Hartstikke blij dat het ijshockeyseizoen weer op gang is en toch heb ik gelijk wel wat gemist. En dat is toch heel zuur voor een ijshockeygekje. Nota bene bleek ik, volkomen onwetend, een vriendschappelijke wedstrijd tegen Leeuwarden gemist te hebben. De aanvankelijk geplande wedstrijd in Utrecht ging niet door, dat was voor mij een meevallertje daar ik plechtig had beloofd in deze moeilijke coronatijd om, althans op dit moment, niet naar verre enge streken te reizen met de bus, vooral daar ik volgens omstanders geacht wordt kwetsbaarder te zijn vanwege mijn leeftijd. Haha, je moest eens weten hoe jong ik word geschat!!! Oeps enfin het valt niet mee, want die reisjes vind ik altijd zo feestelijk, dus in de toekomst? Wie weet! Enfin de consequentie was natuurlijk dat ik het Haagje miste op zondag 11 oktober 2020. Nu is het mazzel als de wedstrijd gelijk op de site staat, zoals verwacht, dan kan ik er nog wat om heen zwammen. Dus zat ik gekluisterd aan mijn pctje. In gedachten had ik uiteraard positieve krachten richting het Haagje gestuurd en natuurlijk voor onze Gijsies en wat blijkt het resultaat? Lees en weet! Nou ja, dus ik loerde op de NIJB site teneinde wijzer te worden, want dat zou tot de mogelijkheden behoren om een en ander te volgen en daartoe moest ik ook nog wel een beetje geduld hebben. Nou ja, nooit te oud om te leren en geduld is een schone zaak.

Tja en echt wat een teleurstelling overviel mij, want gewapend tot de tanden, nou ja met de vingers voor de computer, raakte de handel gestoord. Had ik ook al een bereidwillige dame lastig gevallen omdat ik maar niet bij de actieve wedstrijd op de pc terecht kon komen nota bene, waarvoor mijn oprechte excuses voor de telefoongesprekjes hoor, niet voor de storing uiteraard. Om eerlijk te zijn, soms mag ik wat gestoord lijken met betrekking tot de mooie ijshockey sport, maar verder valt hopelijk wel mee.

En wat bespeurde ik een dag later in de krant? Een heel verhaal over de wedstrijd en de overwinning op Hijs Hokij Den Haag. Ik jat nu effe wat uit dat berichtje. Zahir Hup scoorde het eerste punt, assist Kevin Zimmermann en Radovan Rusnak. Ook het tweede doelpunt kwam van Zahir. Tomas Kuskowski en Alex Zimmermann wisten de punten voor GIJS op 4 te stellen. Hijs kwam er weliswaar bekaaid af met 3 punten met name door veel straffen voor GIJS en gebruik daarvan door Hijs. Aldus, de eerste overwinning voor GIJS is binnen met 3-4.

Tja het was dus dit keer kiezen of delen. Als men een keuze maakt, zijn er geen andere mogelijkheden meer, zegt een spreekwoord. Haha, lap ik aan mijn laars! Het is kiezen of delen en ik doe bij deze beide. Dus lees deze verslaggeving gerust, Ik koos er voor te schrijven èn te delen!