Zondag 20 januari 2013, de reis naar Eindhoven alwaar de strijd zou worden gevoerd van de Eindhoven High Techs tegen de Gijs Bears Groningen.

Nu ben ik altijd in voor een tripje, maar de weersvoorspellingen voor die contreien waren nu niet direct om blij van te worden. Daarbij had ik ’s nachts een stemmetje gehoord dat mij pertinent aanraadde niet mee te gaan. Dat moet je natuurlijk niet tegen mij zeggen, want punt een ben ik eigenwijs en punt  twee lichtzinnig. Dus stapte ik welgemoed in de bus. Daar werden wij onderhouden door een dvd betreffende het oude GIJS en ik hoopte dat het inspirerend zou werken.

De aandacht werd ten zuiden van Zwolle wel enigszins afgeleid door het hier en daar min of meer besneeuwde wegdek, maar een kniesoor die er op lette en onze chauf racete dan ook onvervaard door, daarbij ook nog gehinderd door zijn handicap, niet van hem persoonlijk, doch de ruitenwissers die nauwelijks enig zicht brachten.

Het was duidelijk onze tijd nog niet en zodoende kwamen we ruim op tijd in Eindhoven aan voor een kopje, een glaasje en een peukje.

Bij het inschaatsen bemerkte ik wel erg veel High Techers en ik begon maar weer mijn hart vast te houden teneinde er voor te zorgen dat het op de juiste plaats bleef.

Zoals te doen gebruikelijk vonden wij Tom Korte in het doel.

Misselijk maar waar ging Eindhoven er in de eerste periode onmiddellijk met de puck vandoor. Een heen en weertje en schot op Tom, uiteraard elegant door hem gehouden. Hoewel ik al een beetje de dampen in kreeg, ging de handel de goede kant op en slechts 1.21 minuut gaande scoorde Jolke Balt met assist van Siem van Sluijs, 0-1 voor de Bears. Zie je wel kniesoor, berispte ik mijzelf. Maar we waren er nog lang niet. Tom redde opnieuw en weer en nog eens. Af en toe de goede kant op, maar de kansen mislukten. Oh en de Bears kregen straf, na overleg op de tribune volkomen overdreven bevonden. De Groningers hadden mazzel dat het Eindhovense schot alweer niet zat.

De puck raakte klem onder de boarding en dat vonden wij geinig. Weer straf voor een Bear, wij waren het er weer niet mee eens. Enfin ze raakten keurig schadevrij compleet, maar weer straf, weer compleet, kansen en eindelijk Eindhoven straf, schot tegen de paal en dat was alles in deze periode.

Ik kwam een minuut te laat bij de tweede periode binnen vanwege een sanitaire stop, niets menselijks is mij vreemd. Op van de nerven nam ik plaats op de tribune, maar er was nog niets gebeurd. Nauwelijks  binnen of de Bears oogstten een straf. De zebra zag niet dat een High Tech onze goalie sloeg werd mij verteld, waarop een speler reageerde, de wet van oorzaak en gevolg werd niet toegepast. Men constateerde dat de opperzebra dringend naar een bekende brillenman moet, want hij zag alleen maar wit en geen oranje, zijnde de tinten waarin de respectieve teams optraden, de Bears dus wit. Nu stond Tom in het doel, dus die redde en redde, terwijl ook de straffen voor de Groningers door gingen tot onze hevige verontwaardiging. Zo konden de zuiderlingen dan ook de stand gelijk trekken 1-1. Tom aan het werk en nog eens en weer, een kans die mislukte. Hè, hè een Eindhovenaar straf en dat was de kans voor Kenneth Keijzer om met behulp van Reinier Holthof en Danny Kerstholt te scoren, 1-2. En weer straf. Echter ook een Techer werd betrapt, hoera, hoera, een penaltyeshot voor Groningen,  helaas mis. Voor de verandering straf Groningen, dat inde Eindhoven, 2-2. Wel compleet natuurlijk, nou ja dat dachten we, gelijk weer straf.

Pauze………..

De derde periode en ondanks mijn pogingen dit te voorkomen zat mijn hart in mijn keel. Het bekende heen en weertje en straffen. Echter nu was Eindhoven ook een beetje aan de beurt met straf. Jolke Balt benutte een PP door te scoren met assist van Mike Groenhof en Ricardo Dijkema, 2-3. Dat was een goed idee! Kunnen we nog wel een keer doen meende Kenneth Keijzer, geassisteerd door Reinier Holthof en Danny Kerstholt, dus PP 2-4. Als resultaat mocht Tom achter elkaar redden. Opnieuw straf voor Eindhoven en een beetje meer voor Groningen. Time out voor Eindhoven en Groningen tegelijk, moet kunnen. De goalie van de High Techs ging uit het doel, waardoor het voor mijn gevoel erg griezelig werd, maar met nog een fraaie redding van Tom werd de wedstrijd afgesloten.

Wauw, gewonnen, toch gewonnen, drie punten erbij optellen, tjongejongejonge, wat heb ik het benauwd gehad. De bijdrage van Tom was overigens geweldig.

Maar ja, toen moesten we nog terug naar het hoge noorden. Inmiddels had ik een sms’je gekregen dat code oranje was ingetreden, maar ja al was het pimpelpaars, we moesten toch terug nietwaar.

Aanvankelijk viel dat reuze mee, de grote weg richting noorden was heel acceptabel tot ongeveer het binnengaan van Gelderland schat ik. Haha, sneeuwig, nog steeds van die ruitenwissers je weet wel, maar we kachelden lustig door. Nou ja de passagiers voorin wat minder lustig en een merkte dan ook op dat de wedstrijd spannend was geweest, maar dit nog spannender.  Ik geef toe als je niet zelf rijdt is het anders en hield mij weer dringend voor dat niemand voor zijn tijd gaat. Het was onze tijd alweer niet en we kwamen Drenthe binnen alwaar de wegen schoon waren. Geen sneeuw in het hoge noorden. Nou ja, toen ik vanochtend naar buiten keek……… dus dubbel mazzel gehad!