Het was weer zover, een thuiswedstrijd op zaterdag 30 september 2023, dus in ons eigen Kardinge, wat wil je nog meer. Nou heel veel supporters wisten het wel, niet anders dan ons GIJS HEPRO Groningen team toe juichen. Inderdaad de tribune zat weer vol en die supporters, nou daar lag het niet aan. Na een teleurstellende eerste wedstrijd tegen de Dragons uit Utrecht waar een verlies voor GIJS uit tevoorschijn kwam, stonden de heren nu tegenover de Kemphanen uit Eindhoven. Ook de Kemphanen hebben hun eerste wedstrijd verloren, dus………… Wat training voor

GIJS verder uiteraard, kortom alle beetjes helpen immers. 

De componiste van dit schrijven was tijdig van huis gegaan, want ook het inrijden wilde zij niet missen. Dan werk je jezelf ook echt naar de wedstrijd toe, althans zo werkt het wel neem ik aan. Een dweil, de namen, twee goalies vermeld te weten Danylo Douma en Hugo Pieters, flikkerende feestverlichting en de boel kon los.

De eerste periode want daar begint het mee uiteraard. Heen en weer en even later mocht onze goalie twee maal redden, oeps driemaal zelfs weer even later. Luid klonk van de tribune ‘let’s go Gijsies’. Wie weet hielp het want het was bijna goed gegaan. Even later weer redding Gijs. Gijs nam een voorsprong na een straf voor een Kemphaan. Dus PP1-0, gescoord door Vainius Jankauskas, assist Thomas Krukovski en Tim Bartels. Hoera, hoera natuurlijk. Even later mocht GIJS redden, een schot op het goed doel leverde niets op. En het werd helaas 1-1. Het spel ging heen en weer, kansen, reddingen. GIJS oogstte een straf en ja hoor mis poes PP voor de Kemphanen, 1-2. Even later straf voor de Kemphanen, maar leverde niets op.

De tweede periode, de Kemphanen raakten schadevrij compleet. Redding GIJS. Weer een straf voor GIJS. Reddingen volop. Straf Kemphanen leverde niets op. Straf GIJS bracht PP 1-3. Dus. Nog wat reddingen, GIJS compleet en ja hoor 2-4, weer vier spelers GIJS en joepie: SH 2-3 in het laadje, een doelpunt van Björn de Haan, assist Danny Kerstholt.  GIJS even later compleet. Echter de wraak was zoet, voor de Kemphanen, 2-4. Een kansje voor GIJS, mis. Straf GIJS, voordeel Kemphanen en ja hoor PP 2-5. GIJS wel compleet natuurlijk. Heen en weer, reddingen en kansen.

Schrijfster van dit verslag was zo van slag, dat ze het niet meer zag zitten. Zij kan wel tegen een verlies, doch niet van GIJS, raar maar waar misschien. Met tranen in de ogen huiswaarts na de tweede periode. Van een zoon hoorde zij de einduitslag, de stand van 6-6 en er was zelfs overtime voor nodig. De Kemphanen gingen vast wel tevreden naar het zuiden met de eindstand van 6-7.

Conclusie juich nooit te vroeg!