Hoera, weer eens een thuiswedstrijd. Je bent er zo, je kwebbelt wat, je pakt een stoeltje en wie doet je wat. Kijk en dat was nu op zaterdag 17 november 2018 aan de orde. Begrijp me goed, de bustochtjes hebben ook hun bekoring en je ziet nog eens wat van de wereld, maar afwisseling moet er zijn. Vandaar dat ik fris en vrolijk mij begaf naar ons eigen Kardinge. GIJS Groningen zou het opnemen tegen de gasten te weten Red Eagles ´s-Hertogenbosch. Natuurlijk werd er al wat gespeculeerd,de Bossche bollen staan redelijk aan de onderkant, maar zoals bekend, je moet er niet te makkelijk over denken. Dat geldt vooral voor onze Gijsies uiteraard. Het zal mij een salamiworst zijn hoe makkelijk de zuiderlingen er over piekeren. Misschien lagen ze er wel wakker van.

En weet je wat ook zo leuk is? Tenminste weer eenflinke volle bak, nou ja tribune bedoel ik, want in een bak dat zou een bak zijn………. De mascotte deed natuurlijk een paar rondjes op het ijs, de vlaggetjes werden parmantig rond geshowd. Kortom, wat ons betrof kon het wel beginnen.

En wie stond er in het Groningse doel? Aha, Bo van Ossewaarde.

De eerste periode bracht al zeer snel een fluit van de fluitist, na 23 seconden nota bene en straf voor GIJS. Toch een schot op het goede doel, maar gehouden. Nog een kans bracht niets in het laatje en schadevrij compleet. En toen kreeg een Eagle straf, dat was leuk, want Joop Uchtman maakte er dankbaar gebruik van PP1-0, assist Danny Kerstholt en Chris van der Vossen. Nog wat kansen die niets opleverden, maar toen oh….. toen wist Fenno Mulder er 2-0 van te maken met behulp van Danny Kerstholt. Weer kansen, een knappe vangpuck van zeer hoog, nog een hemelende puck. Wat vallen en opstaan, een redding van Bo en omgekeerd een schot op de lat of paal, je mag kiezen. Zo werd het pauze.

Enigszins op adem gekomen (ik maak mij altijd veel te druk) zocht ik mijn stoeltje weer op voor de tweede periode. Wel twee keer ging het bijna goed, maar niet helmaal dus. Een Gijsie en een Eagle knuffelden gezellig (dacht ik) glijdend over het ijs. Een vette straf voor GIJS, maar wie doet je wat…… SH 3-0 door Bas Snijder, assist Tim Bartels en Rodney Kuiper. En of het niet op kon, nog SH 4-0 door Danny Kerstholt, assist Dylan Foks. Over en weer wat straf en over en weer gewoon compleet. Rodney Kuiper maakte er samen met Tim Bartels en Demian Slopsema  5-0 van. Demian had de smaak te pakken en scoorde 6-0 samen met Danny Kerstholt en Dion Kunst. Een opstootje leverde straffen op aan beide zijden, doch GIJS een beetje meer namelijk twee stuks, de Eagles maar één stouterd. Ik was blij dat ik het niet snapte en weer pauze.

Onontkoombaar volgde de derde periode vanwege de straffen al gauw vier tegen vier. Kansen, gelukje. Alles compleet. De Eagles redden de eer met 6-1. En zo ging het verder met kansen en straffen. PP wat deed GIJS er mee, niks helaas. Bo mocht ook nog redden. Het spel werd steeds ruwer en er ontstond ruzie. Hevig overleg der scheidsen en twee heren, een Eagle en een Gijsie mochten douchen met vreselijke straffen over zich heen. Enfin het einde was daar.

Tja wat moet ik er van zeggen??? Het was geen mooie wedstrijd, maar indachtig de aankomst van de Sint en hoe je het ook bekijkt, de winst voor GIJS zat in de zak!