Dat beloofde een zwaar weekend te worden voor GIJS Groningen 1. De heren hadden tot nog toe alles uit de kast gehaald, in het nette hoor, en het tot de halve finales gebracht. Dat betekende dus een bustocht naar Amsterdam op zaterdag 29 februari 2020 en aan het stuur onze eigen Harm. Ja en het is een schrikkeljaar tenslotte, dus een dag extra in deze maand is een extraatje. En die mogen onze jongens oftewel heren dan benutten om de  Amsterdam Tigers te ontmoeten en als het effe kon te grazen te nemen. Maar dat zou niet makkelijk zijn in aanmerking genomen dat die dieren nogal sterk zijn. Voor ondergetekende begon het feestje al vroeg in de middag want ik mocht in de spelersbus mee naar onze hoofdstad en dat vind ik toch zo leuk. Er hangt dan zo’n leuke sfeer met van die jongens die alles op alles moeten zetten. En wat is nou belangrijker dan positief denken. Ik hou dan ook voortdurend in gedachten dat GIJS best eens zou kunnen winnen, mogelijk omdat de Tigers denken dat ze toch wel de baas zullen zijn. Maar nog belangrijker is, wie er ook wint, dat het een leuke sportieve wedstrijd zou worden. Ik duimde er voor en hieronder kun je lezen of dat geholpen heeft. Oh en wat ook kon helpen, er waren best een leuk aantal noorderlingen gekomen. Kortom, ook dat zou kunnen helpen. Dylan Tomas Koltai verdedigde het Groningse doel.

De eerste periode om te beginnen. GIJS veroverde de puck effe en retour en weer de goede kant. Kans mis. Haha de Tigers konden niet tellen bleek nog geen twee minuten gaande. Straf dus en schot goede doel, mis en nog eens mis. Enfin Tigers compleet en toen een redding en nog eens. Oei straf GIJS en even later ook een Tiger straf. Dat leverde allemaal niets op. Tot goed halverwege de periode de Tigers er 1-0 van maakten. Nogmaals PP voor GIJS, noppes. De Tigers scoorden 2-0. Straf GIJS liep goed af, maar de volgende straf omdat GIJS ook al niet kon tellen werd PP 3-0 voor de Mokumers.

Voor de tweede periode smeekte ik ‘s.v.p. beter lieve heren’.  Ze kwamen van een koude kermis want het werd 4-0. Weer straffen voor Amsterdam, geen punten voor GIJS. Maar gelukkig een straf voor GIJS ook zonder winst voor de Tigers. Reddingen overigens ook bij GIJS. Wat gedoe bij het doel van GIJS en weer straf GIJS. Die Tigers kwamen bijna ons vak niet meer uit. Straffen voor die heren leverden niets op. Gelukkig een straf voor GIJS ook niet. De fluitist begrepen wij op de tribune niet altijd. Enfin reddingen, tot het mis ging 5-0 voor de Tigers. Weer tweemaal straf voor GIJS, maar geen schade.

In de derde periode nam Jari Nol het doel over van Dylan. De Tigers oogstten aardig wat straffen, maar dat leverde niets op. Toen alles compleet was bleek het tijd voor een schot op het goede doel dat wel wat opleverde, 5-1 Tomas Krukovski met assist van Demian Slopsema. Opnieuw straf GIJS, nog een keer voor de Tigers en weer was GIJS aan de beurt voor de strafbank. Heel wat reddingen deze periode en heel wat straffen.

Wij waren het niet altijd eens met de scheids, maar dat helpt geen barst. De fluit had in ieder geval best te lijden. Tja en dan zaten er nog wel wat heren op de strafbank deze wedstrijd, dat kon niet missen. Ach laten we eerlijk zijn, sommige mensen zitten op een bank van de bank, da’s nog minder.

Hoe dan ook, we moesten uiteraard ook weer terug en dat werd natuurlijk wel een beetje nakaarten en ideeën spuien.  En Mokum, maak vandaag  je borst maar nat!!!