde. Straffen en slot.

Tja, dat was een mooie overwinning, maar zeker geen geweldige wedstrijd. Sterker nog links en rechts om mij heen hoorde ik niet zulke leuke meningen. En de wedstrijd duurde ook zeer lang, dat natuurlijk vanwege al dat gefluit. De fluit der scheids moet hevig versleten zijn. Leuk dat er weer winst voor GIJS opleverde, dus ze hadden de Eaters te grazen genomen, maar mooi was anders.

Hedi