Dan is het ook zo maar weer zondag 1 februari 2015. Er bereikte mij zo’n beeldschoon compliment dat ik in de auto sprong, je had het moeten zien, en mij naar Kardinge begaf. Daar speelden de GIJS Seahawks tegen UNIS Flyers Heerenveen 4.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik het al min of meer in mijn achterhoofd had. Niet dat hele team natuurlijk, maar het idee om te gaan kijken. Alleen, toegegeven, het moet ook nog in daden omgezet worden. Is dus gebeurd. Ik zat op de tribune, alweer, na die enerverende wedstrijd van gisteravond. Ondergetekende maakt zich gewoonlijk veel te druk, moedigt aan zoveel ze kan, slingert waardevolle aanwijzingen het ijs op als ‘pak em af’ en ‘nou scoren’ enz. Ach, en laat ik dat nu ook eens op zondag doen!

Bemoedigend vond ik dat het team der Flyers niet zo groot was, terwijl de Seahawks uit hun bank puilden. Ik ving vaag een discussie op over frikadellen of zo die door Heerenveen betaald zouden worden, maar dat feest ging niet door. De wedstrijd wel, dus laten we beginnen.

Een jongeman Waalboer bevolkte het Seahawkse doel.

En die jongeman kreeg gelijk werk aan de winkel in de eerste periode en dat ging mis, 0-1. Een aardige kans voor de Hawks, doch de Friese keeper stond in de weg. Kregen ze nota bene ook nog straf aan de broek. Geen probleem voor Kristiaan Snijder, gewoon SH 1-1. En bijna weer raak en nog een mooi schot en ga zo maar door, allemaal mis, mis. Wat gedoe rond het Hawks doel, een gevallen Flyer en jakkes, 1-2. Maar dan ken je Edwin Pijl nog niet, op een aangevertje van Bianca Schipper maakte hij er 2-2 van. Zo kunnen we weer met een schone lei verder. Haha, dat had ik gedacht, 2-3.

Wie kent niet ‘Sara je rok zakt af’? Dat deed zich bij een Hawk voor in het ‘broek’. Wij lachen natuurlijk. Een straf voor een Flyer deed Ronald Koops 3-3 scoren, assist Pieter ter Haar. Even later een straf voor Sara, die onmiddellijk aan het hijsen sloeg, aan die broek hoor. En Heerenveen maakte er 3-4, daar zakt je de broek toch vanaf. Nog bijna een missertje, maar er mocht toen drie minuten gepauzeerd worden.

Een peukje en babbeltje buiten duurt langer dan drie minuten, dus ik miste van de tweede periode twee straffen voor de Hawks. Bovendien bij binnenkomst stonden er alweer vier Hawks op het ijs, doch er werd ook gescoord door de Flyers, 3-5. Overigens stond inmiddels Arian Eijer nu in het Groningse doel. Het werd allemaal nog erger, namelijk 3-6. Een klein kansje. Een botsing en een Hawk lag op de platte bek, hetgeen een straf voor de Flyers betekende. Even later ook een Hawk straf, vraag me niet waarom. Door het oog van de naald en alles raakte schadevrij compleet. Sabri Edzkes maakte er samen met Vincent Orfgen 4-6 van. Richting goede doel werd een Hawk onderuit gehaald en dat leverde een penalty in hun voordeel op. De gevallen jongeman kwam tenslotte overeind en de penalty kon genomen worden. Helaas…… niets in het doel.

De coach der Flyers werd uit de bank gestuurd, was zeker stout geweest. Wat kansen voor de Hawks. Een Flyer werd gevloerd en lag gestrekt op het ijs. Tenslotte van het toneel en een Hawk mocht douchen. Nog wat kansen en toen wist Pieter ter Haar samen met Sabri Edzkes de stand op 5-6 te brengen. Nog wat kansen en pauze.

Enfin, lest best voor de derde periode. Maar het ging verkeerd, 5-7. Naar de goede kant en wat rollebollen. Pracht kansen. Wat straffen over en weer, een Hawk vloog tegen de boarding en dat was niet zo mooi. Met PP daar doe je niets mee. Maar toch even later vond Jeroen Hummel het welletjes en maakte er 6-7 van met hulp van Igor Shumlyanskiy. Oh nee, nee toch niet, afgekeurd gelukkig, bijna verkeerd. Een Flyer straf en toen deden ze er wat mee, Kristiaan Snijder maakte de stand gelijk, PP 7-7, assist van Igor met de moeilijke achternaam. Toen moesten we toch erg lachen, want wisten jullie dat een puck door midden kan? Nou toen wel.

Er volgden nog meer kansen en een strafje voor een Hawk en bijna en nog eens bijna raak in het goede doel. Met gelijk spel moesten de heren het doen.

Wat wel opviel was dat de Heerenveense supporters echte lawaaipapegaaien waren, hoewel wij op gezette tijden flink toejuichten natuurlijk, maar dat was toch ander, positiever commentaar.

Het kan zijn dat ik hier en daar een assistje niet genoteerd heb, daarvoor mijn nederige excuses, maar met alle herrie om mij heen verstond ik niet altijd alles en ook de assisten om mij heen waren niet altijd volledig op de hoogte, althans dat veronderstel ik vanwege hier en daar een vraagteken in mijn kladboekje.

Hoe dan ook, wij hadden veel lol gehad en ook een beetje onderbroekenlol! En denk nou niet dat ik alle grollen van mij zelf heb, ik jat links en rechts lol.