Tjongejonge, wat gaat de tijd snel. Sinterklaas achter de rotte kiezen, Kerst voor de deur als het ware en de elfde wedstrijd gespeeld door GIJS Groningen op zaterdag 8 december 2018. Daarvoor moest wel een pittig eindje gereden worden, want het treffen vond plaats in Dordrecht tegen de Dordrecht Lions. Pffft van de lions zou je al bang worden, tenminste ik wel. Hou die maar in de dierentuin, de echte dan. Dit waren natuurlijk ijshockeyers en die lopen los rond.

Natuurlijk was ik aan de vroege kant aan de achterkant. Van Kardinge wel te verstaan. Maar het busje kwam zo en wie zat er achter het stuur. Goedzo, geraden, onze hofleverancier oftewel Harm. Zoal jullie al wel begrepen hebben, de enige naam die ik bij naam noem. En toen was het tuffen naar Dordt. Een zeer voorspoedige tocht, wel regenachtig en harde wind. Doch als je de laatste maar mee hebt, kan er niets mis gaan toch?”

En we waren aan de vroege kant, dikke twee uur stuk slaan. Doch dit keer was er gezelschap en wel van onze bloedeigen voorzitter. Het babbeltje kon niet meer stuk.

Tom Korte bevolkte het Groningse doel weer en verder, althans dat hoopte ik ‘van dik hout zaagt men planken’.

De eerste periode startte en de fluitist floot al snel. Hij had er beslist aardigheid in want anderhalve minuut gaande en nota bene straf voor GIJS. Interference vierde hoogtij eerst dus GIJS en nog geen minuut later voor een Lion. Hihi, een fractie later en Tim Bartels scoorde 0-1 voor GIJS en ook nog alleen . Hij kreeg de smaak te pakken, want 40 seconden later maakte hij er 0-2 van samen met Bas Snijder. Allemensen alweer straf voor GIJS, niet dat de Lions er iets mee konden hoor, ze kregen zelf ook wat straffen om de oren en daar deed Bas Snijder wel wat mee, PP 0-3, geassisteerd door Fenno Mulder en Danny Kerstholt. Zo ging die lekker vond Bas en voegde er 0-4 aan toe, zijn hulpje was Jeremy Posthumus. Tom had ook niet stil gezeten deze periode, want hij pleegde aardig wat reddingen. De periode werd afgesloten met een forse straf voor GIJS.

Het werd de tweede periode met nog een flinke rest straf voor GIJS. Maar Tom redde een paar keer. En schadevrij compleet. Een Lion kreeg straf en PP wat doe je er mee, niets dus. Wel kansen en geen punten voor GIJS. Een Lion redde in ieder geval de eer, 1-4. Nog meer straffen over en weer, vier tegen vier gaf wat meer ruimte op het ijs, laten we eerlijk zijn. En verder gebeurde er niets van belang in deze periode.

Nou ja, lest best? Nou, dat moesten we nog zien. De Lions maakten er 2-4 van. Weer wat straffen voor Dordt, en van het zelfde laken een pak, geen doelpunt voor GIJS. Een Lion vloog zelf in zijn eigen doel, wij lachen natuurlijk. Eigenlijk heel sportief, want GIJS wachtte tot de Lions compleet waren en toen maakte Dylan Foks er 2-5 van, assist Fenno Mulder. Straf voor GIJS en Dordt liet hen een poepje ruiken, PP3-5. Nog meer kansen en reddingen van Tom. De straffen vlogen om de helmen. Bijna goed, net niet. Een forse straf voor een Gijsie. Compleet en tot slot 3-6, een doelpunt van Bas Snijder, assist Fenno Mulder en Dylan Foks. Zo dobberden ze naar het einde.

Dus met winst in het busje en huiswaarts. Het regende dat het goot, maar wij zaten droog natuurlijk. Dat wil zeggen niet op een droogje, want de blikjes vonden gretig aftrek. Ik kreeg nog een alleraardigst compliment, hoewel ik het niet direct door had. Een jongeman noemde mij knettergek. Oh….. zei ik verschrikt. Nee, het had te maken met het feit dat ik altijd weer die lange busreizen meemaakte. Tja en toen kwam ik er rond voor uit. Dat rond niet letterlijk nemen hoor, maar figuurlijk. Hoewel dat kan ook misverstanden geven, nou ja iets er tussenin weet ik niet. Maar een ding is zeker en het staat achter op mijn auto: mijn gebrek ijshockeygek!!!