Natuurlijk wil ik eerst iedereen een heel goed en sportief 2016 toewensen. Dit geldt natuurlijk ook voor de niet-lezers, het geldt eveneens voor de spelers van alle teams en hun aanverwante artikelen. De oliebollen zijn op, de drank mogelijk ook, maar anders, die bederft niet. Ik zag geen wankele spelers bij het vertrek en da´s mooi meegenomen.

Wij schrijven inmiddels 2 januari 2016 en scheepten ons in richting Dordrecht. GIJS Groningen 1 mocht de krachten meten met Dordrecht Lions Toekomst team. Er zijn meer toekomst teams in ons kikkerlandje en dat vind ik toch zo’n handige naam. Je kunt er alle kanten mee op en het is altijd goed, want de jeugd heeft de toekomst immers. Trouwens niet alleen de jeugd hoor, wij grote mensen kunnen er ook wat van, laten we eerlijk zijn.

En wie was onze buschauffeur? Die hadden we niet………… ook geen meneer, nee Harm zorgde dat we probleemloos en zeer tijdig in Dordrecht kwamen. En daar kreeg ik dus het grote stukslaan van maar liefst 2,5 uur. Gelukkig kwam Harm opduiken en toen hij zijn slaapje ging doen teneinde monter de wedstrijd gade te kunnen slaan, doken er nog een paar ouders van U17 spelers op. Zij hadden Tilburg achter de rug, inderdaad zowel de spelers als de ouders. De wachttijd werd opgeluisterd met wat spannende ontboezemingen, waar ik niet verder op in zal gaan vanwege de privacy. De U17 spelers voegden zich bij het GIJS 1 team om hun schaatsje bij te dragen.

Ik telde wel zeven Groningse supporters en wat handjes vol van de tegenpartij.

Stefan Vespa verdedigde het Groningse doel en daar gingen ze los.

Mijn mond viel open, want GIJS begon in de eerste periode maar liefst met zes kansen achterelkaar en dat binnen twee minuten. De zesde was raak bij 1.46 minuutjes, 0-1 door Danny Kerstholt. De assisten zijn weer naar beneden gezakt. Ik kreeg nauwelijks kans het in mijn kladboekje op te schrijven of het werd 0-2 door Zahir Hup in zijn eentje. Toen ging er iets mis waarvoor een Lion straf kreeg. Leuk vond Bas Snijder, dus schoot hij GIJS naar PP 0-3 om precies 2.54 minuutjes. Stefan had ook even wat te doen en dat deed ie dan ook afdoende. In een rollebol nam men de lineman ook maar even mee. Dordt probeerde wat, maar behalve straf bracht het niets op. Jôh, laten we er PP0-4 van maken vond Tim Bartels. Dordrecht deed in straffen en Groningen in kansen. Iemand merkte op dat er een kunstgebit kapot ging, nou ja beter dat een echt gebit. Een slordigheidje bracht 1-4. Haha lachte Bas Snijder en zette 1-5 neer, zonder hulp. Een Lion was weer stout en PP 1-6 kwam op naam van Zahir Hup. Nog meer kansen, maar behalve een speler kwamen er geen pucks meer in het doel. Het was pauze.

Om de tweede periode goed te beginnen scoorde Bas Snijder na 33 seconden 1-7. Een paar straffen waren de Gijsies hun deel. Vele kansen vlogen om de Groningse oren, maar het leverde aanvankelijk niets op, de tegenpartij was goed wakker. Maar ook Stefan moest aan de slag. Bo Ossewaarde nam het doel even later over van Stefan. Straf Groningen, geen probleem, SH kan ook en dat liet Jasper Huizenga zien, 1-8. Een fikse botsing en een Lion plat, doch hij kwam tenslotte overeind en vond de bank terug. Dordrecht sloot de periode af met een schot op Bo en toen werd het 2-8.

Daarom niet getreurd en fluks, nee niet ‘het hemdje opgebeurd’ zoals het spreekwoord zegt, maar de puck in het goede laatje door Bas Snijder na slechts een dikke minuut in de derde periode, 2-9. Het bleef kansen bieden, maar ook ging het af en toe de verkeerde kant op. Dordrecht kreeg veel meer straffen dan Groningen, maar zij waren natuurlijk dus ondeugender. De scheids floot wat af, iemand op de tribune was bang dat zij, het was een zij, haar fluit in zou slikken. Hoe dan ook, Danny Kerstholt vond het tijd voor een doelpunt en maakte er in zijn uppie 2-10 van. Bijna was het weer raak. Gijsie straf en even later ook een Lion. David Bartos verrijkte de stand tot 2-11. Alles weer compleet en toen ging een Lion wel heel erg buiten zijn boekje, hij mocht douchen. Guy Kunst zette de eindstand op 2-12, zonder assist. Een Gijsie elbowde nog in de laatste minuut schadevrij.

En zo konden de Groningse boys tevreden afreizen naar het hoge Noorden. Van de trieste voorspellingen van gladheid en sneeuw werden zij gevrijwaard en zo verliep de terugreis voorspoedig.

De uitslag was weer in de dubbele cijfers. En de kansen dames en heren? Het miegelde van de kansen!

Assisten: Zahir Hup (1x); Tim Bartels (3x); Fenno Mulder (2x); Bas Snijder (2x); Danny Kerstholt (1x); David Bartos (1x); Jasper Huizenga (1x);