In afwachting…….
Hoera, hoera, het ijshockeyseizoen is weer begonnen. De schrijfster van deze rubriek is nogal ijshockeygek. Jarenlang stond achter op mijn auto ‘mijn gebrek ijshockeygek’. Helaas heeft de regen die ons soms treft, deze fraaie bekentenis er tenslotte afgewerkt. Maar, dat wil niet zeggen dat ik nu bekeerd ben. Haha, dat lukt mij nooit. Dus in blijde verwachting zit ik er met mijn neus weer bovenop.

Overigens ter voorkoming van misverstanden, die blijde verwachting is uitsluitend voor ijshockey bedoeld. Mijn leeftijd staat niet toe dat het me nog eens overkomt hihi. Oud, maar nog niet versleten hoor. Mijn vingers bedienen nog met enthousiasme de computer en ook de door mij ter plekke gemaakte notities zijn nog leesbaar. En daarbij word ik ook nog min of meer beschermd tegen foutjes maken, want de sheet wordt mij toegezonden. Wat een luxe en zo schrijf ik dus uitsluitend pure waarheid.
Trouwens om effe precies te zijn, de wedstijd van 23 september 2023 in Kardinge werd gespeeld tegen IJCU Dragons Utrecht. Dragons klinkt natuurlijk wat gevaarlijk, maar GIJS is nergens bang voor mijn inziens.
Zoals te verwachten was de tribune min of meer overbevolkt. Staanplaatsen idem dito. Dus aan aanmoediging geen gebrek. Een vegertje voor de baan uiteraard, eerst effe het bekende begin met vlaggende jonge jongetjes. Wat feestverlichting en ja hoor het feest kon beginnen. Nou jas dat het een feest zou worden hoopte natuurlijk iedereen der fans van GIJS. GIJS in het zwart en de Dragon in het wit. Wie het Groningse doel verdedigde is schrijfster dezes niet duidelijk geworden, het was of Jeff Honebeeke of Danylo Douma.
De eerste periode en dat ging gelijk de verkeerde kant op. Verschrikt, het werd na 41 seconden 0-1 voor de Dragons. Even later had GIJS een kans, maar mis poes. Het spel ging heen en weer. Vanaf het publiek klonk bemoedigend ‘let’s go GIJSIES’. Wie weet zou het helpen en ja daar leek het zeker op, het werd 1-1 na 3.52 minuten gescoord door Flynn Hayward Jones, assist Patrick Kiezebrink en Toms Breikss. Onze goalie had wat te redden, er waren ook mooie kansen. GIJS oogstte een straf, maar gelukkig schadevrij compleet. Na nog wat reddingen wisten de Dragons er 1-2 van te maken. Wat kansen, wat reddingen en weer een straf GIJS, maar  dat leverde geen schade op, weer compleet. Utrecht kreeg een straf. Even later pauze.
In de tweede periode was Utrecht al snel compleet. Kansen voor GIJS leverden niets op. De keeper van GIJS had ook wel wat te doen. Kansen, maar verder dan ‘bijna’ kwam het niet. Een straf voor Utrecht leverde ook niets op. Het spel bleef heen en weer gaan met kansen en reddingen. Een straf voor GIJS leverde de Dragons de kans om er inderdaad PP1-3 van te maken. Tja daarmee was GIJS wel weer compleet natuurlijk. Nog een mooie kans voor GIJS, doch de keeper van de Dragons hield de puck, en nog eens mis. GIJS mocht nog een redding plegen en het was weer pauze.
In de derde periode veranderde er niet veel. Heen en weer, kansen en reddingen en zo schaatsten de teams naar het einde van de wedstrijd. Helaas, helaas, een goed begin is het halve werk ging in dit geval niet op voor GIJS. Maar dit was pas de eerste wedstrijd, dus voor komende wedstrijd komend weekend weer thuis en tegen Kemphanen Eindhoven, vol goede moed en in afwachting…..